کد مطلب: 173983
 
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۰ بهمن ۱۴۰۰ ساعت ۱۵:۰۷
برآوردهای صورت گرفته از میزان تولید، مصرف، واردات و صادرات انواع اشکال فولاد طی ۹ ماه امسال، مصرف ظاهری انواع فولادها نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش هفت تا ۱۴ درصدی داشته است؛ بر این اساس مصرف ظاهری فولاد کشور طی مدت مذکور سال جاری نسبت به ۹ ماهه ۱۳۹۹ بطور متوسط ۸.۸۵ درصد کمتر شده؛ این حالیست که در این مدت صادرات فولادی‌ها ۱۶ تا ۹۲ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیشتر شده است.
 

به گزارش ایران خبر، بر اساس آماری که توسط انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در اختیار ایسنا، قرار گرفت، طی ۹ ماهه سال جاری ۲۱ میلیون و ۹۴ هزار تن شمش فولادی (اسلب، بیلت و بلوم) تولید شده که ۱۵ میلیون و ۹۰۸ هزار تن آن با کاهش ۱۴ درصدی نسبت به مصرف ظاهری آن در ۹ ماهه ابتدایی سال ۱۳۹۹، صرف داخل شده است. در مجموع ۹ ماهه سال گذشته میزان مصرف شمش فولاد معادل ۱۸ میلیون و ۵۵۵ هزار تن ثبت شده است.

همچنین از مجموع هشت میلیون و ۴۳۳ هزار تن مقاطع طویل فولادی (تیرآهن، میلگرد، ناودانی، نبشی وسایر مقاطع) تولید شده در ۹ ماهه سال جاری، شش میلیون و ۴ ۷۱هزار تن آن در داخل مصرف شده است. مصرف ظاهری مقاطع طویل فولادی در ۹ ماهه امسال ۱۱ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته که هفت میلیون و ۲۵۱ هزار تن بوده، کمتر است.

مصرف ظاهری کل مقاطع تخت فولادی (ورق گرم، ورق سرد و ورق پوششدار) نیز در مدت مذکور سال جاری نسبت به ۹ ماهه ابتدایی سال گذشته، هفت درصد کمتر شده و از شش میلیون و ۷۴۷ هزار تن به شش میلیون و ۲۵۶ هزار تن رسیده است.

از ابتدای سال جاری تا پایان آذر ماه، تولید محصولات فولادی نیز معادل ۱۴ میلیون و ۷۱۶ هزار تن ثبت شده که ۱۲ میلیون و ۸۲۵ هزار تن آن به مصرف داخلی اختصاص یافته است و بدین ترتیب نسبت به مصرف ظاهری آن در مدت مشابه سال گذشته که ۱۴ میلیون و ۲۵۶ هزار تن بوده، ۱۰ درصد کاهش مصرف را تجربه کرده است.

بر اساس آمار میزان مصرف آهن اسفنجی در ۹ ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه گذشته تقریبا تغییری نداشته و تنها ۲۷ هزار تن بیشتر مصرف شده است. در حالیکه از ابتدای فروردین تا پایان آذر ماه  معادل ۲۲ میلیون و ۹۰۵ هزار تن آهن اسفنجی در داخل مصرف شده بود، در مدت مشابه سال جاری این میزان مصرف به ۲۲ میلیون و ۹۳۲ هزار تن رسیده است.

کاهش مصرف ظاهری فولاد در داخل کشور در حالی رخ د اده است که آمار تولید فولادی‌ها نشان می‌دهد که از ابتدای سال جاری تا پایان آذر ماه، تولید تمامی فرآورده‌های فولادی (به جز یک مورد/ آهن اسفنجی آن هم دو درصد) اعم از شمش، مقاطع طویل و تخت فولادی و محصولات فولادی با افت میزان تولید نسبت به مدت مشابه سال گذشته روبرو شده‌اند. از سوی دیگر در عین کاهش تولید و کاهش مصرف ظاهری زنجیره فولاد، صادرات فولادی‌ها در این مدت با افزایش روبرو شده‌اند. از میزان تولید فولادی‌ها در مدت مذکور سال جاری، به ترتیب شمش فولاد ۱۶ درصد، مقاطع طویل فولادی ۳۴ درصد، محصولات فولادی ۲۵ درصد و آهن  اسفنجی ۹۲ درصد افزایش صادرات داشته‌اند.

منبع : خبرگزاری ايسنا