کد مطلب: 141461
 
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۵ آبان ۱۳۹۸ ساعت ۱۳:۲۷
 
محمد ۴۳ ساله ساکن روستای توتورقان که در زمین های  کشاورزی کنار رودخانه روستای خالی از سکنه گوگجه گوز استان زنجان  کشاورزی می کند علت خالی از سکنه شدن این روستا را بیکاری ، راه نامناسب و کمبود آب می داند و او می گوید اغلب روستایانی که مهاجرت کرده اند با سختی در شهر زندگی می گذرانند و یا درگیر اعتیاد شده اند واز زندگی خود در شهر راضی نیستند .
محمد ۳۰ ساله از اهالی سابق روستای قره دوراخلو علیا استان زنجان است که اکنون در شهر قیدار ساکن است او عمده مشکلاتی که باعث شده اهالی روستا به شهرهای بزرگی همچون تهران مهاجرت کنند را مشکلاتی همچون کمبود آب و بیکاری می داند و او علاقمند  بازکشت به روستا در صورت حل مشکلات آن است
ناصر ۲۹ ساله تنها ساکن روستای قره دوراخلو علیا استان زنجان  است که ۸ سالی می شود خالی از سکنه شده  بود اما ناصرو خانواده اش که پس از مهاجرت به شهر قیدار سال قبل به علت بیکاری در شهر به روستایشان بازگشته اند و به کشاورزی و دامداری مشغول هستند او معتقد است در صورت رسیدگی بیشتر اهالی روستا باز می‌گردند.
محمد ۳۷ ساله اهل روستای اصلانلو استان زنجان یکی از دو خانواده ای است که روستا را ترک نکرده اند و به کشاورزی و اشتغال زایی در روستای خود روی آورده اند  ولی مشکلات همچون نبود برق ، گاز و راه مانع پیشرفت و فعالیت هایشان همچون پرورش ماکیان ، ذوب آهن و حتی گسترش کشاورزی وی شده است.
طلعت ۶۵ ساله ساکن روستای مهدی لو استان زنجان که اکنون ۳ خانوار ساکن دارد از عدم وجود راه  مناسب، برق ، آب و گاز  بیش از دیگر مشکلات گله مند است و می گوید علت مهاجرت اهالی روستا نیز همین بوده است کسی به فکر ما نیست برای همین مهاجرت تنها راه برای رهایی از این مشکلات است.
رسول ۲۱ ساله مهندس نرم افزار است و همراه خانواده خود  تنها ساکنان روستای یقین لو استان زنجان هستند او  مشکلاتی که باعث مهاجرت اهالی روستا شده است را عدم وجود امکاناتی همچون راه ، گاز  و دیگر امکانات اولیه می داند و می گوید با اولین روستای بیجار استان کردستان حدودا 5 کیلومتر فاصله داریم آنها  ۱۵ سال است گاز لوله کشی ،آب و برق دارند اما ما در آرزوی این امکانات مانده‌ایم.
جلیل ۴۱ ساله یکی از اهالی سابق روستای کینه درلو است که سالهاست به علت مشکلات خشکسالی ، نبود امکانات اولیه  و  راه دسترسی خالی از سکنه شده است او که حال ساکن شهر قیدار است بیش از ۱۰ سال است که رانندگی مشغول است وقتی از او در مورد شهرنشینی می پرسی آرزو می کند شرایط محیا شود تا دوباره به روستا برگردد و تا به کشاورزی و دامداری مشغول شود .
خدایار ۵۸ ساله تنها ساکن روستای یقین لو استان زنجان است ۱۰ سال پیش اهالی این روستا به ۴۰ خانوار می رسید که به علت نبود امکانات ، کار و آب به شهرهای بزرگی همچون تهران مهاجرت کردند ولی خدایار به دلیل عشق به روستا و وطن خود ، روستایش را  ترک نکرده و  در روستای خود کارگاه تعمیری دایر کرده تا علاوه بر کسب درآمد گره از مشکلات اهالی روستاهای اطراف باز کند.
علی اکبر ۷۳ ساله ساکن روستای حسنلو استان زنجان است روستایی که بدلیل مشکلات آب و باز نکرد آب سد جهت کشاورزی مردم روستا و  نبود جاده مناسب  فقط ۶ خانوار ساکن در آن باقی مانده و بیش از ۴۰ خانوار آن مهاجرت کرده اند علی اکبر و پسرش هم در دوراهی مهاجرت قرار گرفته اند و می گویند در صورت ادامه این شرایط امسال مهاجرت خواهیم کرد.
یوسف ۵۳ ساله از اهالی روستای ۴۰ خانواری تاتارده استان زنجان است او از مشکل بیکاری  و نبود امکانات همچون مدرسه گله مند است که دلیل عمده مهاجرت های ساکنین منطقه است او در روستا سوپر مارکت دارد او از توانایی کم مردم در خرید می‌گوید حتی مردم برای خرید اجناس مورد نیاز خود گندم می‌آورند تا اجناس مورد نیاز خود را بخرند.
رضا ۳۲ ساله در روستای اولی بیک استان زنجان به تعمییر ماشین آلات کشاورزی مشغول است روستایی که به گفته دهیار آن بعلت عدم اختصاص امکاناتی همچون گاز لوله کشی و کمبود آب شرب و بیکاری در سال های اخیر  از ۲۳۰ خانوار آن ۸۰ خانوار مهاجرت کرده است.
قربانعلی ۶۵ ساله اهل روستای چقلوی سفلی است که عمده مشکل روستایش را کمبود آب شرب ، راه دسترسی ،امکانات بهداشتی و بیکاری می داند که باعث شده در ۵ - ۶ سال اخیر جمعیت روستا از ۶۰ خانوار به  ۱۰ خانوار کاهش پیدا کند و به دلیل مشکلات اقتصادی اخیر  در صورت رسیدگی به  روستا  تمایل به مهاجرت معکوس در بین اهالی سابق روستا وجود دارد.
منبع : خبرگزاری ايسنا