کد مطلب: 180975
 
تاریخ انتشار : جمعه ۱۸ آذر ۱۴۰۱ ساعت ۱۴:۱۳
استعلام خلافی خودرو و پرداخت آن را می توان به روش های مختلفی انجام داد اما با وجود مشغله های زیادی که افراد این روزها دارند، این کار مهم را به تعویق می اندازند. به همین دلیل، با توجه ‌به اهمیت این موضوع، تصمیم گرفتیم شما را با انواع روش‌های پرداخت خلافی خودرو که کمترین وقت را از شما بگیرد، آشنا کنیم. در این مقاله، علاوه بر روش های پرداخت خلافی به روش حضوری، روش های غیر حضوری هم نیز گفته می شود.
برای پرداخت خلافی خودرو باید از چه طریقی اقدام کرد؟
 
 روش های مختلف پرداخت خلافی خودور
 
1.نحوه پرداخت خلافی خودرو راهور 120
یکی از مراجع برای استعلام و پرداخت خلافی خودرو، سایت پلیس راهور ناجا است که با مراجعه به سایت 120 راهور و بعد از انجام چند مرحله می‌ توانید قبض جریمه خود را پرداخت کنید. به این صورت که بعد از ورود به سایت، در سمت راست صفحه، گزینه «استعلام میزان تخلفات رانندگی» را انتخاب کرده و سپس با وارد کردن شماره کارت ماشین از جزئیات و میزان خلافی خودرو خود مطلع شوید.
توجه داشته باشید، پس از اینکه مبلغ جریمه را در سایت پرداخت کردید، اطلاعات بعد از 72 ساعت در سامانه ثبت خواهد شد. در نتیجه، استعلام خلافی و پرداخت قبض جریمه بعد از 72 ساعت قابل استناد است. اگرچه در سایت، شما به ‌طور مستقیم با پلیس راهور به ‌عنوان مرجع دریافت‌کننده جریمه در ارتباط هستید اما اطلاعات جریمه خودرو در سامانه پلیس راهور به ‌صورت هفتگی به ‌روزرسانی می‌شود که یکی از معایب پرداخت خلافی خودرو به این روش است. پس اگر برای پرداخت خلافی خودرو خود عجله دارید، پیشنهاد می‌ کنیم از روش های دیگر استفاده کنید.

2.پرداخت خلافی خودرو با مراجعه به دفاتر پلیس + 10
اگر به دنبال یک مرکز حضوری برای پرداخت خلافی خودرو هستید و یا زمانی که می خواهید، ماشین خود را بفروشید و نیاز به پرداخت فوری جریمه دارید، می توانید به دفاتر پلیس + 10 مراجعه نمایید. در غیر این صورت، شما می توانید از روش قبلی این کار را انجام دهید که بین 5 تا 10 روز طول می کشد تا اطلاعات سایت به روز و جریمه های شما از سیستم پاک شود.
علاوه بر راحتی در پرداخت، با مراجعه به دفتر پلیس + 10، برگه تسویه خلافی برای شما ممهور می‌ شود و در زمان فروش خودرو می ‌توانید آن را به خریدار تحویل دهید که این تاییدیه یکی از مدارک لازم و ضروری برای مراجعه به مراکز تعویض پلاک می باشد. از معایب این روش می‌توان به زمان ‌بر بودن و پیچیدگی آن اشاره کرد.

3.پرداخت خلافی خودرو با موبایل
با استفاده از اپلیکیشن های مختلف شما می توانید کارهایی از قبیل پرداخت قبض و مالیات را انجام دهید. علاوه براین، با استفاده از موبایل و داشتن پلتفرم های مربوط به پرداخت جریمه همچون آپ، تاپ، قبضینو و سکه، امکان پرداخت قبض جریمه و استعلام آن را با موبایل دارید.
 نکته قابل توجه در این است که برای پرداخت جریمه با موبایل نیازی به شماره قبض و شماره سریال نخواهید داشت و به راحتی می توانید با شماره جریمه، پرداخت خود را انجام دهید. علاوه بر نرم افزار ها، شما می توانید پرداخت خلافی خود را با کد های ussd و دستگاه پوز انجام دهید. به عنوان مثال، کد یو اس دی اپلیکیشن آپ، 733 است. البته با کد ussd قادر به پیگیری قبوض پرداخت شده نمی باشید.

4.پرداخت از طریق دستگاه‌های عابر بانک
یکی دیگر از راه‌هایی که در خصوص پرداخت جرایم رانندگی وجود دارد، مراجعه به ATM و دستگاه‌های عابر بانک است. با داشتن شناسه پرداخت و شناسه قبض می‌توانید به بخش پرداخت قبوض مراجعه کرده و با تکمیل مشخصات، قبض را پرداخت کنید. این روش در زمان‌هایی که دسترسی به اینترنت ندارید، یک شیوه آسان به حساب می‌آید.
5.نحوه استعلام و پرداخت خلافی خودرو از طریق پیامک
به جزء روش های گفته شده، شما می توانید برای پرداخت خلافی خود شماره VIN خودرو را که در پشت کارت ماشین است و با IR شروع می‌شود، به شماره 1101202020 پیامک کنید. توجه داشته باشید که سامانه پیامکی ۳۰۰۰۵۱۵۱ و ۱۱۰۰۰۵۱۵۱ غیر فعال شده است.
 

پرداخت قبض تسلیمی
اکثریت افراد با کلمه قبض تسلیمی آشنا نیستند؛ خوب است بدانید که منظور از این کلمه همان قبض دست نویس است. شیوه پرداخت قبض تسلیمی به این صورت است که مامور راهنمایی و رانندگی با اخذ مدارک کامل ماشین، اطلاعات را به طور کامل درج کرده و سپس یک قبض تسلیمی یا همان دست نویس برای او صادر می کند. برای پرداخت این نوع قبض باید به سامانه مربوطه مراجعه کنید.
 
بهترین و سریع‌ترین راه پرداخت خلافی خودرو
همان‌طور که در ابتدا اشاره کردیم، پرداخت خلافی یکی از موضوعات مهم برای دارندگان خودرو است که ما در این مقاله به روش‌های مختلف پرداخت جرایم پرداختیم تا شما به راحتی بتوانید، هزینه خلافی خود را پرداخت کنید. توصیه می‌کنیم، هرچند وقت یک ‌بار نسبت به پرداخت خلافی خودرو خود اقدام کنید؛ زیرا اگر جرایم به ‌موقع پرداخت نشود، جریمه آن دو برابر خواهد شد.
علاوه بر جریمه، این موضوع را مدنظر داشته باشید که اگر خلافی شما از مقدار مشخصی بیشتر شود، پلیس راهور دستور توقیف خودروی شما را صادر خواهد کرد که این مسئله می‌تواند برایتان مشکل‌ساز شود. پس بهتر است با بررسی‌ دوره‌ای و پرداخت قبض‌های جریمه‌ از این مشکلات جلوگیری کنید.