به گزارش
ایران خبر، اگر به اندازهای سریع غذا میخورید که لقمههای غذا را تقریبا بدون جویدن قورت میدهید، باید هرچه زودتر این عادت نادرست را کنار بگذارید و تلاش کنید که آهسته غذا خوردن را به الگوی همیشگیتان تبدیل کنید. محققان ژاپنی در یکی از مطالعات اخیرشان به این نتیجه رسیدهاند که آهسته غذا خوردن برای کاهش دادن اضافهوزن مفید است. گزارشی از مطالعه آنان در BMJ Open منتشر شده است.
بهگفته
محققان، نکته دیگری که برای
کاهش وزن اهمیت دارد، پرهیز از خوردن میانوعدهها و خوراکیها پس از شام و همچنین خودداری از مصرف غذا در ۲ ساعت منتهی به خواب شبانه است.
یافتههای این مطالعه نشان میدهند که اجرایی کردن همین تغییرات ساده در
سبک زندگی، اندازه دور کمر را کاهش میدهد و با پایین آوردن میزان ابتلا به
اضافهوزن و چاقی مرتبط است.
در مقایسه با افرادی که سریع غذا میخورند و غذای خودشان را قورت میدهند، افرادی که با سرعت عادی غذا میخورند حدودا ۲۹ درصد کمتر با شانس ابتلا به چاقی مواجه هستند. بهعلاوه، افرادی که سرعت غذا خوردن را از میزان عادی هم پایینتر میآورند، احتمال ابتلا به چاقی را هم ۴۲ درصد کمتر میکنند.
محققان میگویند افرادی که آهسته غذا میخورند، معمولا از سلامت عمومی بالاتری نسبت به دیگران برخوردار هستند و حتی سبک زندگی سالمتری هم دارند. با اینحال، این مطالعه ثابت نمیکند که سرعت غذا خوردن مستقیما باعث ابتلا به چاقی میشود یا از آن جلوگیری میکند، بلکه فقط رابطهای را بین این عاملها نمایان میسازد.
دکتر دیوید کاتز (مدیر Yale-Griffin Prevention Research Center) با توجه به یافتههای این مطالعه میگوید: «عادتهایی که توجه و تمرکز بر غذا خوردن را افزایش میدهند، میتوانند هم به کاهش وزن کمک کنند و هم نقش مثتبی در حفظ سلامت عمومی داشته باشند». درواقع آهسته غذا خوردن، از ویژگیهای افرادی است که با تمرکز و توجه کافی غذا میخورند. در ضمن، آنان عمدتا انتخابهای غذایی آگاهانهتری دارند و در غذا خوردن بیشتر به کیفیت اهمیت میدهند، نه به کمیت.
بهگفته دکتر سامانتا هلر (متخصص تغذیه در دانشگاه پزشکی نیویورک)، آهسته غذا خوردن به بدن ما زمان کافی میدهد تا احساس سیری و رضایتمندی از غذا خوردن را بهموقع ایجاد کند و درنتیجه مانع از پُرخوری میشود. به همین دلیل هم افرادی که سریعتر غذا میخورند، اساسا کالری بیشتری نسبت به نیاز بدنشان دریافت میکنند. بهعلاوه، غذا خوردن سریع با خطر بالای ابتلا به مرض چاقی، بیماریهای قلبی-عروقی و همچنین سندرم متابولیک مرتبط است. این متخصص میگوید: «در بسیاری از کشورهای اروپایی، آهسته غذا خوردن همچنان رواج دارد. اما در کشوری مانند آمریکا، بیشتر افراد خیلی سریع غذا میخورند».