کد مطلب: 44749
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۶ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۲۳:۳۰
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران، با بیان اینکه شهرداری تهران بدیهیات اولیه علمی و بهداشتی دفن زباله را رعایت نمیکند و عملکرد قابل قبولی ندارد، گفت: با وجود راهاندازی خط پردازش، هنوز زباله های شهر به شیوه سنتی دفن میشود.
به گزارش ایران خبر، رحمت اله حافظی رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران ساعت هفت صبح امروز در بازدید سرزده از محل تخیله زباله تهران در کهریزک، اظهار کرد: با وجود اینکه خط پردازش داریم و باید زباله های شهر بر روی این خط تخلیه شود تا بازیافت مواد انجام شود، شاهد هستیم که به صورت غیراستاندارد و غیر بهداشتی زباله ها در محیط باز در حال تخلیه و دفن است.
وی با اشاره به حضور تعدادی کارگر در این محل برای جمع آوری مواد قابل بازیافت، تصریح کرد: این روش مورد تایید نیست، دوستان مدعی هستند که شهرداری یک نهاد فرهنگی و اجتماعی شده در حالی این نهاد در انجام ماموریتهای خدماتی خود ناتوان است.
وی با بیان اینکه صرفا بیان شعار آسمان آبی و زمین پاک کافی نیست، تاکید کرد: زبالههای شهر پس از پردازش باید به روش علمی و استاندارد دفن شوند، باید سلولی ساخته شود تا زباله های غیربازیافتی در آن دفن شود تا شیرابه آن به منابع آب زیرزمینی راه نیابد، همچنین باید لولهگذاری برای خروج گاز متان در فواصل معین تعبیه شود. آنچه امروز ما شاهد هستیم این است که شهرداری تهران بدیهات اولیه علمی و بهداشتی دفن زباله را رعایت نمی کند و عملکرد قابل پذیرش ندارد.
حافظی در ادامه بازدید خود از نحوه دفن زباله های بیمارستانی، گفت: شهرداری تهران درباره زباله های بیمارستانی به طور مستقیم وظیفه قانونی ندارد و تولیدکننده موظف است پس از بی خطر کردن زبالهها، آن را تحویل شهرداری دهد اما بر اساس تفاهمنامه شهرداری با وزارت بهداشت، شهرداری پذیرفته است به ازای دریافت مبالغی از بیمارستانها بر اساس وزن زباله، آنها را جمع آوری و امحا کند.
وی با اشاره به اینکه روزانه حدود 90 تن زباله های بیمارستانی شهر تهران کاملا به روش سنتی تخلیه و سپس بر روی آنها آهک ریخته و دفن می شود، تاکید کرد: این بخش از کهریزک برای دفن زباله های بیمارستانی یک سال و نیم دیگر ظرفیت دارد. در دنیا برای امحای این زباله ها از زباله سوز استفاده می شود و خاکستر آن به مدت یک و سال نیم در انبارهایی نگهداری میشود و سپس در صنعت تولید آسفالت و بلوک ساختمانی مورد استفاده قرار می گیرد.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران، با بیان اینکه بخش خصوصی آمادگی خود را در امحای استاندارد زباله های بیمارستانی اعلام کرده است، تصریح کرد: در بودجه امسال مبلغ 80 میلیارد تومان برای خرید زباله سوز اختصاص یافته است، اما هنوز شهرداری اقدامی در این زمینه انجام نداده است.
وی همچنین در بازدید از دریاچه شیرابه کهریزک نیز گفت: کارخانه ای برای تصفیه شیرابه زبالههای شهر ایجاد شده که این کارخانه هم اکنون تعطیل است. مسئولان در شهرداری به دنبال محو کردن دریاچه شیرابه ها هستند در حالی که باید شیرابه ها تصفیه شود.
حافظی تاکید کرد: حدود چهار هکتار شیرابه در این گودال رها شده است. بدون شک این شیرابه، به آبهای زیرزمینی نفوذ خواهند کرد و تهدید کننده هستند.
در این بازدید محمد حقانی رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران با انتقاد از شیوه دفن زباله در بخشی از کهریزک، گفت: شیوه دفن زباله در تهران همچنان به صورت سنتی صورت می گیرد در حالی که در دنیا از زباله پس از تفکیک و استفاده بهینه از آن به شیوه های علمی و بهداشتی دفن میشود.
وی با ابراز تاسف از تخلیه مستقیم زباله در کهریزک بدون بازیافت، اعلام کرد: اینکه زباله ها بدون بازیافت توسط خاک و نخاله ساختمانی دفن شود صحیح نیست. با این شیوه میزان تولید شیرابه افزایش خواهد یافت و موجب تولید بوی نامطبوعی می شود. هماکنون این شیوه دفن موجب شده تا در مسیر فرودگاه حضرت امام (ره) بوی غیرقابل تحملی به مشام برسد.
حقانی تاکید کرد: باید امورات خدمات شهری در شب اتفاق بیفتد نه اینکه در روز شاهد تخلیه زباله ها باشیم و عدهای نیز در این محیط ناسالم زبالههای بازیافتی را جمع آوری کنند. شورا به دنبال اجرای قانون است.
وی درباره زباله های بیمارستانی گفت: این زباله ها باید توسط دستگاه زباله سوز بی خطر شوند . بخش خصوصی تمایل دارد در این زمینه سرمایهگذاری کند و باید شهرداری این فضا را در اختیار این بخش قرار دهد.