به گزارش ایران خبر، عیسی زارعپور امروز در حاشیه مراسم اتصال ۱۰۰۰ روستا به شبکه ملی اطلاعات، درباره اختلالات این روزهای ارتباطات سیار اظهار کرد: اقدام لازمی که باید انجام شود و در همه کشورهای دیگر وجود دارد، توسعه ارتباطات ثابت است. ما باید بیشتر نیازمندی مردم را به سمت ارتباطات ثابت و اینترنت خانگی و شبکه محل کارشان هدایت کنیم. معنایی ندارد وقتی که در منزل هستید، از ارتباطات تلفن همراه خود استفاده کنید. چنین توسعهای در گذشته اتفاق نیفتاده و ۸۰ درصد نیاز ترافیکی مردم روی تلفن همراه آمده است.
وی با اشاره به محدودیتهای ارتباطات سیار و فرکانسی که به آنها واگذار شده، بیان کرد: اگر روند به همین شکل ادامه پیدا میکرد، اوضاع به مراتب بدتر میشد، اما از ابتدای دولت سیزدهم ما توسعه ارتباطات ثابت را به عنوان یک راهکار بلندمدت در دستور کار قرار دادیم که البته در کوتاهمدت این کار را آغاز کردیم. بنا داریم امسال حدود نیم میلیون فیبر نوری را راهاندازی کنیم و این مسیر با سرعت تداوم پیدا خواهد کرد. این راهکار باید صورت بگیرد و نسبت ۸۰ به ۲۰، باید برعکس شود و ترافیک اصلی مردم از طریق خطوط ثابت تامین شود که باعث رضایتمندی هم خواهد شد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: میتوانیم روی ارتباطات ثابت، سرعتهای چندصد مگی در اختیار مردم قرار دهیم و هموطنان میتوانند شاهد تجربههای برتری از دریافت سرعت اینترنت باشند. درحالی که اکنون طبق آمار منتشره، میانگین سرعت ایران در حوزه ارتباطات سیار ۲۴ مگ و ارتباطات ثابت ۹ مگ است، اما این سرعت شایسته مردم نیست، مخصوصا اینکه خیلی از کسبوکارها و زندگی مردم بهویژه در دوره کرونا، وابسته به ارتباطات پرسرعت شده است. ما برنامههای متعددی پیشبینی کردیم، در لایههای مختلف ازجمله دسترسی و زیرساخت و حوزه ترافیک بینالملل تا شاهد افزایش کیفیت شبکه در ماههای آتی باشیم.
اولویت با روستاهایی است که هیچ ارتباطی ندارند
زارعپور با اشاره به اتصال ۱۰۰۰ روستا به شبکه ملی اطلاعات گفت: در ابتدای دولت سیزدهم ۴۰۰۰ روستا داشتیم که هیچ نوع ارتباط دیتایی نداشتند، ۳۵۰۰ روستا هم کیفیت ناقصی داشتند، طبیعتا اولویت با روستاهایی است که هیچ ارتباطی ندارند. به موازات آن برای برطرف کردن مشکلات روستاهایی که ارتباطات ناپایدار دارند هم تلاش میکنیم. عمده روستاهایی که باقی ماندند، یا پراکندگیشان زیاد است یا در نقاط صعبالعبور هستند. بعضی روستاها حتی جاده و برق هم ندارند، بنابراین زیرساختهای اولیه باید فراهم شود و اینها نیازمند کار ویژه است.
