کد مطلب: 172398
 
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۱ دی ۱۴۰۰ ساعت ۱۲:۴۵
ایران آنلاین-دیشموک در محاصره برف : راه ارتباطی چهار روستا یک ماه است که مسدود شده است : «قبل از بارش نخستین برف باید مایحتاج و نیازهای 300 نفر جمعیت رودریش را برای چند ماه تأمین کنیم چون با آمدن برف راه ارتباطی روستا تا چند ماه بسته می‌شود.» این صحبت‌های «سید رضا خشنودی» دهیار روستای رودریش بخش دیشموک استان کهگیلویه و بویراحمد است.
 
به گزارش ایران خبر، روزنامه ایران:«قبل از بارش نخستین برف باید مایحتاج و نیازهای 300 نفر جمعیت رودریش  را برای چند ماه تأمین کنیم چون با آمدن برف راه ارتباطی روستا تا چند ماه بسته می‌شود.» این صحبت‌های «سید رضا خشنودی» دهیار روستای رودریش بخش دیشموک استان کهگیلویه و بویراحمد است.

وقتی با وی در خصوص آخرین وضعیت این روستا تماس گرفتیم وی گفت: الان حدود یک ماه است که راه دسترسی روستا به‌دلیل بارش برف مسدود شده و شخصاً به‌عنوان دهیار از صبح زود پیاده راه افتاده‌ام تا برای انجام کاری به بخش دیشموک بروم اما به‌دلیل بسته شدن راه مجبورم راهی را که می‌شد با خودرو در عرض یک ساعت و نیم پیمود، یک روز کامل پیاده روی کنم.
وی افزود: این مشکل تنها مربوط به روستای ما نیست و روستاهای آجم، میدان و پاتاوه هم با این مشکل روبه‌رو هستند.
وی تصریح کرد: روستای ما 70 خانوار دارد که شغل آنها کشاورزی و دامپروری است و بزرگ‌ترین مشکل ما راه ارتباطی روستا است که خاکی است و رودخانه رودریش که بر سر راه ارتباطی ما با بخش است فاقد پل است و وقتی برف می‌آید دیگر امکان تردد ماشین نیست و اگر کسی کار واجبی هم داشته باشد باید پیاده تردد کند.
همین دیروز یکی از زنان روستا برای زایمان با مشکلی روبه‌رو شده بود و مجبور شدیم با کمک امداد هوایی ایشان را به بیمارستان منتقل کنیم.
اهالی روستا توقع زیادی از مسئولان ندارند و مسئولان استان هم در جریان مشکل همیشگی روستا ازجمله راه خاکی، نداشتن گاز، پوشش کم اینترنت و پایین بودن آنتن‌دهی تلفن همراه هستند ولی باز برای رفع مشکلات کوچک با پاسخ‌های مأیوس‌کننده مواجه می‌شویم. یکی از این مشکلات را می‌گویم خودتان قضاوت کنید قبل از بارش برف بارها به بخشداری مراجعه و خواهش کردم که آرد سهمیه‌ای روستا را قبل از بسته شدن راه دسترسی به اهالی روستا تحویل دهند که متأسفانه موافقت نشد و اینگونه مسائل اهالی روستا را رنجیده خاطر می‌کند.
مشکل این روستا و دیگر روستاهای بخش دیشموک را با «الله کرم جانی‌پور» سرپرست راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای کهگیلویه و بویراحمد مطرح کردیم. وی گفت: قبل از هر چیز به مردم این منطقه قول می‌دهم بزودی یک راهداری در این منطقه ساخته شود که کمک بزرگی برای رفع مشکل این روستا‌ها می‌شود.
وی افزود: در حالی که تنش آبی گریبان همه استان‌ها را گرفته بارش برف یک نعمت الهی است ولی به هر جهت به‌دلیل برخی کمبودهای ساختاری در راه‌های روستایی استان، روستاییان همه ساله با مشکلاتی مواجه می‌شوند.
وی تصریح کرد: کهگیلویه و بویراحمد 2 هزار و 200 روستا با جمعیت 10 تا 100 خانوار دارد و از 6 هزارو 149 کیلومتر راه اصلی و فرعی و روستایی استان 5500 کیلومتر مربوط به راه های فرعی و روستایی می‌شود و متأسفانه هنوز یک هزار و 800 کیلومتر از راه‌ها روستایی آن خاکی و شنی هستند.
