کد مطلب: 170616
 
تاریخ انتشار : شنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۱۶:۴۶
ایران آنلاین-فرسایشی شدن مذاکرات به ضرر غرب است/ روسیه و چین طرف ایران هستند : اختصاصی«ایران آنلاین»/ : یک کارشناس مسائل بین الملل، با اشاره به تشدید جنگ روانی علیه تهران همزمان با پیشرفت مذاکرات گفت: واشنگتن و تروئیکای اروپایی در تلاشند تا با احیای بازی سوخته "مقصر انگاری"، رویکرد سازنده تهران در مذاکرات را تحلیل برده و چشم انداز حصول توافق را دور از دسترس جلوه دهند.
 

به گزارش ایران خبر، ، روز گذشته و همزمان با پایان دور هفتم مذاکرات برجامی در وین، "جیک سالیوان" مشاور امنیت ملی آمریکا با ادعای این که مذاکرات به خوبی پیش نمی رود، مذاکرات با همیپیمانان اروپایی  در خصوص ادامه مذاکرات را خوب و سازنده ارزیابی کرد.

همزمان تروئیکا اروپایی نیز در راستای تشدید جنگ روانی و ادامه بازی مقصر جلوه دادن ایران، پیشرفت های حاصله طی هفته گذشته را ناچیز و چشم انداز حصول توافق را دور از دسترس جلوه دادند. این در حالی است که طرفین مذاکره به پیش‌نویس جدیدی رسیده‌اند که ملاحظات ایران در آن لحاظ شده است که این اسناد در صورت نهایی شدن، مبنای مذاکرات آتی قرار خواهد گرفت.
بنابراین طرف غربی و واشنگتن دیگر با چنین دستاوردی، نمی‌توانند ایران را به عدم جدیت در مذاکره متهم کرده و آن را مسئول عدم پیشرفت مذاکرات معرفی کنند.

"مهدی خانعلی زاده" تحلیلگر مسائل بین الملل، در تحلیل تشدید جنگ روانی تروئیکا اروپا و واشنگتن علیه جمهوری اسلامی ایران، به خبرنگار ایران آنلاین گفت: علت اصلی ادعای آمریکایی ها مبنی بر اشتراک نظر بیشتر با همپیمانان اروپایی و حتی روسیه و چین، به حادثه شوک آوری بازمی گردد که در دور اول مذاکرات وین با  تیم جدید ایرانی رقم خورد؛ چرا که طرف غربی منتظر ارائه پیش نویسی ضعیف از سوی ایران بود تا بلافاصله و متفق القول با برجسته نشان دادن ضعف های آن، آن را رد کرده و همزمان فضا را برای مقصر انگاری ایران مهیا کنند.

جنگ روانی تروئیکا علیه تهران

وی افزود: اما درست زمانی که تیم جدید مذاکره کننده ایرانی، پیش نویس جدید را روی میز مذاکره قرار داده و اروپایی ها اگرچه آن را مطلوب ندانسته اما بسیار منطقی و قابل مذاکره توصیف کردند؛ میان تروئیکا، اتحادیه اروپا و آمریکا اختلاف نظر جدی شکل گرفت. اروپایی ها پیش نویس جدید را قابل مذاکره خوانده و تاکید کردند بر این مبنا می توانیم با نشستن بر میز مذاکره، امتیازاتی را داده و امتیازاتی را نیز بگیریم. تروئیکا نیز از همان ابتدا در خصوص پیش نویس جدید، مردد بود؛ اما واشنگتن از همان ابتدا با پیش نویس جدید ایران مخالفت کرد.

پروژه سوخته "مقصر انگاری"

