کد مطلب: 44717
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۶ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۰۹
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان از مصرف بالای نمک به عنوان یکی از عوامل موثر در ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی یاد کرد و گفت: 300 مرگ از هر 800 مرگ و میر در ایران که به طور میانگین در هر روز اتفاق میافتد، ناشی از بیماریهای قلبی-عروقی است.
به گزارش
ایران خبر، دکتر مهدی شادنوش در همایش تولیدکنندگان نمکیددار در دانشگاه علوم پزشکی سمنان، اظهار کرد: مصرف زیاد نمک یکی از عوامل خطر در بروز بیماریهای قلبی-عروقی و پرفشاری خون است، لذا برای پیشگیری از پرفشاری خون و بیماریهای قلبی-عروقی محدودیت مصرف نمک توصیه میشود.
وی،با بیان اینکه حداکثر میزان مصرف نمک برای هر فرد در طول شبانهروز 3تا 5 گرم است که آن نیز باید نمک تصفیه شده باشد. ضمن اینکه این نمک دربرگیرنده نمک در همه غذای روزانه است.
شادنوش با بیان اینکه متاسفانه مردم کشور ما 2تا 3 برابر میزان توصیه شده و استاندارد نمک میخورند، تصریح کرد: مصرف نمک به ازای هر نفر در جامعه ما حدود 15 گرم بوده که بسیار خطرناک است.
رطوبت و نور خورشید ید نمک را میگیرد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان با بیان اینکه نمکیددار را نباید به مدت طولانی در معرض رطوبت و یا نور خورشید قرار داد، افزود: این امر باعث میشود که نمک ید خود را از دست بدهد. بهتر است نمکها را در ظروف پلاستیکی، چوبی، سفالی و یا شیشههای رنگی با سرپوش محکم و بدون منفذ نگهداری کنیم.
نمک را چه زمانی به نمک اضافه کنیم؟
این پزشک، توصیه کرد: برای حفظ ید موجود در نمک مصرفی بهتر است که نمک را در آخرین مراحل پخت غذا و ترجیحا در سر سفره به غذایتان بیافزایید.
وی با بیان اینکه وجود ید برای ساخته شدن هورمونهای تیروئید که وظایف مهمی در بدن انسان به عهده دارند، ضروری است، گفت: کودکانی که از کمبود ید رنج میبرند از ضریب هوشی کمتری برخوردارند.
وی با بیان اینکه ید برای مدت زمان طولانی در بدن ذخیره نمیشود و از این رو باید مقدار کمی ید به طور پیوسته از طریق خوردن نمک یددار تصفیه شده جذب بدن کرد، اظهار کرد: اختلال در رشد مغزی و جسمی، کمشنوایی، لالی، لوچی چشم، کاهش ضریبهوشی کودکان، کاهش قدرت یادگیری و ... از مهمترین عوارض ناشی از کمبود ید در بدن است.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی سمنان یادآوری کرد: بهترین راه پیشگیری از اختلالات ناشی از کمبود ید و عقبماندگی ذهنی کودکان، مصرف به اندازه نمک یددار تصفیه شده است. ضمن اینکه در کنار استفاده از این نمک سالم، مصرف آبزیان و انواع ماهی نیز توصیه میشود.