از سوی دیگر استان کهگیلویه و بویراحمد با داشتن 66 محور برفگیر بیشترین طول محورهای برفگیر را با 2 هزاو 486 کیلومتر دارد به گونه‌ای که ما در 77 گردنه که طول آن 330 کیلومتر می‌شود برف‌هایی با حداقل ارتفاع 80 سانتیمتر داریم که نیاز مبرم به برف روبی دارند.
به هر جهت اولویت نخست برف‌روبی هم راه‌های مواصلاتی اصلی و پس از آن راه‌های فرعی و درنهایت راه‌های روستایی است؛ این در حالی است که ما در استان تنها 27 راهدارخانه داریم که بسیار کمتر از استاندارد است (هر 40 کیلومتر باید یک راهدارخانه داشته باشد) همچنین بیشتر تجهیزات راهداری ما فرسوده و عمر بالای 25 سال دارند.
وی تصریح کرد: در استان 200 روستا داریم که با بارش برف به‌صورت مقطعی راه‌های ارتباطی‌شان قطع می‌شود اما چندین روستا با مشکلات بزرگ‌تری روبه‌رو هستند که امیدواریم با دستاوردی که سفر ریاست جمهوری برای استان ما بویژه راه روستایی داشته بخشی از مشکلات راه‌های روستاهایی را که با مشکلات بزرگتری روبه‌رو هستند، مرتفع کنیم.
سرپرست راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه تاکنون 37 میلیارد تومان از 200 میلیارد تومان مصوبه سفر رئیس جمهوری برای راه‌های روستایی استان تخصیص پیدا کرده به روستاییان استان قول داد تا پایان مرداد ماه سال 1401 حداقل 400 کیلومتر از راه‌های خاکی استان آسفالت شود. وی گفت: رویکرد دولت پیشین ساخت راه اصلی و نوسازی آنها بود که خوشبختانه با روی کار آمدن دولت سیزدهم راه‌های روستایی اولویت دار شده‌اند.
توسعه روستاها یکی از اولویت‌های مهم کهگیلویه و بویراحمد است
«سیدحشمت‌الله صمیمی دوست» معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد نیز در گفت وگو با «ایران» تصریح کرد: سفر ریاست جمهوری به استان مایه برکت برای بخش روستایی بود و با حسن توجه دولت 200 میلیارد تومان برای توسعه راه‌های روستایی اختصاص یافت که خوشبختانه تاکنون 37میلیارد تومان آن تخصیص یافته است.
وی با تأکید بر اینکه راه یکی از بزرگترین زیرساخت‌ها برای توسعه روستایی است، تصریح کرد: قطعاً تزریق این میزان اعتبار به راه‌های روستایی استان می‌تواند مشکل بسیاری از روستاها بابت راه را مرتفع کند. از سوی دیگر در سفر ریاست جمهوری برای توانمند‌سازی اقتصادی و اشتغالزایی روستایی مبلغ 259 میلیارد تومان در نظر گرفته شده است که برای یک هزار و 920 طرح اشتغالزایی هزینه شود. انتظار می‌رود با شکوفایی این طرح‌ها حداقل 5 هزار و 760 شغل جدید در روستاهای استان ایجاد شود. وی همچنین با اشاره به اینکه 20 درصد منابع نفتی کشور در گچساران کهگیلویه و بویراحمد است، افزود: وزارت نفت نیز برای توسعه روستاها 114 میلیارد تومان هزینه خواهد کرد که در پروژه‌های آموزشی، بهداشتی، راهسازی و طرح‌های هادی روستایی است.
همچنین اعتبار در نظر گرفته شده برای احداث بیمارستان‌های 32 تختخوابی در شهرستان‌های کوچک مانند چرام و دنا تخصیص پیدا کرده که این مسأله نیز می‌تواند خیال روستاییان اطراف این شهر‌ها را بابت داشتن بیمارستان نزدیک روستا راحت کند.

منبع : ایران آنلاین