در همین خطوط ابتدایی باید تاکید کنیم، دقت کنید، باید تاکید کنیم که همه این بازیگران محبوب ممکن است برای خود ما هم محبوب باشند و فیلم ها و بازی هایشان را دنبال کنیم، اما آیا همه چیز، سینما و معروف شدن در قاب تصویر است؟ چه اتفاقی در دنباله ماجرا رخ می دهد؟ ستاره هایی ظهور می کنند که بدون اثرگذاری در بخش های مختلف جامعه افول می کنند و تمام می شوند.یا به زبان ساده تر، ستاره بودن آن ها، چه تاثیری جز روی خودشان دارند.
محمدرضا گلزار
پسر چشم رنگی سینمای ایران سال 79 و با فیلم های «سام و نرگس» و «شام آخر» دیده شد. در این سال ها ظاهرش تغییرات زیادی کرد. مدتی بدل شده بود به بازیگری که خوب می فروشد و طی دهه 80 فیلم های زیادی با تم های مختلف بازی کرد. اما بعد از «تو و من» کم کار شد. اما فضای مجازی محلی بود برای دیده شدن و حالا صفحه اینستاگرامش بیش از دو میلیون نفر دنبال کننده دارد. حضور در تبلیغات ساعت مچی و یک نوع آدامس، سفرهای خارجی و عکس های لوکس در مسافرت های مختلف در همین سال ها اتفاق افتاد. البته زمانی که عکس های اولیه اش در زمینه تبلیغات آدامس منتشر شده بود، در جایی گفته بود که چون این آدامس ها نوع خاصی هستند، برای همین حاضر شده در تبلیغات آن ها حضور داشته باشد.
گلزار از آن جهت در لیست قرار می گیرد که برندهایی که معرفی کرده، آن طور که باید دیده نمی شوند و خود ما برند ساعت مچی را یادمان رفته بود! در این میان او دیگر در سینما هم به قدری حضور ندارد و فیلم هایش نمی فروشند، حتی سریال «عشق تعطیل نیست» که بازی کرده بود، با افتضاح به زمین خورد و دعواهای لفظی میان او و بیژن بیرنگ خبر از حضور دست های پشت پرده برای بازی او در مجموعه داشت. البته بهمن فرمان آرا دوس ال قبل او را برای بازی در فیلم «دلم می خواد» انتخاب کرده بود و از آن جایی که اثر هنوز دیده نشده، نمی دانیم گلزار چه کرده است.آخرین حاشیه اش هم بازی در یک فیلم هندی است که با یک بازیگر خانم هندی به نام دیا میرزا هم بازی شده، خانمی که در یکی از ویدیوهایی که خود گلزار منتشر کرده، او را «پسر خوشگله» خطابش می کند! البته گلزار در یک مورد خیلی خوب است، عکاسان سینما او را فوتوژنتیک می خواندند و از استایل های جلوی دوربینش رضایت کافی داشتند.
بهنوش بختیاری
به معنای واقعی همه کاره هیچ کاره است! بیشتر از چهار میلیون نفر صفحه اینستاگرامش را فالو کرده اند و از این حیث به تنهایی میان ایرانیان رکورد دارد. روزی چند پست مختلف می گذارد، درباره همه موضوعات جامعه اظهارنظر تازه و جدیدی دارد، فیلم و سریال بازی می کند، در کنار عکس های فیلم ها و اتفاق ها تبلیغات، زندگی شخصی اش را جلوی همه عریان کرده است و شاید همین دلیلی برای دیده شدنش در این فضا باشد. بزرگ ترین حاشیه اش بی احترامی برخی کاربران به مادرش بوده که هنوز هم از این موضوع ابراز ناراحتی می کند. به جز بازیگری، سفیر کودکان نقص ایمنی و ایدز، مدیر توسعه یک برند چرم داخلی، حامی ترنس های ایران و البته سردبیر یک ماهنامه فرهنگی ینز هست. همه این ها عناوینی هستند که بالای صفحه اش نوشته و گاهی که مراسم و همایشی باشد هم دیده می شود، غیر از این، بهنوش بختیاری خلاصه می شود در عکس ها و حال و هوای اینستاگرامش.
