کد مطلب: 168548
 
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۰ ساعت ۱۲:۱۱
ایسنا/خراسان رضوی
 
به گزارش ایران خبر، به نقل از ویفروم، اگر فردی معلومات خود را بیشتر از آنچه که هست، تصور کند، در فرآیند تصمیم‌گیری تاثیر منفی خواهد داشت زیرا افراد به درک مستقیم خود تکیه می‌کنند و نیاز به یادآوری حقایق در آموزش نیز در اولویت کمتری قرار خواهد گرفت.

اگرچه انسان‌ها مدت‌هاست بر دانش‌ خارجی یعنی کتاب‌ها و افراد دیگر متکی هستند اما جستجوی آنلاین رابط بین افکار داخلی و اطلاعات‌ خارجی را سریع‌تر و یکپارچه‌تر کرده است. فرآیند جستجو در گوگل بسیار شبیه به جستجو در حافظه آدمی است و این مورد می‌تواند باعث شود افراد اطلاعات موجود در اینترنت را با اطلاعات موجود در ذهن خود اشتباه بگیرند.

نتایج تحقیقات نشان می‌دهد توانایی جستجوی سریع پاسخ هر سوال نحوه درک افراد از هوش را تغییر داده است.

آدریان وارد، استادیار بازاریابی در دانشگاه تگزاس آستین در ایالات متحده، گفت: زمانی که دائم به دانش متصل هستیم، اندک‌اندک مرزهای بین دانش داخلی و خارجی محو می‌شود و ما دانش اینترنت را با دانش خود اشتباه می‌گیریم.

افراد هنگام کار با گوگل یا استفاده از اینترنت برای پر کردن شکاف‌های دانش خود بر این باورند که باهوش‌ترند و حافظه بهتری نسبت به دیگران دارند و به اشتباه پیش‌بینی می‌کنند که در آزمون‌های علمی آینده نیز بدون دسترسی به اینترنت بهتر عمل خواهند کرد.

در این بررسی شرکت‌کنندگان به ۱۰ سوال دانش عمومی به تنهایی یا با استفاده از منابع آنلاین پاسخ داده و عنوان کردند تا چه اندازه به توانایی خود در یافتن اطلاعات با استفاده از منابع خارجی همچنین ذهن خود اطمینان دارند. شرکت‌کنندگانی که از اینترنت استفاده کردند، به سوالات بیشتری پاسخ صحیح دادند و به توانایی خود برای دسترسی به دانش خارجی اطمینان بیشتری داشتند؛ جالب اینجاست که به حافظه خود نیز مطمئن‌تر بودند.

شرکت‌کنندگان در آزمایش دوم نیز به ۱۰ سوال دانش‌ عمومی به تنهایی یا با استفاده از جستجوی آنلاین پاسخ دادند. سپس وارد به آنان گفت که بدون استفاده از هیچ منبع خارجی در آزمون دوم شرکت خواهند کرد و از آنان خواست پیش‌بینی کنند که به چند سوال به درستی پاسخ خواهند داد. افرادی که اولین آزمون را با استفاده از گوگل انجام داده بودند، تصور می‌کردند می‌توانند بدون اینترنت هم به حافظه خود تکیه کنند.

شرکت‌کنندگان در آزمایش بعدی هم به تنهایی یا با استفاده از گوگل و یا با نسخه‌ای از گوگل با تاخیر ۲۵ ثانیه‌ای در ارائه نتایج جستجو به سوالات پاسخ دادند. شرکت‌کنندگانی که از گوگل استاندارد استفاده نمی‌کردند، بر خلاف افرادی که از گوگل استاندارد استفاده می‌کردند، به دانش داخلی خود اطمینان زیادی نداشتند و عملکرد بالاتر را برای آزمون‌های بعدی پیش‌بینی نمی‌کردند. این موضوع نشان می‌دهد سرعت جستجو نیز در این اطمینان به خویش تاثیر دارد.

یافته‌های محققان نشان می‌دهد در دنیایی که در آن جستجوی آنلاین اغلب سریع‌تر از استفاده از حافظه است، ممکن است با اینکه کمتر می‌دانیم تصور کنیم بیشتر می‌دانیم.

وارد می‌گوید: این مورد می‌تواند بر تصمیم‌گیری تاثیر بگذارد. بنابراین بهتر است افراد هنگام تصمیم‌گیری‌های پزشکی یا تصمیمات مخاطره‌آمیز مالی به شهود تکیه کنند. این موضوع می‌تواند افراد را در دیدگاه‌های علمی و سیاسی خود تثبیت کند.

این تحقیق پیامدهای مهمی برای آموزش دارد زیرا دانش‌آموزان اگر از قبل تصور کنند که دانش دارند، ممکن است زمان و انرژی کمتری را برای کسب‌ دانش اختصاص دهند و مربیان و سیاست‌گذاران ممکن است معنای تحصیل‌کردن و احتمالا حفظ موارد با اولویت کمتر که فقط می‌توان آن را جستجو کرد را بازنگری کنند.

شاید هم بتوانیم از منابع شناختی محدود خود به روشی موثرتر و کارآمدتر استفاده کنیم، پس سعی کنید از جستجو در اینترنت اندکی کاسته و از حافظه خود استفاده کنید.

منبع : خبرگزاری ايسنا