به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، متخصصان یک شرکت دانش بنیان موفق به طراحی، ساخت و تولید دستگاه هوشمند پیشبینی و هشدار پیش از تصادف شدند.
علی پارسا؛ مدیرعامل شرکت دانش بنیان اتقان خودرو هوشمند (چیتا) در بازدید سید محمد کرباسی، دبیر ستاد توسعه فناوریهای اتصالپذیری و ارتباطات از این مجموعه درباره فعالیتهای این شرکت گفت: اتقان خودرو هوشمند (چیتا) که از سال 1399 آغاز به کار کرده در راستای توسعه فناوریهای نوین در حوزه خودروسازی و موضوع خودروهای هوشمند فعالیت میکند و به منظور ترویج و ارتقاء دانش و مهارتها اقدام به برگزاری دورههای آموزشی مرتبط با موضوعات شرکت با هدف افزایش توانمندی افراد و بهبود عملکرد شرکت کرده است. این امر با حمایت مجموعهها و نهادهای مختلف از جمله شرکت همراه اول و دانشگاه صنعتی شریف صورت گرفته است.
وی افزود: متخصصان این شرکت در راستای توسعه زیرساختهای مختلف برای خودروهای هوشمند با استفاده از فناوریهای نوین مانند هوش مصنوعی فعالیت دارند و تلاش داریم بر روی سیستمهای افزایش ایمنی خودروها تمرکز بیشتری داشته باشیم.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان ادامه داد: این شرکت پس از بررسی نمونههای تحقیقاتی و تجاری مختلف بینالمللی سیستمهای مرتبط با خودروهای خودران، موفق به طراحی، ساخت و تولید دستگاه هوشمند پیشبینی و هشدار پیش از تصادف شده است. همچنین با طراحی و توسعه شبیهساز تست خودروهای خودران و انجام تستهای عملی و میدانی در خیابانها و جادهها، این محصول را مورد تست و ارزیابی قرار دادهایم.
پارسا در توضیح محصول این شرکت گفت: دستگاه هوشمند پیشبینی تصادف با خودرو روبهرو و هشدار دهنده قبل از تصادف، برای جلوگیری از تصادفات جادهای ناشی از خواب آلودگی یا حواسپرتی راننده طراحی و ساخته شده است. این دستگاه در جلوی قسمت داخلی خودروهای سبک یا سنگین نصب میگردد و خطرات احتمالی از قبیل تصادف با خودروهای جلویی، خروج تصادفی از جاده یا لاین جاده را پیشبینی کرده و با ایجاد هشدار صوتی به راننده هشدار میدهد تا راننده سریع حواس خود را جمع کند، ترمز کرده و تصادف نکند.
پارسا یکی از چالشهای این شرکت را جذب و نگهداشت نیروی متخصص اعلام کرد و گفت: چیتا برای توسعه نیروهای متخصص در زمینه فعالیت شرکت، دورههای تخصصی راه برگزار کرده است که این امر باعث رشد و افزایش نیروهای متخصص خواهد شد.
وی افزود: تامین منابع مالی برای عرضه محصول به بازار یکی دیگر از چالشهای شرکت است که میتواند فرآیند ورود محصولات به بازار را پیچیده کند.
اعتبار مالیاتی، پشتیبان فعالیتهای تحقیق و توسعه است
سید محمد کرباسی؛ دبیر ستاد توسعه فناوریهای اتصالپذیری و ارتباطات پس از بازدید از محصولات این شرکت دانش بنیان، جدیدترین فناوریهای خودرویی را مرتبط به موضوع خودروهای هوشمند دانست و گفت: در سالهای اخیر، خودروهای هوشمند به عنوان یکی از نوآوریهای برجسته در صنعت خودرو مورد توجه قرار گرفته است.
وی ضمن اشاره به حمایت از شرکتهای دانش بنیان و اتصال این شرکتها به وزارتخانهها و سازمانهای مرتبط، تأکید کرد: در این بازدیدها به شرکتهای دانش بنیان کمک میکنیم تا از حمایتهای دولتی و خصوصی بهرهمند شوند و از این طریق، به حل مشکلات و چالشهایشان بپردازند.
کرباسی افزود: این حمایتها شامل اعتبار مالیاتی، تسهیلات تبصره 18 و اعطای تسهیلات از طریق مرکز مدیریت طرحهای کلان و پیشران معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و همچنین تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی است که به شرکتهای دانش بنیان امکان میدهد از درآمد تحقیق و توسعه خود برای سرمایهگذاری در پروژههای جدید و توسعه فناوریها استفاده کنند و در نهایت به رشد و توسعه شرکتها و کشور کمک میکند.
وی در پایان اعتبار مالیاتی در شرکتهای دانش بنیان را به عنوان یک ابزار مهم برای تشویق و پشتیبانی از فعالیتهای تحقیق و توسعه این شرکتها برشمرد و افزود: همچنین این امر یکی از ابزارهای مهم معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاستجمهوری است که در تلاش هستیم این مهم را تقویت و تسهیل کنیم تا شرکتها بتوانند بهترین استفاده را از این گزینه داشته باشند و در توسعه فناوری و نوآوری نقش موثری داشته باشند.