وی ادامه داد: اقدامات لازم برای ورود ۱۲ هزار تن یونجه به کشور انجام شده و آماده حمل است. اما به دلیل اینکه گمرک آستارا انباری برای نگهداری و دپو یونجهها در این حجم ندارد و برای جلوگیری از اضافه شدن هزینههای انبارداری و کرایه حمل مجدد تصمیم بر این شد که در قدم اول محمولهای در حجم کمتری وارد کشور شود و اگر شرایط مساعد بود واردات مابقی نیز صورت بگیرد.
مدیرعامل اتحادیه دامداران اضافه کرد: در حال حاضر یک محموله ۱۵ تنی وارد کشور شده و به دلیل ایرادات وارد شده از سوی سازمان حفظ نباتات در خصوص ناقص بودن مدارک این یونجهها در گمرک آستارا مانده است. امیدواریم در روزهای آینده مشکل ترخیص آن حل و این محموله به دست دامداران برسد.
وی در پاسخ به اینکه قرار است این یونجهها چگونه میان دامداران توزیع شود، گفت: به تمام استانها بر اساس نیازمندیهایی که از طرف مدیران عامل اتحادیههای دامداری اعلام میشود یونجه تعلق میگیرد. یعنی مدیران شهرستانی نیاز شهرستان خود را به مدیران استانی اعلام می کنند و پس از جمع آوری آمار یونجه تحویل استان داده می شود.
عالی در پاسخ به این سوال که قرار است یونجهها با چه قیمتی به دامداران تحویل داده شود؟ گفت: در صحبتهای اولیه قرار بود یونجه با قیمت هر کیلو ۵۲۰۰ تا ۵۵۰۰ تومان با حمل مستقیم به دامداران تحویل شود ولی اگر قرار به تخلیه و بارگیری در گمرک و حمل مجدد آن باشد طبیعتا هزینه آن تغییر خواهد کرد.
وی در پایان گفت: واردات با ارز آزاد انجام شده ولی این وعده داده شده که ارز نیمایی به آن تعلق گیرد.