وی از سرمایه گذاری در زمینه ایجاد اشتغال، تامین آب مورد نیاز، رونق تجارت، فعال شدن منطقه آزاد سیستان، توسعه فعالیت های فرهنگی و آموزش نیروی انسانی، بعنوان طرحهای جدید که زمینه ماندگاری جمعیت در منطقه سیستان را فراهم میکند نام برد و افزود: وجود دانشگاه های زابل، علوم پزشکی، آزاد اسلامی و غیره موجب تربیت نیروی انسانی توانمند شده و دانشگاه زابل با قریب به ۴۰۰ عضو هیات علمی یکی از نقاط قوت حوزه سیستان است به گونهای که حتی تعدادی از اعضای بومی هیات علمی و اساتید دانشگاه زابل به عنوان دانشمند بین المللی معرفی شده اند.
معاون استاندار سیستان و بلوچستان در ادامه گفت: دولت نگاه ویژه ای به مرز دارد تا از این وضعیت به نفع مردم استفاده کند.
عباسعلی ارجمندی افزود: منطقه آزاد سیستان لینک بین منطقه آزاد چابهار و سیستان و مرز افغانستان است که بزودی رونق خواهد گرفت و در همین راستا چند روز قبل اعضای کارگروه مرزهای رسمی کشور در زابل مستقر شده و از فرودگاه زابل و مرزهای گمشاد و میلک بازدید کردند تا به عنوان مرز رسمی هوایی بین المللی و زمینی تصویب شوند.
فرماندار ویژه زابل با اشاره به خط انتقال گاز به این شهرستان گفت: براساس اعلام شرکت گاز و پیمانکار مقرر شده تا پایان سال علمک گاز در حوزه سیستان روشن شود.
وی اضافه کرد: در حوزه شهری زابل گازرسانی که بزرگترین مرکز محسوب می شود پیمانکار در حال فعالیت بوده و فاز اول و دوم به اتمام رسیده و فاز سوم نیز حدود ۱۵ کیلومتر کار شده است.