کد مطلب: 189568
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۰۸:۵۶
مظفر محمدی، عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران، با انتقاد از دخالت خودروسازان در صادرات پسته گفت: مدیران خودرو و کرمان موتور با فروش ارزان پسته برای واردات خودرو، بازار صادراتی این محصول را به نابودی کشاندهاند؛ در عین حال اتحادیه اروپا به ایران شش ماه فرصت داده تا میزان آلودگی پستههای صادراتی را کاهش دهد وگرنه تحریم در انتظار این بازار خواهد بود.
مظفر محمدی، عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران، در گفتوگو با "
ایران خبر" با انتقاد از صادرات پسته توسط شرکتهای خودروساز گفت: متاسفانه بازار پسته در دست خودروسازانی همچون مدیران خودرو و کرمان موتور افتاده است. این شرکتها محصول پسته را با قیمت پایینتر برای واردات محصولات خود به فروش میرسانند.
سلطه خودروسازان بر صادرات پسته ایران
وی افزود: از سال گذشته، خودروسازان مدیران خودرو و کرمان موتور حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد پسته ایران را صادر کردهاند. در حال حاضر، بازار پسته ایران با وجود خودروسازانی که فقط به دنبال صادرات به منظور واردات هستند، نابود شده است. محمدی تأکید کرد: خودروسازان بازار پسته را نابود کردند و امیدوارم روزی پاسخگوی این اقدام باشند.
بیتوجهی به قیمت واقعی پسته برای سود واردات خودرو
محمدی با اشاره به اینکه مدیران خودرو بیشتر کار صادرات پسته را انجام میدهد، اظهار داشت: درآمد اصلی مدیران خودرو از طریق واردات است و قیمت پسته برای آنها اهمیتی ندارد. این شرکتها حاضرند پسته کشاورزان را در کشورهای خارجی با قیمت پایینتری بفروشند تا بتوانند وسایل و قطعات وارد کنند، زیرا سود بالایی از فروش خودرو در ایران به دست میآورند.
هشدار نسبت به نابودی بازارهای صادراتی پسته
وی ادامه داد: تداوم این روند موجب میشود بازارهای صادراتی پسته کشور از دست برود. خودروسازان باید صادرات پسته را کنار بگذارند و اجازه دهند صادرکنندگان حرفهای و اصیل این وظیفه را بر عهده بگیرند؛ صادرکنندگانی که تجربه دارند و دامپینگ قیمتی انجام نمیدهند.
دامپینگ قیمتی؛ سمی برای صادرات پسته
عضو هیات مدیره انجمن پسته افزود: متاسفانه خودروسازان در صادرات پسته اقدام به دامپینگ میکنند و قیمتها را شکستهاند. مدیران خودرو هم این اقدام را تایید کرده و اظهار میکند که صادرات را برای واردات انجام میدهد.
خودروسازان؛ مقصر اصلی در افزایش تعرفههای گمرکی پسته
محمدی درباره افزایش تعرفه گمرکی پسته گفت: تعرفه صادرات پسته از ۶ به ۹ دلار افزایش یافته و عامل اصلی این نابسامانی، خودروسازان هستند. این روند به کشاورزان و باغداران پسته ضربه بزرگی وارد کرده و ادامه آن میتواند بخش کشاورزی را به نابودی بکشاند.
فرصت ۶ ماهه اتحادیه اروپا برای نجات صادرات پسته ایران
عضو اتاق بازرگانی کرمان در ادامه درباره مشکلات صادرات پسته به اتحادیه اروپا توضیح داد: اتحادیه اروپا به دلیل بالا بودن میزان آفلاتوکسین در برخی محمولههای پسته، قصد داشت صادرات ایران را به مدت ۶ ماه تعلیق کند. اما با رایزنیهای اتحادیه خشکبار، انجمن پسته و جهاد کشاورزی، این اتحادیه فعلاً ۶ ماه به ایران فرصت داده است تا میزان برگشتی محمولههای آلوده را به زیر ۱۰ درصد برساند.
تحریم احتمالی اتحادیه اروپا؛ تهدیدی روانی برای بازار جهانی پسته ایران
محمدی افزود: تحریم صادرات پسته توسط اتحادیه اروپا میتوانست جو روانی شدیدی علیه بازار پسته ایران ایجاد کند و زمینه را برای کاهش قیمت توسط دیگر کشورها نیز فراهم آورد. وی تاکید کرد که در ایجاد این مشکل مقصر مشخصی وجود ندارد، زیرا آفلاتوکسین در مسیر صادرات و به دلیل شرایط رطوبتی ایجاد میشود.