لیلا حاتمی
شاید تعجب کنید، لیلا حاتمی را ما هم دوست داریم، اصلا جزو بازیگرهای دوست داشتنی است که با این که در فیلم ها نمود بیرونی شخصیتی که بازی می کند، بسیار نزدیک به یکدیگر هستند، اما حضورش در یک مجموعه معمولا نوید یک اثر خوب را می دهد. اما خانم حاتمی به جز بازیگری هیچ کار دیگری نکرده. اصلا همین دور تکراری که در آن افتاده، برخی را خسته کرده است.او که جزو بازیگرهایی محسوب می شود که خوش اخلاق نیست و راحت پای صحبت رسانه ها نمی نشیند، روزهای پایانی سال گذشته برخورد کلامی با چند خبرنگار داشت که فایل صوتی صحبت هایشان در فضای مجازی پخش شد و خیلی ها شکل رفتار او را نپسندیده بودند.
سحر قریشی
با شرکت در برنامه «دید در شب» و گفت و گوی صریح با رضا رشیدپور دوباره نامش بر سر زبان ها افتاد. «دل نوازان» را که بازی کرده بود، معروف شد. بعد خبر طلاقش آمد و در مراسم مختلف با ظاهری خیلی متفاوت از چیزی که در تلویزیون دیده بودیم، حاضر می شد. در برنامه رشیدپور با همه جدیت ایستاد و از طلاقش دفاع کرد و از همسر سابقش شاکی بود که او را خیلی اذیت کرده است. بازیگر سینمای ایران اما در بخش اطلاعات عمومی ضعیف بود! خیلی ضعیف بود و نقدهای زیادی هم به او شد، اما خودش گفت که چون با مردم صادقانه صحبت کرده، می خواسته همه او را همان طوری که هست، ببینند. اما به این قیمت که فرانسیس فورد کاپولا را نشناسد و اورا به جای آل پاچینو اشتباه بگیرد، البته خانم بازیگر کوئنتین تارانتینو را هم نشناخت و چنید بار فریاد زد من سیاست نمی دانم!
البته صفحه اش در فضای مجازی دنبال کننده زیاد دارد و عکس های آتلیه ای و غیرآتلیه اش هم توسط بیش از سه میلیون نفر دیده می شود و برایش لایک و کامنت می گذارند.
الناز شاکردوست
یکی دیگر از ستاره های چشم رنگی سینمای ایران که چهره اش از نکات اصلی محبوبیتش است. بیش از سه میلیون نفر او را در اینستاگرام فالو کرده اند، تا مدیت قبل خودش، خواهرش را که به نظر می رسد خیلی هم دوستش دارد، فالو کرده بود که تازگی همان را هم حذف کرده.
ظهور خودش و چهره اش در سینما با فیلم سینمایی «گل یخ» در سال 82 بود، او تا سال 89 سالی چهار یا پنج فیلم بازی کرده، اما روند بازی هیاش چندان قابل قبول نبود، تا اینکه در دهه 90 «تو و من»، «رسوایی»، «آتیش بازی» و «اسب سفید پادشاه» را در کارنامه اش ثبت کرد و بعد از آن برای تحصیل به انگلیس رفت. مدتی عکس هایش از آن جا آپلود می شدند و حالا چند وقتی است به وطن برگشته و البته معلوم نیست هنوز برنامه های لندنش به خوبی پیش رفته یا نه. البته با این که برنامه خاصی را تاکنون نداشته، اما به تازگی توانسته خط تلفنش را به قیمت 240 میلیون تومان بفروشد، تصویر این چک در فضای مجازی دست به دست شده است.
مهناز افشار
همیشه جزو بازیگرهای پرسر و صدا بود، اما زمانی که ازدواج کرد، حاشیه هایش رنگ تازه ای به خودش گرفتند. پسر معاون مطبوعاتی دوران احمدی نژاد! پدرشوهر حتی در گفت و گویی با هفته نامه صدا گفته بود که تصمیم های پسرش به خودش بستگی دارد و هر کاری می تواند انجام دهد، اما الزما او کارهایش را قبول نمی کند و از همین رو در مراسم ازدواج پسر خودش حضور پیدا نکرد. بعد از این ها حتی بچه دار شدن افشار و مکان زایمانش بدل به موضوع بزرگ در میان مردم شده بود. خانم افشار در صفحه اینستاگرام سه میلیونی و حساب توییتری اش درباره همه مسائل کشوری نظر می دهد و عقیده هایش را می نویسد و البته علاقه زیادی هم به اشتراک گذاشتن اتفاق ها و زندگی شخصی اش در این فضا دارد، به طوری که یک روز وقتی تازه از خواب بیدار شده، از خودش عکس می گیرد، یک روز با لباس کامل پای سفره هفت سین می نشیند.
