کد مطلب: 55288
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۵ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۳۲
عضو هیات علمی و مدیرگروه تغذیه جامعه دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به عوارض مرگبار رژیم های غذایی سریع و اینترنتی در نوروز گفت: هر رژیم غذایی که به شکل پستی یا اینترنتی برای همه افراد به شکل یکسان و به سرعت زیاد تجویز شود خطرناک است.
به گزارش
ایران خبر، عضو هیات علمی و مدیرگروه تغذیه جامعه دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به عوارض مرگبار رژیم های غذایی سریع و اینترنتی در نوروز گفت: هر رژیم غذایی که به شکل پستی یا اینترنتی برای همه افراد به شکل یکسان و به سرعت زیاد تجویز شود خطرناک است.
دکتر احمدرضا درستی افزود: رژیم غذایی سالم باید تحت نظر یک متخصص تغذیه و براساس شرایط سنی، جنسی و فیزیولوژیک فرد طراحی شود تا فرد به آرامی در حالی که تمام مواد مغذی و مهم مورد نیاز بدنش را تامین می کند، بخشی از چربی بدن را متابولیزه کرده و به آرامی لاغر شود.
وی تصریح کرد : در رژیم های سریع غذایی، بیشتر به جای اینکه چربی های بدن بسوزد عضلات تحلیل می رود که به افراد صدمه می زند. زمانی هم که فرد رژیم غذایی را کنار بگذارد، با سرعت بیشتری چاق می شود.
این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه فرد در این رژیم های غیرعلمی باید برای حفظ لاغری خود، چیزی نخورد و زجر بکشد، خاطر نشان کرد : اگر فرد با این لاغری ها ، همراه دیگران در نوروز مواد غذایی را بخورد سریع تر چاق می شود .
درستی، برگشت سریع چاقی را کوچک ترین عوارض این لاغری ها دانست و گفت: برخی از بدن ها در اثر این رژیمهای شدید اینترنتی چنان ضربه می خورند که تا مدتها فرد از درون لرزش دارد و قدرت کافی برای انجام کارهای روزمره را ندارد. همچنین فرد دچار ضعف عصبی، زودرنجی، ریزش و سفید شدن مو خواهد شد و مشکلات جدی غددی و بدنی را تجربه می کند.
وی عنوان کرد: وقتی ما غذا می خوریم ، علاوه بر مواد سودمندی که در غذا وجود دارد مواد و سمومی هستند که بدن باید آنها را دفع کند و این کار توسط کبد و کلیه انجام می شود. اگر بخواهیم از منظر کمک به سم زدایی بدن نگاه کنیم، خوردن مقدار بیشتری از سبزیجات، میوه ها و آب فراوان برای کمتر کردن موادی که پروتین و چربی ها را وارد بدن می کند می تواند به فرایند چربی زدایی کمک کند .
درستی درباره تبلیغات موجود درباره سم زدایی از بدن تصریح کرد : اینکه فکر کنیم رژیم هایی هستند که با رژیم های معمولی فرق دارند و یا اینکه فکر کنیم غذاها یکدست سم است و ما باید سم ها را از بدن بیرون بریزیم، این امر ناشی از تبلیغات اشتباه است. در این تبلیغات می خواهند یک رژیمی را متمایز معرفی کنند یا افرادی را نشان دهد که در این زمینه صاحبنظر هستند تا از این طریق کسب سود کنند، درحالی که این امر واقعیت چندانی ندارد.
مدیرگروه تغذیه جامعه دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران، خوردن بیش از حد آجیل خام و میوه را باعث چاقی دانست و خاطر نشان کرد: آجیل ها معمولا بین ۴۰ تا ۶۰ درصد روغن دارند که مقداری اسید چرب امگا ۳ نیز در داخل خودشان دارند که برای بدن مفید است، اما زیاد وارد کردن این مواد به بدن موجب ضرر و زیان است و بدن برای دفع این چربی ها دچار مشکل می شود.
خوردن زیاد میوه هم چاق کننده است
وی حتی با اشاره به اینکه خوردن میوه و فیبر بیش از حد موجب آزردگی دستگاه گوارش بدن می شود یادآور شد : میوه ها بین ۱۲ تا ۲۰ درصد قند دارند که مقدار کم آن اشکالی برای بدن ایجاد نمی کند، اما قند فروکتوز وقتی به مقدار زیاد وارد بدن می شود، بدن را تحت فشار قرار می دهد و ضمناً چاق کنندگی جدی دارد. بنابراین این که می گویند هر چه دوست دارید می توانید میوه بخورید باور غلط است. ویتامین های میوه، محلول در آب است که جذب زیاد این ویتامین ها، به درد نمی خورد و موجب می شود ویتامین زیادی از بدن دفع شود.
این متخصص تغذیه برای پیشگیری از چاقی در ایام عید توصیه کرد: عید فرصت خوبی است برای اینکه بتوانیم برنامه ریزی کنیم و فعالیت بدنی بیشتری داشته باشیم. همچنین داشتن ساعت خواب مناسب در عید و خوردن صبحانه برای چاق نشدن در ایام عید، توصیه می شود .
وی اظهار داشت: برای جلوگیری از چاقی باید در طی روز با برنامه حساب شده غذایی که برای بدن مناسب است تغذیه کنیم و از پرخوری، خوردن غذاهای چرب، شیرین و شور بخصوص در میهمانی ها خودداری کنیم.