کد مطلب: 179276
 
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۰ شهريور ۱۴۰۱ ساعت ۱۰:۰۹
تبریز- هفته هاست مردم تبریز درحال نوشیدن آبِ طعم دار و بودار هستند و به نظر می رسد با افزایش مصرف آب در تابستان شاهد کاهش کیفیت آب شرب مناطق مختلف شهر تبریز هستیم.
 
به گزارش ایران خبر، خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- اسرا درویشی؛ تابستان امسال آب تبریز با بو و طعم نامطبوعی همراه بود و شهروندان مجبور بودند با این شرایط آن را بنوشند که طی روزهای اخیر مسئولان استانی دلیل آن را رشد جلبک‌ها عنوان کردند که تنها راه حل آن نیز بارش باران و سرد شدن هوا است اما با این وجود مسئولان می‌گویند آب سالم است.

این روزها تغییر رنگ و بوی آب شرب تبریز باعث نارضایتی شهروندان شده است و آنها از طعم و بوی نامناسب آن گله‌مند بوده و از مسئولین ذی‌ربط خواستار رسیدگی هستند. همین موضوع باعث شده تا مردم به آب معدنی پناه آورند که قیمت آن نیز بالا بوده و توجیهی در این شرایط اقتصادی ندارد.

چندین هفته بود که این معما همچنان حل نشده باقی مانده بود و مسئولین مربوطه این مسئله را برعهده نمی‌گرفتند؛ آب منطقه‌ای، شرکت آب و فاضلاب را مسئول عنوان می‌کرد و خود را تنها موظف به تأمین آب می‌دانست، در این میان مسئولان شرکت آب و فاضلاب نیز علوم پزشکی تبریز را مسئول می‌دانستند درحالیکه مسئولان علوم پزشکی هم ادعا می‌کردند گرچه طعم و بوی آب شهر تبریز تغییر کرده اما به‌لحاظ کیفی استاندارد و مورد تأیید است.

لذت آبِ طعم دار و بودار در تبریز/ مردم به آب معدنی پناه آوردند

«جلبک» متهم اصلی پرونده اعلام شد

طی هفته‌ی اخیر بالاخره پاسخ این معما پیدا شد و «جلبک» به‌عنوان متهم اصلی این پرونده اعلام شد؛ مسئولان آبفای آذربایجان شرقی، شرکت آب منطقه‌ای را ملزم به انجام اقدامات لازم برای رفع بو و طعم نامناسب آب انتقالی به تبریز می‌دانند که البته که این اقدامات در بلندمدت مؤثر خواهد بود و افزایش بارندگی‌ها و سردی هوا مشکل را برطرف می‌کند و علوم پزشکی نیز اعلام کرد علیرغم بو و طعم نامطبوع آب کاملاً سالم و بهداشتی است.

مدیرعامل آب و فاضلاب آذربایجان شرقی در گفت‌وگویی با خبرنگار مهر وضعیت آب تبریز را تشریح کرده و گفت: نقاط مختلف آذربایجان شرقی ۲۲ تا ۲۸ درصد با کاهش بارندگی نسبت به درازمدت مواجه بوده‌اند که این کاهش‌ها باعث شد تا میزان آب به حداقل برسد و طبیعی است که کیفیت آب مانند گذشته نباشد.

آب شرب تبریز مشکل بهداشتی و میکروبی ندارد

محمد خانی ادامه داد: رویش جلبک دلیل نفوذ بو به آب بوده است اما علی‌رغم این‌که این بو در حدود ۵۵ درصد از سطح تبریز حس می‌شود، مشکل بهداشتی و میکروبی ندارد و آب تبریز قابل شرب بوده و مردم نگران نباشند چراکه مسئولان درصدد برطرف کردن این مشکل هستند.

او در رابطه با قطعی‌های مکرر آب نیز افزود: باتوجه به کاهش سطح مخازن، پیک مصرف و گرمای شدید هوا، در برخی مناطق، کمبود فشار آب در کلانشهر تبریز متصور بود که خوشبختانه با تلاش همکاران در شبانه روز گذشته این مشکل رفع شد و شرایط تأمین آب در کلانشهر تبریز و شهرهای بزرگ استان همچنان پایدار است.

