جناحهای مقاومت در غزه متوجه شدهاند که با توجه به ماهیت میدان و شرایط آن، درگیر شدن در یک جنگ مستمر عاقلانه نیست و این چیزی است که دشمن صهیونیستی نیز میداند.
به علاوه، اینکه بار مقاومت در برابر اشغالگری تنها بر دوش نوار غزه محاصره شده باشد، غیرمنطقی است و حتی ممکن نیست. بنابراین، تجاوزات اخیر به غزه، واقعیت کرانه باختری و آنچه را که گروههای فلسطینی در بیست سال گذشته برای فعال کردن مقاومت در آنجا فراهم کردهاند، روشن میکند.
باید گفت که در دو دهه اخیر، گروههای مقاومت توجه چندانی به کرانه باختری نداشتهاند؛ درست است که محمود عباس هم ریاست «سازمان آزادی بخش فلسطین» و هم ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین در رامالله را برعهده گرفت، اما هماهنگی امنیتی کامل وی و تیمش با نیروهای اشغالگر علیه جنبشهای مقاومت فلسطین، یکی از اصلیترین دلایلی بود که بر اوضاع انقلابی کرانه باختری تأثیر منفی گذاشت.پس از آنکه مقاومت فلسطین اشغالگران را مجبور کرد که در سال 2005 بدون محدودیت یا شرطی از غزه خارج شوند، حال باید تجاوزات اخیر به غزه را تأییدی بر اهمیت کرانه باختری در هر راهبرد آتی مقاومت فلسطین برای دستیابی به پیشرفت در مسیر آزادسازی کامل از نهر تا بحر دانست.تجاوز اخیر همچنین تأییدی بر این مسأله است که توجه به کرانه باختری، به موضوعی حیاتی برای جناحهای مقاومت در غزه تبدیل شده است و تنها ماندن غزه جایز نیست. حماس در وهله اول، بار مقاومت و مسئولیت گسترش آن در کرانه باختری را به دوش میکشد. در سالهای اخیرهم جنبش جهاد اسلامی، فعالیتهای خود را در کرانه باختری افزایش داده و طبق گزارشهای اخیر شاباک (سیستم امنیت داخلی اسرائیل) در حال حاضر جهاد اسلامی در کرانه باختری بسیار خطرناکتر از هر نیروی مقاومت دیگری فعالیت میکند. طبق گزارشهای شاباک، جهاد اسلامی چند گردان را در کرانه باختری فعال کرده است.
پس از پایان آخرین دور نبرد در غزه، احتمالاً روند تشدید تدریجی دشمن صهیونیستی در کرانه باختری با هدف پایان دادن به وضعیت مسلحانه، آغاز خواهد شد؛ به همین دلیل شاهد هماهنگی کاملی بین غزه و کرانه باختری خواهیم بود؛ چیزی که اسرائیل بشدت از آن واهمه دارد. اینکه کرانه باختری تبدیل به غزه دیگری شود، از خود غزه هم برای اسرائیل خطرناکتر است. ژئوپلیتیک کرانه باختری و دسترسی این منطقه به سرزمینهای اشغالی 1948 به خصوص دسترسی به تل آویو زنگ خطر را برای ارتش اسرائیل به صدا درآورده است.
صهیونیستها گمان میکردند که با قرار گرفتن کرانه باختری در میان شهرکها و شهرهای اشغالی، فرهنگ مقاومت به کلی منسوخ یا محدود میشود. اما تجربه حداقل 20 سال گذشته نشان داده است که مقاومت در قلب کرانه باختری قرار دارد و مردم این منطقه، به دنبال تبدیل کردن آن به غزهای دیگر برای صهیونیستها هستند؛ امری که در تحلیلها و رسانههای مختلف صهیونیستی مشهود است. در همین زمینه خبرگزاری فلسطینی «شهاب» گزارش داده که اخیراً رزمندگان گروههای مقاومت به سمت صهیونیستهای حاضر در یک ایستگاه اتوبوس در قدس اشغالی شلیک کردند. اداره اورژانس رژیم موقت صهیونیستی اعلام کرد در این عملیات حداقل ۷ صهیونیست مجروح شدند که حال ۳ نفر از آنها وخیم است. شبکه ۷ تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از پلیس گزارش داد که دو تیراندازی همزمان توسط عاملان فلسطینی در قدس اشغالی (نزدیک دیوار البراق، ورودی پارکینگ هار-زیون) انجام شده است. نظامیان رژیم صهیونیستی بامداد یکشنبه 23 مردادماه دست به جستوجوی گسترده در «سلوان» قدس اشغالی زدند تا مجری عملیات استشهادی قدس را بازداشت کنند و رژیم صهیونیستی صبح یکشنبه از بازداشت این فرد خبر داد.
این عملیات در حالی صورت میگیرد که ارتش صهیونیستی کرانه باختری را محاصره کرده و آن را تحت شدیدترین تدابیر امنیتی قرار داده است. با وجود این کرانه باختری اکنون به میدان اصلی نبرد علیه رژیم صهیونیستی تبدیل شده است.
عملیات روز یکشنبه دسترسی مقاومت به مناطق اشغالی 1948 را بیش از گذشته نشان داده است. اسرائیلیهای ساکن مناطق اشغالی 1948 اکنون بیش از گذشته ترس و وحشت را احساس میکنند، چون منطقه سبزی که رژیم برای آنها تعریف کرده بود، بیش از گذشته قرمز شده است.