کد مطلب: 178944
 
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱ شهريور ۱۴۰۱ ساعت ۰۹:۱۰
ایران آنلاین-هر 9 روز یک سفر : گزارش دور اول سفرهای استانی از زبان معاون اجرایی رئیس جمهور : معاون اجرایی رئیس جمهور با اشاره به سفر استانی رئیس جمهور به 31 استان کشور در کمتر از یک سال و نیز انجام 7 سفر موضوعی، میانگین انجام این سفرها را، هر 9 روز یک سفر ذکر و اعلام کرد که طی این سفرها، 5 هزار و 30 طرح عمرانی و اقتصادی برای 31 استان کشور تصویب شده است.
 
به گزارش ایران خبر، روزنامه ایران:  سید صولت مرتضوی، روز گذشته در نشست خبری که به مناسبت پایان این سفرها و در آستانه هفته دولت برگزار شد، گزارشی از سازوکارهای سفرها، جزئیات مصوبه‌ها و منابع تخصیص اعتبارات ارائه داد.


فرایند تدوین مصوبات سفرها
معاون اجرایی رئیس جمهور با بیان اینکه پیش از هر سفر استانی، برنامه‌ریزی‌هایی مبتنی بر مزیت‌ها و شاخص‌های توسعه‌ای استان انجام شد، افزود: در کنار این‌ها، پیش از سفر پروژه‌ها احصا و در کنار آن برداشت‌های میدانی کارشناسان هم قبل از سفر انجام می‌شد و در مرحله بعد، این یافته‌ها طی جلسات کارشناسی و مدیریتی، تدوین می‌شد.مرتضوی، انجام جلسات سه جانبه با حضور وی، مسئولان محلی و مدیران عالی وزارتخانه‌ها را از دیگر پیش زمینه‌های سفرهای استانی برشمرد و گفت: در مرحله بعد، مصوبات و نیازهای هر استان در جلسه‌ای با حضور معاون اول رئیس جمهور نهایی می‌شود. وی ادامه داد: در نهایت هم در جلسات شورای اداری استان در هر سفر که با حضور رئیس جمهور برگزار می‌شود، در یک نگاه تعاملی و با حضور مسئولان محلی تصمیمات نهایی اتخاذ می‌شود.
مرتضوی، سیاست رئیس جمهور در این سفرها را رفع تنگناها، عبور از گره‌ها و اجرای طرح‌های نیمه تمام برشمرد و افزود: ما به ندرت به طرح‌های با پیشرفت پایین تخصیص اعتبار دادیم و عمده طرح‌ها، آنهایی بودند که پیشرفت فیزیکی بالای 50درصد داشتند.


5 هزار طرح مصوب با منابع مشخص
معاون اجرایی رئیس جمهور با بیان اینکه در مجموع 5 هزار و 30 طرح و پروژه عمرانی و اقتصادی سفرهای استانی تصویب شده است، اظهارکرد: برای اجرای این مصوبات 910 توافقنامه با دستگاه‌های اجرایی منعقد شده است. مرتضوی درباره محل تأمین منابع برای این طرح‌ها گفت: منابع از چندجا تأمین شده است که منابع عمومی از طریق سازمان برنامه و بودجه، منابع داخل دستگاه‌ها مانند فروش املاک، منابع استانی، رسالت اجتماعی نفت و ماده 56 و در نهایت تهاتر نفت، از منابع تأمین اعتبارات این طرح‌ها بوده است. وی در تشریح نمودار تعهدات دستگاه‌ها برای تأمین اعتبارات طرح‌های سفرهای استانی، سهم سازمان برنامه را 50درصد، از محل تهاتر نفت 35 درصد و بقیه تأمین منابع را از محل منابع استانی و ماده 56 یعنی رسالت اجتماعی نفت ذکر کرد.


تخصیص کامل اعتبار سفرهای 1400
معاون رئیس جمهور ادامه داد: برای مصوبات 17 سفر استانی که سال گذشته انجام شد، 100 درصد از محل منابع عمومی اعتبار تخصیص داده شد و در مجموع، برای طرح‌های استان‌های 31گانه 52 هزار میلیارد تومان تأمین منابع شده و تخصیص داده شد. مرتضوی گفت که تا پایان شهریورماه نیز 25 تا 30 هزار میلیارد تومان دیگر برای این طرح‌ها تأمین اعتبار خواهد شد. معاون اجرایی رئیس جمهور، مصوبات سفرهای استانی را 4 ساله برشمرد و پیش‌بینی کرد که با تخصیص اعتبارات و دیگر تمهیدات انجام شده، این طرح‌ها در موعد مقرر به مرحله اجرایی درآید و چیزی از تعهدات باقی نماند.


جزئیات طرح‌های مصوب
مرتضوی در تشریح جزئیات مصوبات سفرهای استانی و سهم هر دستگاه اظهارکرد: از مجموع 5هزار و 30 مصوبه سفرهای استانی، هزار و 587 طرح زیربنایی است، 675 طرح در حوزه‌های آب، خاک و کشاورزی است، 472 طرح در زمینه بهداشت و درمان، 142 طرح در حوزه زیرساخت صنعتی و معدنی، هزار و 900 طرح در زمینه اشتغال و رفاهی، هزار و 101 طرح آموزشی و فرهنگی و 162 طرح نیز مربوط به سایر حوزه‌ها، همچون امنیتی و قضایی است.
وی افزود: همچنین در سال 1400 از محل منابع عمومی، بیش از 100درصد و در مواردی 122 درصد اعتبارات تعهد شده پرداخت شده، اعتبارات از محل سایر منابع نیز 100 درصد تأمین شده و تأمین اعتبارات از منابع استانی و سایر منابع نیز درحال پیگیری است.


پایش سیستمی اجرای مصوبات
مرتضوی درباره نظارت بر اجرای مصوبات نیز، با اشاره به اینکه سامانه‌ای طراحی شده است که به صورت تمام وقت مصوبات را پایش می‌کند، افزود: در کنار آن نظارت‌های میدانی هم داریم و در مواردی خود من گزارش‌گیری می‌کنم و این گزارش‌ها به اطلاع مردم می‌رسد. معاون اجرایی رئیس جمهور با اشاره به اینکه امسال در هفته دولت 156 طرح به بهره‌برداری می‌رسد، گفت: بهره برداری‌ها به فراخور زمانبندی و تخصیص اعتبار دنبال می‌شود و ما از برنامه عقب نیستیم.
مرتضوی همچنین رویکرد دور دوم سفرهای استانی را نظارت و اجرای مصوبات دور قبل برشمرد و گفت: بیش از 98درصد مصوبات یا اجرا شدند یا در دست پیگیری هستند، اما بعضی مصوبات نیازمند پیگیری مجدد هستند و اگر امکان عملیاتی شدن پروژه‌ای وجود نداشته باشد، دلایل آن به اطلاع مردم خواهد رسید.

 

 

 

منبع : ایران آنلاین