او در حساب رسمی توییتر خودش را تهیه کننده و کارگردان هم معرفی کرده که البته با پی گیری های ما به نظر می رسد خانم بازیگر هنوز هیچ اقدامی برای کارگردانی یا تهیه کنندگی نکرده است. در عین حال افشار با این که به شکل رسمی مدل جایی نبوده، اما در جشنواره فیلم فجر یک بار با کیفی که آرم «ایران خودرو» داشت، در مراسم حاضر شد.
نیکی کریمی
بهروز افخمی او را برای «عروس» خودش انتخاب کرد تا بازیگر تازه ای به سینمای ایران اضافه شود، کسی که در دنیای مردانه آن روزها نقش زنان دردمند و خسته و به دنبال انتقام را بازی می کرد، اما خانم کریمی مدتی است رو به کارگردانی آورده و چهار فیلم هم ساخته، فیلم هایی که نه در گیشه موفقیت چندانی داشته اند و نه شخصیت های خاص و متفاوتی را به نمایش گذاشته اند. البته تا یادمان نرفته بگوییم که کریمی خیلی هم نقدپذیر نیست و معمولا توضیحات زیادی برای همه سوال ها و نقطه ضعف هایی که از فیلم هایش می گیرند، دارد.
پرستو صالحی
یادمان رفت بود کیست! از بس که کم کار شده بود و خبری از او نبود، حتی در هیچ حوزه دیگری هم مشغول نشده بود. تا این که گفت و گویی انجام داد و گفت که «اگه نگم دق می کنم! همش می گن چرا کم کاری؟ چرا نیستی؟ چرا مثل سابق پرکار نیستی؟ چرا؟ چ را؟ چرا؟ من چه می دونم! کدوم بازیگریه که دلش نخواد بازی کنه؟ کدوم بازیگریه که دلش نخواد تو کارهای خوب ظاهر بشه؟ کدوم بازیگریه که دلش نخواد با آدم های حرفه ای و درست درمون کار کنه؟ کدوم بازیگریه که دلش نخواد دیده بشه؟ دور از جون تهیه کنندگان و کارگردانان و هنرمندان فرهیخته کشورم که همه مون می دونیم چه کسانی هستند و چه کسانی نیستند و فقط ادعا و اداشو دارن، به یک تهیه کننده سرشناسی از سر درددل گفتم، دلم یه کار طولانی می خواد. گفت: اونی ام که بهت کار طولانی بده حال طولانی می خواد.... این حرف ها را که زد، نامش در سرچ ها بیشتر دیده شد، اما هم چنان در کاری حاضر نشده و به نظر می رسد این حرف های جنجالی هم به دیده شدنش کمک نکرد.
بهرام رادان
یکی دیگر از پسرهای چشم رنگی سینماست! فیلم های خوبی را بازی کرده و در کارنامه اش همکاری با کارگردان های بزرگی را می بینیم. اما به جز حضورش در تبلیغات یکی از برندهای معروف چرم، کار اقتصادی دیگری انجام نداده است. البته صفحه اینستاگرام بیشتر از یک میلیون نفری اش محل مناسی برای تبلیغ فیلم هایی که بازی کرده و آلبوم عکس های کودکی و دوستانه اش است. او تنها یک بار در صفحه توییترش درباره قانونی شدن ازدواج هم جنس گرایان در امریکا اظهارنظر کرد و آن را اتفاقی مهم به اندازه لغو برده داری دانست. اما فشارهای امنیتی و احضاریه و چاپ مطالبی علیه او در رسانه ها، توییتش را حذف کرد و نامه ای خطاب به مدیرمسئول یکی از روزنامه ها نوشت. این طور شد که رادان در اولین حرکت اجتماعی اش که سر و صدا کرده بود، شکست خورد.
با چند ستاره تاثیرگذار آشنا شوید
به جز ستاره های بی مصرفی که صرف بازی کردن در سینما و حضور در تصویر معروف شده اند و در بعضی موارد به رخ کشیده ها در فضاهای مجازی و مراسم سقف کارهایشان بوده است، ستاره هایی هستند که اتفاقا خیلی هم مصرف دارند و چون تعدادشان زیاد است، فقط چند نمونه از آن ها را نام می بریم.
