کد مطلب: 125296
 
تاریخ انتشار : شنبه ۸ دی ۱۳۹۷ ساعت ۱۶:۰۰
 
در آستانه 50 سالگی مشکلات متعددی گریبانگیر شرکت نکاچوب در استان مازندران شده و خطر تعطیلی این واحد بزرگ صنعتی، کارگران و کارمندان آنرا تهدید می‌کند.
مبلمان سازی، جعبه سازی، تولید پارکت، نئوپان، ملامینه، روکش و تخته کشی(چوب بری) از واحدهای مختلف فعال در مجموعه شرکت نکاچوب بود که هر یک بیش از 150 پرسنل را در خود جای می داد.
از اسفند ماه سال ۹۶ که تمامی مجوزهای مربوط به خروج درختان شکسته و افتاده به یکباره به حالت تعلیق درآمد، شرکت با مشکل اساسی تامین مواد اولیه مواجه شد که این امر موجب خارج شدن دستگاه‌ها از خط تولید و طبیعتا از آن زمان روند فرسوده شدن دستگاه ها نیز آغاز شد.
در سال‌هایی نه چندان دور تمام واحدهای این شرکت به بهترین شکل ممکن و در امتداد یک سیکل ترکیبی با حداکثر توان مشغول به فعالیت بودند.
از اسفند ماه سال ۹۶ که تمامی مجوزهای مربوط به خروج درختان شکسته و افتاده به یکباره به حالت تعلیق درآمد، شرکت با مشکل اساسی تامین مواد اولیه مواجه شد که این امر موجب خارج شدن دستگاه‌ها از خط تولید و طبیعتا از آن زمان روند فرسوده شدن دستگاه ها نیز آغاز شد.
در آستانه 50 سالگی مشکلات متعددی گریبانگیر شرکت نکاچوب شده و خطر تعطیلی این واحد بزرگ صنعتی، کارگران و کارمندان آنرا تهدید می کند.
بسیاری از تجهیزات این کارخانه از کشورهای اروپایی نظیر ایتالیا و المان با هزینه‌های هنگفتی خریدای شده که در حال حاضر بلا استفاده و در معرض فرسایش هستند.
بلا استفاده بودن کارخانه نکا چوب موجب فرسایش و از بین رفتن تاسیسات برقی شده است.
مخزن خشک کننده چوب با رطوبت حدود صفر درصد به علت عدم استفاده و تعمیر و نگهداری در معرض فرسودگی قرار گرفته است.
سقف کارخانه به علت عدم رسیدگی و نبود نیرو جهت تعمیر و نگهداری در حال تخریب است.
کارخانه نکا چوب با بهره گیری از حدود3000 کارگر فعال و 1000 نفر به عنوان حفاظت (جنگلداری)در حال حاضر در معرض تعطیلی برای همیشه است.
تنها بخش نیمه فعال کارخانه بخش روکشی بر روی نوپان هست که به دلیل نبود مواد اولیه فعلا متوقف شده است.
نبود خوراک برای راه اندازی دستگاه‌ها از مهمترین دلایل توقف تولید در کارخانه نکاچوب است.
این استوانه‌های بسته بندی شده در واقع روکش‌های تهیه نوپان است که از کشور آلمان غربی برای شرکت نکا چوب فرستاده می‌شد اما سالهاست که دیگر استفاده نمی‌شوند.
درآستانه 50 سالگی مشکلات متعددی گریبانگیر شرکت نکاچوب شده و خطر تعطیلی این واحد بزرگ صنعتی، کارگران و کارمندان آنرا تهدید می‌کند.
محل دپو یا انبار محصولات شرکت نکاچوب که به علت عدم تولید خالی از محصولات است.
شركت نكاچوب در تیر ماه 1348 به صورت شركت سهامی تأسیس شد که موضوع فعالیت آن بهره برداری از جنگل‌ها، تهیه و اجرای طرح‌های جنگلداری و تأسیس كارخانجات صنایع چوب و همچنین تولید فرآورده‌های چوبی نظیر نئوپان ساده و ملامینه، تخته چندلا، روكش و انواع تخته بوده است.
نبود خوراک یا همان مواد اولیه جهت تولید، شرکت نکا چوب را روز به روز به خط پایان نزدیک‌تر می‌کند.
این دستگاه یکی از بزرگترین اره‌های موجود در جهان است که تنه‌های درخت با قطر بسیار زیاد را برش میدهد. این تجهیزات که با همکاری کشور آلمان ساخته شده در حال حاضر بلا استفاده است.
هزینه‌های گزافی برای تهیه این اره عظیم پرداخت شده است که در حال حاضر هیچ بازدهی ندارد.
تیغه های حدود 10متری این اره عظیم به علت بلا استفاده بودن و فقدان تعمیر و نگهداری در حال فرسایش هستند.
ماشین های که برای حمل چوب از آن استفاده می‌شد به علت نیمه تعطیل بودن کارخانه دیگراستفاده نمی‌شود.
در سنوات گذشته از صادرات محصولات شرکت نکاچوب به ژاپن، ترکمنستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر می‌شد.
مخزن بخار تنه‌های درختی که با بهترین متریالها ساخته شده بود به علت بلا استفاده بودن در حال تخریب است.
شرکت نکاچوب در گذشته حدود 4000 نیرو فعال داشته است ، تقریبا 3 هزار نفر از این نیروها در واحدهای داخلی اعم از تولید، اداری، مالی و بازرگانی مشغول به کار بودند و هزار نفر دیگر نیز در قالب همکاران حفاظت، فعالیت های بهره برداری، جاده سازی، راهداری، احیای جنگل و کاشت نهال در نهالستان ها را بر عهده داشتند.
کارخانه نکا چوب با سابقه 50 سال سابقه در آستانه تعطیلی کامل قرار دارد.
نکاچوب به عنوان یک شرکتی که سرمایه عظیم ملی تلقی می‌شود این روزها حال و روز خوشی ندارد.
بلا استفاده بودن کارخانه موجب تسریع در فرسایش تجهیزات و ساختمان شده است.
تاسیسات کارخانه به علت کمبود بودجه و پرسنل در معرض تخریب جدی قرار گرفته است.
جمع‌آوری چوب‌های شکسته و افتاده موجود در جنگل می‌توانند روح دوباره‌ای به کالبد نکاچوب بدهند وک ارخانه را از تعطیلی و نابودی تدریجی نجات دهد.
بیش از 200 دانش آموز در ایام تابستان و تعطیلی مدارس با اشتغال در واحدهای صنعتی کارخانه مخارج تحصیل سال آینده خود را از این طریق تهیه می‌کردند.
منبع : خبرگزاری ايسنا