خانعلی زاده نقش صهیونیستها در اعمال فشار موثر به کشورهای اروپایی و تروئیکا در عدم پذیرش پیش نویس جدید طرف ایرانی،  را پراهمیت توصیف کرده و گفت: صهیونیست ها همزمان اخبار زیادی را مبتنی بر اختلاف جدی نماینده و مسئول سیاست خارجی اروپا با طرف تروئیکا در این خصوص منتشر کرده و با بزرگنمایی این ادعا، سعی در تخریب مذاکرات کردند. اما علی رغم توطئه چینی صهیونیست ها و غربی ها، بسیاری از رسانه ها اعلام کردند که پیش نویس ایران اگر چه فراتر از تصورات و انتظارات غربی ها است؛ اما قابل مذاکره و گفتگو است. همین امر نیز کل پروژه مقصر انگاری ایران در مذاکرات را سوزانده و روسای هیأت ها را مجبور به بازگشت به پایتخت هایشان کرد. حال آمریکا و تمامی رسانه های منتسب به آن، با احیای بازی سوخته "مقصر انگاری" ، در تلاشند تا رویکرد سازنده تهران در مذاکرات را تحلیل برده و با این اقدام توپ را در زمین ایران بیندازند. 

روسیه و چین طرف ایران است

این کارشناس همچنین در خصوص نقش روسیه و چین در بازی روانی شکل گرفته علیه ایران گفت: ابهامات چین و روسیه پس از جلسه سه جانبه ای که بین تیم ایرانی و روسی و چینی برگزار شد، حل و فصل شده است و در حال حاضر نیز شاهدیم که این دو کشور در میدان، کاملا طرف ایران هستند. رویکرد وزارت خارجه چین و روسیه و رسانه هایشان نیز بر محور "لغو تحریم ها" و "مقصر نامیدن واشنگتن" ، مبتنی است. در بیانیه های منتشر شده از سوی وزارت خارجه چین و روسیه نیز علت شکل گیری این وضعیت، آمریکا معرفی شده است. در همین راستا نیز آمریکا و تروئیکا تلاش های خود را برای خنثی سازی رویکرد مثبت این دو کشور نسبت به ایران متمرکز کرده و تلاش دارند تا با تشدید فضای روانی، بار دیگر بازی کهنه مقصر جلوه دادن طرف ایرانی را احیا کنند.

فرسایشی شدن مذاکرات به ضرر غرب است

این تحلیلگر مسائل بین الملل، در خصوص قصد تروئیکا و واشنگتن مبتنی بر فرسایشی کردن مذاکرات با هدف عقب نشینی ایران از خواسته های به حق و قانونی گفت: اتفاقا در این موضوع، زمان کاملا به نفع ایران است؛ زیرا ایران در چنین شرایطی می تواند فعالیت های صلح آمیز و دستاوردهای هسته ای خود را پیش برده و در این میان برای امریکا دیگر چیزی برای تحریم کردن نخواهد گذاشت.

مهدی خانعلی زاده، فرسایشی کردن و گذشت زمان در مذاکرات را به نفع طرف غربی ندانسته و گفت: طرف غربی و آمریکایی در تلاشند تا با تهدید و اعمال فشار و تکرار ادعای تکراری "از دست رفتن زمان مذاکره"، زمینه عقب نشینی و کوتاه آمدن ایران از خواسته های به حق و قانونی اش را فراهم کنند. عمده فعالیت های رسانه ای طرف غربی نیز بر این موضوع متمرکز شده است که  پیش نویس منطقی وین 7 به وین 6 بازگردانده شود. این در حالی است که تیم جدید ایرانی رویکرد اصلاح و رفع نواقص و ابهامات پیش نویس وین 6 را به صورت 2 پیش نویس جدید به طرفین ارائه داده و ادامه مذاکرات را بر رفع تحریم های ظالمانه علیه مردم و ملت ایران مبتنی کرده است. اما از دیگر سو، واشنگتن و طرف غربی تمام فعالیت های رسانه ای و دیپلماتیک خود را بر بازگردادن پیش نویس منطقی وین 7 به وین 6 متمرکز کرده و با تشدید هجمه های روانی روند رسیدن به این خواسته را تسهیل کنند.

 

توپ مذاکرات وین در زمین آمریکا است ایزدی: بایدن از اوباما به رژیم صهیونیستی نزدیک‌تر است
پشت پرده اقدامات مخرب غربی ها در مذاکره با ایران
روایت "فلاحت پیشه" از پیش نویس‌های مدبرانه تیم ایرانی/ آمریکا آماده ورود به چالش نظامی نیست
ادامه مذاکرات با پیش نویس ایرانی+ فیلم
آخرین روز از مذاکرات وین چگونه گذشت؟
 

 

منبع : ایران آنلاین