رضا عطاران
بدون شک رضا عطاران موفق ترین بازیگر سینمای ایران است که تنها بازیگر و کارگردانی است که صرف وجودداشتن در یک اثر می تواند تضمینی برای میزان فروش فیلم باشد. چند سالی است عطاران در هر فیلمی بازی کرده، فیلم فروش بالایی داشته و حتی اگر فیلم به خودی خود فیلم خوبی نبوده، حضور عطاران خیلی بیشتر از کف فروش باعث دیده شدن اثر در سینماها شده و این مزیتی است که علاوه بر این که هر بازیگری ندارد، آن هایی هم که دارند، مدت زمان کمی دارند. اما عطاران در این حوزه رکورددار است. از «ردکارپت» که خودش کارگردانی کرده بود تا «من سالوادور نیستم» که در نگاه مخاطب هم فیلم های خوبی نبودند، اما روش بالایی داشتند. رضا عطاران و حضورش در سینمای ایران چرخه اقتصادی سالن های سینما را می چرخاند و بودنش برای سینمای ایران اهمیت زیاد دارد.
اصغر فرهادی
اصغر فرهادی از آن جهت در این فهرست قرار می گیرد که تواسنته هویت جهانی برای سینمای ایران بسازد و جایگاه اجتماعی کشور را بهبود ببخشد. حضور او در جشنواره های مختلف جهانی که به دریافت جایزه هایی چون اسکار و گلدن گلوب سال 2012 برای فیلم «جدایی نادر از سیمین» منجر شد، برگ تازه ای را در سینمای ایران ورق زد. او اولین فیلم ساز ایران است که این جوایز را گرفته و کافی است پای صحبت های سینماگران دیگر کشورها نشسته باشید تا بدانید که آن ها با عباس کیارستمی با سینمای ایران آشنا شده اند، اما با سینمای فرهادی با زندگی اجتماعی ایران آشنا شده اند.
مهتاب کرامتی
سفیر صلح یونیسف در ایران فعالیت های خیرخواهانه و اجتماعی اش به اندازه بازی هایش اثرگذار است. او را باید در میان قشر کم رنگی از هنرمندان سینمای کشور قرار داد که در تار و پود اجتماعی وارد شده اند و دست به فعالیت های قابل قبولی زده اند که البته نتیجه مثبتی هم گرفته اند. او همکاری های زیادی را به نهادهای غیردولتی در زمینه معضلات جامعه و آسیب های اجتماعی دارد و در این راستا به مسائل زنان و کوکان و نوجوان پرداخته است.
کرامتی همیشه برای جمع آوری کمک های نقدی و ترغیب مردم به توجه به اتفاق های جامعه تلاش کرده و از آن جایی که مردم ستاره هایشان را دوست دارند و صدای آن هار ا بهتر و بیشتر از دیگر ارگان ها می شوند، کرامتی و فعالیت هایش در رسانه ها هم به خوبی دیده شد. هر چند کارهای زیادی هم بوده که مانور رسانه ای زیادی روی آن ها صورت نگرفته است. خودش معتقد است که وظیفه همه انسان هاست که در فعالیت های اجتماعی حضور داشته باشند، اما عاملی مانند شهرت که از میزان اهمیت مردم به ستاره ها به وجود می آید، باعث می شود این موضوعات بیشتر دیده شوند و البته مسئولیت فرد هم بالاتر می رود.
فاطمه معتمد آریا
با وجود مشکلات و حاشیه های زیاد هم چنان در سینما حضور دارد و با عشق در برنامه هایی که از او دعوت می شود، حضور پیدا می کند. معتمد آریا در این سال ها سکوت کرد، در سکوت کار می کرد، در سکوت ممنوع الکار شد، در سکوت به قول خودش یک دل سیر پیش پدر و مادرش بود. اما سیمین سینمای ایران بی کار نبود و در این سال ها تا جایی که می توانست، در فعالیت های ضدجنگ و اجتماعی حضور پررنگی داشت و با توجه به این که پدری آتش نشان دارد، یاد گرفته در هیچ شرایطی دیگران را فراموش نکند.
نکته قابل توجه درباره او که عبای کیارستمی هم به آن اشاره کرده، این است که فاطمه معتمد آریا را زن و مرد و خانواده به یک اندازه دوست دارند. او در سال هایی هم می خواسته به عنوان سفیر سازمان ملل و نماینده زنان افغان فعالیت کند، امادر آن زمان این فعالیت های اجتماعی را سیاسی می دانستند و به او اجازه کار نمی دهند، اما خودش می گوید چه عیبی دارد که یک آدم شناخته شده بتواند معایب یک جامعه را به گوش دیگران برساند؟