وی ادامه داد: قبلا هر سایت که راهاندازی میکردیم، دو تا سه سایت را پوشش میداد، الان به میانگین ۱.۵ روستا تقلیل پیدا کرده است و بعضی جاها برای یک روستا باید یک سایت راهاندازی شود. کار سنگینی در پیش است و ما هم با توجه به محدودیتهای اعتباراتی باید اولویتبندی کنیم. درصورتی که نمایندگان مجلس همراهی کنند، در بودجه ۱۴۰۱ اعتبارات را پیشبینی کنند، ما آمادهایم که با یک کار جهادی تا پایان ۱۴۰۱، کار اتصال روستاها به ارتباطات پرسرعت را انجام دهیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: امروز مشاهده کردید که با یکی از دورافتادهترین روستاها در اردبیل بهشکل تصویری با کیفیت بسیار خوب ارتباط برقرار کردیم و این نشان میدهد که سرعت شبکه در آن نقطه مناسب است. امیدوارم ۳۶۰۰ روستا که فاقد هرگونه ارتباط دیتا هستند و ۳۵۰۰ روستای دیگر که ارتباطشان ناپایدار است در چهار فاز تا پایان ۱۴۰۱ در صورت تأمین اعتبار به سرعت ارتباطاتشان برقرار شود.
زارعپور در پاسخ به اینکه ضمانت ایجاد ۲۰ میلیون پورت فیبر نوری تا پایان دولت سیزدهم چیست، گفت: همه باید پای کار بیایند، آنچه باعث شده با قاطعیت این عدد را اعلام کنیم، همگرایی موجود بین دستگاهها در دولت سیزدهم است. دیروز ما در جلسهای با وزارت نیرو، توافقاتی انجام دادیم تا از شبکه توزیع برق سراسر کشور استفاده کنیم که این پروژه با سرعت بیشتری جلو برود، سایر دستگاهها از جمله وزارت کشور و شهرداریها هم باید پای کار بیایند که این پروژه ملی به نتیجه برسد. ما در دهه فجر شاهد برنامه کلان و زمانبندی وزارت ارتباطات خواهیم بود و تعداد زیادی پورت آماده واگذاری هم اعلام میشود تا مردمی که در آن مناطق هستند، بتوانند از این فناوری استفاده کنند.
تا پایان دولت سیزدهم، ظرفیت را به ۱۰۰ ترابیتبرثانیه میرسانیم
وی درباره افزایش ظرفیت پهنای باند اینترنت بینالملل گفت: محدودیتی برای تامین نیاز مردم به پهنای باند بینالملل نداریم، اما لازم است که ظرفیتهای داخلی خود را نیز تقویت کنیم. ما باید شرایطی را فراهم کنیم تا نیازمندیهای مردم توسط پلتفرمهای بومی خودمان تامین شود تا اگر ارتباطات بینالملل دچار قطعی شد، بتوانیم آن را حل کنیم. مدتی قبل در دو نوبت، نزدیک به هفت درصد از پهنای باند بین الملل را از دست دادیم. این اتفاقات نباید زندگی روزمره مردم را تحت تاثیر خود قرار دهد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریحکرد: اکنون که با حمایت از پلتفرمهای داخلی به بالا رفتن سهم اقتصاد دیجیتال از اقتصاد کل کشور کمک میکنیم، همزمان هر نیازمندی در حوزه ترافیک بینالملل باشد نیز فراهم خواهیم کرد. با تشکیل کارگروه اقتصاد دیجیتال در کشور نیز بر این مساله تاکید شد که نگاه دولت سیزدهم به حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، نگاه فرصتمحور است. با این نگاه میتوان همه عقبماندگیها در این حوزه را جبران کرد، زیرا ظرفیتهای زیادی در کشور برای دستیابی به این اهداف وجود دارد و جوانان ما که یک سر و گردن بالاتر از جوانان کشورهای دیگر هستند، میتوانند تحولات جدی را در این حوزه رقم بزنند.
زارعپور درباره تاثیر توافق ایران و چین در حوزه فناوری ارتباطات مثل 5G، بیان کرد: ما در همکاریهایی که با کشورهای مختلف از جمله چین داریم، توسعه فناوریهای لازم از جمله 5G و کیفیت بخشی ارتباطات ثابت را در دستور کار قرار دادهایم. همچنین توسعه حضور پلتفرمهای ایرانی در کشورهای همسایه را مد نظر داریم. ظرفیتهای خوبی در کشورهای مختلف وجود دارد که ما میتوانیم استفاده کنیم و به همکاریهای متقابل رشد و توسعه صنعت ICT در کشور منجر شود.