لذت آبِ طعم دار و بودار در تبریز/ مردم به آب معدنی پناه آوردند

با کلرزنی بوی تولیدی تشدید شود

رئیس گروه سلامت محیط و کار مرکز بهداشت آذربایجان شرقی نیز در گفت‌وگو با مهر در خصوص وضعیت آب تبریز اظهار کرد: باتوجه به اینکه در سال‌های اخیر به‌ویژه امسال شاهد تغییرات آب و هوایی بوده و خشکسالی بوده‌ایم، باعث شد تا میزان ذخیره منابع آب در پشت سدها و مخازن همچنین میزان آبدهی و اکسیژن کاهش پیدا کند و کیفیت آن را تغییر دهد و امکان رشد جلبک‌ها فراهم شود که با حذف آنها مواد دفعی در آب باقی مانده و ایجاد طعم و بو کند.

محمد قنبری افزود: کاهش منابع آب و روباز بودن مناطق حوزه آبگیر و سدها می‌تواند سبب رشد مواد جلبکی توأم با رنگ و بو شود البته در ورودی تصفیه خانه‌ها حذف شده و توسط فرآیندهای فیزیکی از بین می‌روند اما تولیدات و مواد دفعی آنها در آب مانده و امکان حذف آنها توسط روش‌های متداول وجود ندارد و این باعث می‌شود تا به منابع آب راه پیدا کرده و با کلرزنی هم بوی تولیدی تشدید شود.

او خاطرنشان کرد: اینکه برخی از مسئولین تنها راهکار آن را افزایش بارش و سرد شدن هوا اعلام کرده‌اند، درست نیست؛ دستگاه‌های مسئول باید پاسخگو باشند تا این موضوع به صورت علمی برطرف شود.

او ادامه داد: به واسطه کلر باقی‌مانده، آب از نظر میکروبی مشکلی ندارد و آزمایشات آن سالم است اما برای این طعم و بو باید اقدامات لازم انجام شود چراکه مصرف آب شهروندان را با مشکل مواجه کرده است.

قنبری یادآور شد: آب منطقه‌ای، آب را از منابع آبی تأمین و به آب و فاضلاب واگذار می‌کند و آب فاضلاب وظیفه‌ی توزیع آن را دارد و باید آب سالم و بهداشتی را به مشتریان خود عرضه کنند و طبیعی نیست که مصرف کنندگان مشکلی داشته باشند.

او گفت: دانشگاه علوم پزشکی تبریز راهکار دهنده نیست اما در کنار مردم به جد پیگیر آن هستیم و این دو دستگاه باید عزم خود را جزم کنند تا این مشکل برطرف شود.

لذت آبِ طعم دار و بودار در تبریز/ مردم به آب معدنی پناه آوردند

مردم از وضعیت آب شرب ناراضی هستند

اما با این وجود که مسئولین آب را سالم و بهداشتی عنوان کرده‌اند، مردم تبریز قانع نشده و از وضعیت آب راضی نیستند.

فاطمه نیکنام، از شهروندان تبریزی ساکن محله شهناز در خصوص وضعیت آب می‌گوید: طی چندین هفته‌ی اخیر وضعیت آب محله‌ی ما کاملاً نامناسب بوده و طعم خاک می‌دهد، گاهی اوقات هم بوی آن تغییر کرده و نامطبوع می‌شود.

او با بیان اینکه بوی بد آنچنان نامناسب بوده که در هنگام استحمام نیز آزار می‌دهد، ادامه می‌دهد: این طعم و بوی آب حتی ما را به بیمارستان کشاند و چندین روز بیمار بودیم درحالیکه مسئولین آن را سالم می‌دانند.

رضا یاری ساکن محله باغمیشه تبریز است، او نیز از وضعیت بد آب شکایت می‌کند: وضعیت آب محله‌ی ما مناسب نیست، علاوه‌بر بو و طعم نامطبوع، چندین روز هم قطع شد، پیگیری هم کردیم اما به جایی نرسیدیم.

او می‌افزاید: امسال برخلاف سال‌های گذشته مشکلی از نظر قطعی برق نداشتیم اما آب چندین بار قطع شد، از طعم و بوی بد آن هم اجازه دهید چیزی نگویم، آنچنان بوی بدی می‌دهد که اصلاً قابل استفاده نیست.

یاری یادآور می‌شود: مسئولان استانی اظهار می‌کنند، آب که سالم است اما اصلاً از طعم آن راضی نیستیم و از آب معدنی استفاده می‌کنیم که هزینه‌ی بالایی دارد.

گفتنی است؛ با این وضع شهروندان تبریزی باید تا شروع بارش‌ها، آبی با طعم و بویی نامطبوع را بنوشند یا هم راهکار جدیدی برای برطرف کردن این مشکل پیدا شود، آبی که بنابه گفته‌ی مسئولین بهداشتی و سالم است؛ اما باید پرسید آب طعم و بودار سالم می‌شود؟

منبع : خبرگزاری مهر