کد مطلب: 59645
 
تاریخ انتشار : دوشنبه ۶ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۲۴
به افرادی که پا به سنین میانسالی می‌گذارند توصیه شده داروی آسپرین بخورند تا درصد خطر سکته و به بیان بهتر لختگی خون در عروق کاهش یابد زیرا آسپرین جلوی لخته شدن خون را می‌گیرد؛ اما از آن سو، خطر خونریزی و ایجاد اشکال در انعقاد خون به قوت خود باقی است. چه باید کرد؟
آشنایی با فواید و مضرات خوردن آسپرین
 
به گزارش ایران خبر، به افرادی که پا به سنین میانسالی می‌گذارند توصیه شده داروی آسپرین بخورند تا درصد خطر سکته و به بیان بهتر لختگی خون در عروق کاهش یابد زیرا آسپرین جلوی لخته شدن خون را می‌گیرد؛ اما از آن سو، خطر خونریزی و ایجاد اشکال در انعقاد خون به قوت خود باقی است. چه باید کرد؟

 مصرف مقداری مشخص از داروی آسپرین می‌تواند به برخی از بزرگسالان در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی، مشکلات عروقی و همچنین سرطان روده بزرگ جلو کمک کند. بتازگی یک گروه پیشگیری از بیماری در آمریکا دریافته‌اند که مزایای مصرف منظم آسپرین بیش از خطرات خونریزی به دلیل جلوگیری این داروها از لخته‌شدگی خون است؛ با این حال آنها تاکید کرده‌اند این‌که چه مقدار منفعت نصیب اشخاص مصرف کننده آسپرین می‌شود بستگی به سن و احتمالات ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی در آنها دارد.
 
گفته شده افرادی که در سنین میانسالی ۵۰ تا ۵۹ سالگی قرار دارند با خطر افزایش احتمال ابتلا به حمله قلبی یا سکته مغزی روبرو هستتند و به همین دلیل توصیه شده که روزانه از آسپرین با دوز پایین (به مقدار ۸۱ میلی‌گرم) استفاده کنند.

افرادی که در سنین ۶۰ تا ۶۹ سال هستند و احتمال وقوع خطرات قلبی و عروقی برای آنها زیاد است نیز می‌توانند از خوردن آسپرین به نفع سلامت خود بهره‌مند شوند اما مجموع مزایا در این دسته کمتر است و به همین دلیل باید پیش از تصمیم به مصرف این دارو با پزشک خود مشورت کنند یا از داروسازها برای ساخت آسپرین مناسب کمک بخواهند.

انجمن پیشگیری از بیماری‌ها(PSTF) همچنین در تحقیق خود ذکر کرده است که شواهد کافی برای ارزیابی میزان تعادل میان منافع و مضرات استفاده از آسپرین در افراد جوانتر از ۵۰ سال یا مسن‌تر از ۷۰ سال موجود است.

به گزارش شینهوا،کریستین بیبینزدومینگو، رئیس این انجمن گفته است: «قبل از شروع به خوردن آسپرین برای پیشگیری اولیه در سنین ۵۰ تا ۶۹ سالکی باید با متخصصان مراقبت‌های اولیه مشورت شود تا خطرات ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی و احتمال خونریزی بخوبی درک و فهمیده شود.
منبع : سلامت آنلاین