کد مطلب: 152537
 
تاریخ انتشار : شنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۹ ساعت ۱۴:۴۲
عد از پوست، کبد دومین عضو بزرگ بدن است. این ارگان موثر و مهم، مواد مضر را از خون‌تان فیلتر و به تبدیل غذا به انرژی کمک می‌کند.
 
به گزارش  ایران خبر، بعد از پوست، کبد دومین عضو بزرگ بدن است. این ارگان موثر و مهم، مواد مضر را از خون‌تان فیلتر و به تبدیل غذا به انرژی کمک می‌کند. عملکرد‌های مهمی بر عهده کبد است بنابراین سلامت آن اهمیت زیادی دارد. ۶ نشانه کبد سمی عبارتند از:
۱. کمبود انرژی و گیجی
بیماری کبد سمی می‌تواند باعث خستگی، ضعف و کمبود انرژی شود. خستگی به همراه تهوع، اسهال و از بین رفتن اشتها اولین علائم نارسایی کبد است که نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد. مطابق با بنیاد کبد آمریکا سموم می‌توانند در مغز هم تشکیل و باعث بروز مشکلاتی در حافظه، تمرکز و خواب شوند. این مشکل بدون درمان حتی می‌تواند به سردرگمی ذهنی منجر شود.
۲. بی‌اشتهایی
بیشتر بخوانید:
  • توصیه های مهم برای داشتن کلد سالم
تهوع، استفراغ یا بی‌اشت‌هایی می‌توانند با سمی شدن کبد مرتبط باشند. در نتیجه حالت تهوع، بیمار ممکن است کاهش وزن را هم تجربه کند. لپتین هورمونی است که توسط بدن ترشح و باعث می‌شود بعد از خوردن غذا احساس سیری کنید. بیماران مبتلا به کبد سمی افزایش سطح لپتین را تجربه می‌کنند که می‌تواند عدم اشتها را در پی داشته باشد.
۳. کلسترول بالا و لخته شدن خون
چاقی کلسترول و فشار خون بالا را ایجاد می‌کند، اما این دو علائم سمی شدن کبد هم هستند. به علاوه لخته شدن خون سریع‌تر از حالت نرمال می‌تواند با مشکلات کبدی مرتبط باشد.
۴. حساسیت و مشکلات پوست
خارش پوست یا رگ‌های عنکبوتی می‌تواند در نتیجه تورم زیر پوست باشد. همچنین ممکن است پوست قرمز شود. در بیماران دیابتی که کبدشان مشکل دارد، رنگ پوست ممکن است برنزی شود.
۵. تورم پا‌ها و ناحیه شکم
تورم در پایین پا‌ها و ناحیه شکم می‌تواند نشانه کبد سمی باشد. این تورم به دلیل فشاری که بر پوست و بافت‌های اطراف ایجاد می‌کند، می‌تواند دردناک باشد. در افراد چاق این تورم ممکن است با چربی شکم اشتباه گرفته شود و دلیل اصلی آن تشخیص داده نشود.
۶. زردی
زرد شدن پوست، ناخن یا سفیدی چشم‌ها می‌تواند سمی شدن جدی کبد را نشان دهد. زردی نشان می‌دهد که این بیماری به سیروز پیشرفت کرده و باید فوراً به دنبال دریافت کمک پزشکی باشید.
منبع : خبرگزاری برنا