وی با بیان اینکه اگرچه عمر بورس کالا در کشور ما کمتر از ۲۰ سال است، اما سابقه بورس در دنیا بالاست، افزود: خوشبختانه روند فعالیت بورس کالا در ایران و کلیت بازار سرمایه دائم رو به رشد بوده و مزیت هایی به همراه داشته که مهمترین آنها حذف واسطه ها و کاهش نوسانات بازار و حداقل کردن ریسک برای تولید کننده، امکان انجام معاملات نقدی و.... بوده است.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: برای حرکت از سمت بازار سنتی به یک بازار مدرن در حوزه تامین کالا، از بورس کالا و ابزار موجود در این بورس استفاده می شود.
کریمی بیان کرد: در سال ۹۷ جهش بزرگی را در قیمت ارز شاهد بودیم و شرایط از تک نرخی به سمت چند نرخی حرکت کرد و مهمترین مشکل، رانتی بود که در خریدها به وجود آمد و سهمیه بندی خرید ها این رانت را تشدید کرد، لذا مشکلات زیادی در این خصوص از سوی تولیدکنندگان مطرح شد که این موارد به تدریج در وزارت صمت پالایش شده و در حال حاضر به تدریج این رانت ها کاهش یافته و در حال حاضر سهیمه ها در حال حذف شدن است تا شرایط پایداری ایجاد شود، همچنین انتظار می رود با توجه به مشکلات موجود، سازوکارهای لازم برای پاسخگویی به تقاضای واحدهای خرد ایجاد شود.
وی با بیان اینکه در استان مرکزی عرضه کنندگان بزرگی در حوزه بورس کالا وجود دارد و این استان محل استقرار بزرگترین تولیدکننده آلومینیوم کشور(ایرالکو) است، اضافه کرد: با وجود واحدهای پایین دستی صنعت آلومینیوم و انبوه شرکت های قطعه ساز در استان و اینکه بیش از ۳۰ درصد صنعت الومینیوم کشور در استان مرکزی فعال است لذا انتظار می رود تالار اختصاصی معاملات آلومنیوم در اراک ایجاد شود تا مرکزیت صنعت آلومینیوم برای اراک فراهم شود.
کریمی گفت: طرح توسعه، تولید و نظارت بر زنجیره فولاد در مجلس تصویب شده تا هر بخشی از فولاد را خواستیم صادرات کنیم، پیش از آن در بورس کالا عرضه شود و اگر متقاضی در داخل نداشت به عنوان مازاد تولید صادر شود.
علیرضا نظری نماینده خمین در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با بیان اینکه قول هایی مبنی بر رفع نگرانی های موجود در حوزه بورس از سوی مسئولین مربوطه داده شده است، افزود: آنچه که در کلان کشور مشاهده می شود حاکی از یک اراده جدی در کشور و تفاهم و همدلی برای رفع مشکلات تلنبار شده و فشارهای مضاعف در حوزه های مختلف است.