کد مطلب: 173743
 
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۶ بهمن ۱۴۰۰ ساعت ۱۲:۴۰
اصفهان- معاون توسعه و پیش‌بینی اداره کل هواشناسی استان اصفهان گفت: فعالیت سامانه‌های بارشی در این استان و سرچشمه‌های آبی زاینده‌رود در بهمن ماه به ویژه در دو هفته ابتدای آن کاهش خواهد یافت.
 
به گزارش ایران خبر، نوید حاجی بابایی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه بارش‌های بهمن ماه در استان اصفهان نسبت به ماه دی کاهش خواهد داشت، اظهار داشت: کاهش نسبی بارش به ویژه در دو هفته اول بهمن رخ خواهد داشت و این تضعیف سامانه‌های بارشی بی تردید بر میزان بارندگی استان تأثیر منفی دارد.

او میانگین بارشی استان در دی ماه را طبیعی و در بهمن ماه متمایل به کمتر از حد طبیعی ارزیابی کرد و گفت: بیشترین کمبود بارش بهمن ماه نیز در نیمه غربی و سرچشمه‌های زاینده رود رخ خواهد داد زیرا بارش‌ها به طور عمده ماهیت شمالی دارند و سرچشمه‌های زاینده رود در مقایسه با بلند مدت ماه جاری، بارش کمتری دریافت می‌کنند.

بارش‌های زمستان جبران کننده خشکسالی هیدرولوژیک نیست

معاون توسعه و پیش‌بینی اداره کل هواشناسی استان اصفهان با اشاره به اینکه بارندگی‌ها در اسفند ماه نیز در حد طبیعی (نرمال) است، تصریح کرد: بارش‌های استان تا پایان زمستان سال جاری امکان جبران کمبود بارندگی پاییز را ندارد.

حاجی بابایی اضافه کرد: انتظار نمی‌رود که میزان بارش‌های زمستان جبران کننده کمبود بارندگی پاییز امسال و سال زراعی گذشته (۱۳۹۹-۱۴۰۰) باشد؛ از این رو کماکان مدیریت و مصرف بهینه آب در بخش شرب و بهداشت، کشاورزی و صنعت ضروری است.

کاهش تا ۶۰ درصدی بارندگی در شرق و مرکز اصفهان

او ادامه داد: میانگین بارش در استان اصفهان از ابتدای سال زراعی جاری (مهر ماه) تا پایان دی ۵۵ میلیمتر بوده که نسبت به بلند مدت ۱۲ درصد کاهش نشان می‌دهد.

معاون توسعه و پیش‌بینی اداره کل هواشناسی استان اصفهان بیشترین افزایش بارش استان را در نواحی شمال غربی استان دانست و گفت: میانگین بارندگی در این نواحی تاکنون بین ۲۰ تا ۲۵ افزایش داشته است در حالی که شرق و مرکز اصفهان بین ۴۰ تا ۶۰ درصد و کوهرنگ سرچشمه اصلی حوضه زاینده رود نیز ۹ درصد نسبت به بلند مدت کاهش بارندگی دارد.

حاجی بابایی با بیان اینکه عمده بارش‌ها در دی ماه در مناطق غرب و جنوب استان و نواحی همجوار با استان‌های جنوبی کشور دریافت شد، ابراز داشت: برغم اینکه وضعیت بارش برف در این مناطق مساعد بود اما پوشش برف نیز نسبت به بلند مدت کمتر است.

او خاطرنشان کرد: بارش‌های دی ماه تنش آبی و خشکسالی کوتاه مدت استان را کمی کاهش داده است اما وضعیت خشکسالی هیدرولوژیک بلند مدت استان تغییری مشاهده نمی‌شود و متأسفانه ۸۶ درصد مساحت استان همچنان درگیر خشکسالی است که بیشترین شدت آن در مرکز و شرق اصفهان دیده می‌شود.

ماندگاری سرما تا اواسط اسفند

معاون توسعه و پیش‌بینی اداره کل هواشناسی استان اصفهان به وضعیت دمای استان در ماه بهمن اشاره کرد و افزود: میانگین دمای استان به ویژه در کمینه‌ها (ساعات صبح) بین ۲ تا سه درجه سانتیگراد سردتر از معمول در بهمن ماه است که این برودت دمایی در نیمه شمالی و غرب تا سه درجه و در نواحی مرکزی مانند شهر اصفهان تا ۱.۵ درجه سانتیگراد خواهد بود.

حاجی بابایی با بیان اینکه شرایط برودت دما تا اواسط اسفند ماه در استان ادامه خواهد داشت، تاکید کرد: کماکان مدیریت مصرف حامل‌های انرژی در بهمن ماه نیز ضروری است تا در برخی نقاط کشور شاهد کمبود گاز و برق نباشیم.

هوای اصفهان صبح‌های بهمن آلوده‌تر است

او درباره وضعیت آلودگی هوای کلانشهر اصفهان در بهمن ماه نیز پیش‌بینی کرد که به دلیل برودت هوا به ویژه در ساعات اولیه صبح غلظت آلاینده‌های جوی افزایش می‌یابد.

منبع : خبرگزاری مهر