به گزارش ایران خبر، با لغو بخشنامه دورکاری آبانماه سال ۱۳۹۹، سازمان اداری و استخدامی شرایط حضور و دورکاری کارکنان را اعلام کرد که طبق آن کارکنان موظف بودند از اول آبانماه در محل کار حضور داشته باشند مگر اینکه مسئولان سازمانها ودستگاههای مربوطه به تشخیص خود و براساس بخشنامه هیات وزیران در سال ۱۳۸۹ دورکاری اعمال کنند.
طبق دستور سازمان اداری و استخدامی دستگاهها موظف بودند از اول آبان مانع حضور کارکنانی که واکسینه نشده بودند، شوند. این سازمان اعلام کرده بود با توجه به حجم بالای واکسیناسیون و کاهش مراجعه به بیمارستان نسبت به سال گذشته، چنین تصمیمی برای حضور اتخاذ شده است.
اما تازهترین گزارشی که لطیفی -رئیس سازمان اداری و استخدامی- در رابطه با وضعیت واکسیناسیون کارکنان اعلام کرده است از این حکایت دارد که از مجموع دو میلیون و ۴۰۰ هزار نفری کارکنان دولت که در سامانه پاکنام مشخصات آنها وجود دارد ۸۹.۵ تا نزدیک به ۹۰ درصد واکسن دریافت کردند که ۶۵ درصد در حال حاضر تکدوز هستند و ۲۵ درصد هر دو دوز را دریافت کردهاند.
طبق این گزارش، از ۱۰ درصدی که واکسن دریافت نکردهاند برآوردها نشان میدهد که حدود ۳.۵ درصد مادران دارای فرزند شیرخوار و یا بانوانی هستند که امکان دریافت واکسن ندارند. در همین حد یعنی حدود ۳.۵ درصد بیمارانی هستند که به دلیل منع پزشکی یا به دلیل ابتلا به کرونا فعلا نباید واکسن دریافت کنند و حدود سه درصد دیگر نیز افرادی هستند که فعلا به هر دلیلی برای تزریق واکسن مراجعه نکردهاند.
اما بررسی و محاسبه آمار ارائه شده از سوی رئیس سازمان اداری و استخدامی نشان میدهد که تزریق حدود ۹۰ درصدی واکسن که از بین ۲.۴ میلیون کارکنان صورت گرفته، یعنی دو میلیون و ۱۶۰ هزار نفر حداقل یک دوز را دریافت کردهاند که در بین آنها تعدادی دو دوز داشتهاند.
براین اساس ۶۵ درصد اعلامی در رابطه با افراد تکدوز هستند که به عبارتی یک میلیون و ۵۶۰ هزار نفر از افرادی است که در حال حاضر فقط یک دوز دریافت کرده است. از سوی دیگر ۲۵ درصدی که دو دوز واکسن دریافت کردهاند جمعیتی حدود ۶۰۰ هزار نفر را در بین کل کارکنان دولت پوششی میدهند.
در کنار ۹۰ درصدی که واکسن دریافت کردهاند ۱۰ درصد دیگر هیچ دوز واکسنی نداشتهاند. براین اساس محاسبات نشان میدهد که از جمعیت دو میلیون و ۴۰۰ هزار نفری کارکنان دولت در حال حاضر ۲۴۰ هزار نفر هیچ مراجعهای برای واکسن نداشتهاند که حدود ۸۴ هزار نفر را مادران دارای فرزند شیرخوار یا بانوان که امکان دریافت واکسن ندارند را تشکیل میدهند، ۸۴ هزار نفر منع پزشکی دارند و ۷۲ هزار نفر برای تزریق واکسن مراجعه نکردهاند.