به گزارش
ایران خبر، به گفته محققان، زنان چهار برابر بیش از مردان از بیماری «عروق واریسی» رنج می برند که سبک زندگی بی تحرک، پوشیدن لباس های تنگ و کفش پاشنه بلند از علل آن است.
در بیماری واریس، عروق پاها گشاد، متورم و پیچ خورده می شوند. در صورت عدم درمان واریس، این بیماری به شکل زخم تا ناحیه قوزک پا گسترش یافته و راه رفتن را دشوار می کند.
طبق مطالعه محققان بیمارستان فورتیس، «زخم واریسی معمولا در هر دو پا اتفاق می افتد که چندین رگ را که به گردش خون تا قلب کمک می کنند درگیر می سازد. اگر این رگ ها آسیب ببینند، خون شروع به تجمع در پاها کرده که در نهایت موجب ایجاد تورم، درد، خستگی، تغییر رنگ پوست، خارش و گشادشدگی سیاهرگ می شود.»
«پرادیپ مولی»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «به دلیل وجود برخی هورمون ها در زنان، دیواره این عروق، بزرگ و گشاد می شود. بعلاوه، در طول زمان بارداری به دلیل فشار زیاد بر عروق پاها، این رگ ها ضعیف و گشاد می شوند.»
درمان نگهدارنده شامل جوراب الاستیک، اجتناب از سرپا ایستادن طولانی و بالا نگهداشتن پا هنگام دراز کشیدن و جوراب ساق بلند کشی است. در صورت بروز مشکلات اساسی جراحی ضروری است.
زنان بیش از مردان مستعد واریس هستند و بارداری عامل اصلی آن است. در دوران بارداری، وریدهای ساق پا پرتر بوده و راحت تر پاره میشوند، زیرا حجم خون و فشار شکمی در این دوران افزایش مییابد و هورمونها سبب گشاد شدن رگهای خونی میشوند. هرچه حاملگی به پایان خود نزدیک میشود خطر واریس افزایش مییابد.
از اینرو زنان باید بیش از مردان، به خصوص با افزایش سن، مراقب سبک زندگی خود (زندگی بی تحرک، پوشیدن لباس های تنگ و کفش پاشنه بلند) باشند تا مبتلا به این بیماری وریدی نشوند.