به گزارش
ایران خبر، در این مطلب به یکی از این عملکردها که نفس کشیدن است، اشاره شده است به طور میانگین هر فردی روزی ۱۷ هزار بار نفس می کشد و در صورتی که این کار درست انجام شود فواید متعددی دارد از جمله؛
-اکسیژن کافی به تمام سلول های بدن می رسد. بدون اکسیژن کافی، سلول نمی تواند غذا را بسوزاند و در نتیجه مواد مغذی از جمله مواد معدنی و ویتامین ها هدر می رود.
-با اکسیژن رسانی بدن می تواند دی اکسید کربن را دفع کند.
-مغز مانند دیگر اعضای بدن نیاز به اکسیژن کافی دارد. دریافت اکسیژن کافی، باعث بهبود تمرکز می شود.
-اکسیژن کافی باعث می شود تا بتوانیم استرس را به طور موثرتری کنترل کنیم.
– تنفس درست، باعث سم زدایی و رهایی از تنش می شود.
-بدن و ذهن را آرام می کند.
-خلق و خو را بهبود می بخشد.
-سیستم عصبی و ریه ها را تقویت می کند. فشار خون را کاهش می دهد و میزان انرژی و قدرت بدنی را افزایش می دهد.
با اکسیژن رسانی منظم، سیستم دفاعی بدن و قلب تقویت می شود؛ اما در بسیاری از افراد به دلیل برخی عادت های نادرست، نفس کشیدن کارآیی خود را از دست داده است.در بیشتر موارد این مشکل به حالت بدن ما ارتباط دارد. خم شدن به جلو هنگام نشستن، ظرفیت ریه ها را کاهش می دهد، در نتیجه نفس ها کوتاه و کم عمق می شود و دم و بازدم تنها از قسمت بالای سینه انجام می شود؛ بنابراین تنها از قسمت کمی از ظرفیت ریه ها استفاده می شود اما زمانی که آرام هستیم و حالت درست بدن را رعایت کرده ایم، روند باز و بسته شدن ریه ها، دیافراگم و قفسه سینه بهتر انجام می شود و حجم هوایی که وارد و خارج می شود، افزایش پیدا می کند. برای این که از فواید نفس کشیدن صحیح منفعت ببرید، متخصصان ۳ روش را توصیه می کنند.
نفس های کامل و عمیق:
– ابتدا راحت روی زمین دراز بکشید یا بنشینید. دست ها را روی شکم قرار دهید می توانید یک دست را روی شکم و دست دیگر را روی سینه قرار دهید تا دم و بازدم را با بالا و پایین رفتن قفسه سینه حس کنید.
– آرام از طریق بینی نفس بکشید تا دیافراگم متراکم و ریه ها پر شود.
-ترقوه را بالا ببرید تا حداکثر هوا وارد ریه شود. این امر باعث می شود بدن به میزان کافی اکسیژن دریافت کند. مغز نیز از این اکسیژن اضافه منفعت خواهد برد و فرد احساس آرامش می کند.
-برای چند ثانیه نفس را نگه دارید تا ریه ها حداکثر اکسیژن وارد شده را مصرف کند.
– آرام نفس را بیرون دهید تا ریه ها کاملاً تخلیه شود. این امر باعث می شود حداکثر میزان دی اکسیدکربن خارج شود و ریه آماده وارد شدن اکسیژن در تنفس بعدی شود.
-این روش را روزی چند بار تکرار کنید تا روش درست نفس کشیدن را یاد بگیرید.
خس خس:
این نوع روش نفس کشیدن، فواید زیادی برای ذهن و بدن دارد. چرا که مغز را آرام می کند، تأثیر مثبت روی بدن می گذارد و حرارت بدن را کاهش می دهد.
فقط هنگام انجام دادن این آزمایش، گلو را سفت نکنید.
– راحت بنشینید، ستون مهره ها صاف باشد و دست راست را روی انتهای گردن قرار دهید.
– با دهان بسته از هر دو سوراخ بینی نفس بکشید.
-نفس وارد شده باید در کام حس شود.
– در صورتی که این روند درست انجام شود، صدای «خس» خواهید شنید که در پشت گلو تولید می شود.
-آرام اکسیژن را بیرون دهید از طریق سوراخ بینی و با بستن دهان صدای «خس» دربیاورید.
می توانید ۱۰ بار این حرکت را تکرار کنید.
تنفس از سوراخ بینی:
این روش کمک می کند تا در قسمت چپ و راست مغز و تمامی بدن تعادل ایجاد شود. این بهترین روش برای مقابله کردن با تنبلی است و خون را تصفیه می کند. علاوه بر آن، این روش برای رفع گرفتگی بینی و سینوس ها نیز مفید است.
– راحت در حالی که ستون مهره ها صاف است، چمباتمه بزنید و کاملاً هوا را از ریه خاج کنید.
– نوک انگشت اشاره و شست دست چپ را با هم وصل کنید در حالی که ۳ انگشت دیگر کشیده است؛ این روش به ذهن برای تمرکز کمک می کند.
-با دست راست در حالی که کف دست به سمت بالا قرار دارد انگشت وسط و اشاره را به سمت داخل بکشید و شست، انگشت انگشتری و انگشت کوچک کشیده باشد.
سوراخ بینی سمت راست را با شست دست راست ببندید و آرام و عمیق هوا را خالی کنید. نفس را حبس نکنید، شست را بردارید و همزمان سوراخ سمت چپ را با انگشت انگشتری چپ ببندید و از سوراخ بینی سمت راست نفس را خارج کنید، یک بار دیگر از سوراخ سمت راست بینی نفس بکشید. سپس سوراخ بینی سمت راست را ببندید و این روند را دوباره در قسمت چپ تکرار کنید.
-دم و بازدم را از هر سوراخ بینی همزمان انجام دهید بهتر است برای مطمئن شدن نفس ها را بشمارید از جمله ۴ ثانیه دم و ۴ ثانیه بازدم؛
-این روش را به مدت ۵ دقیقه تکرار کنید.