زیبایی به قیمت از دست دادن سلامتی؛

خطرهای جراحی های زییایی را جدی بگیرید

کد مطلب: 65656
 
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۴ تير ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۱۰
توصیه می‌شود که قبل از رفتن به زیر تیغ جراحی پلاستیک خطرهای مرسوم جراحی‌های پلاستیک و دیگر روش‌های زیبایی را در نظر بگیرید.
خطرهای جراحی های زییایی را جدی بگیرید
 
به گزارش ایران خبر، یک جراحی بینی نه‌تنها باعث احساس درجاتی از خودبیگانگی در شما خواهد شد، بلکه بعضی از این روش‌های زیبایی می‌توانند باعث عوارض خطرناک و کشنده‌ای شوند، مخصوصا اگر پیش از انجام این جراحی‌ها مبتلابه یک بیماری باشید. به‌طورکلی، توصیه می‌شود که قبل از رفتن به زیر تیغ جراحی پلاستیک خطرهای مرسوم جراحی‌های پلاستیک و دیگر روش‌های زیبایی را در نظر بگیرید.

 امروزه جراحی پلاستیک یا جراحی زیبایی بیشتر از هر زمان دیگری در میان مردم طرفدار پیداکرده است. در حقیقت، به گزارش جامعه جراحی پلاستیک آمریکا در دهه گذشته میزان استفاده مردم از جراحی پلاستیک 846درصد افزایش‌یافته است که به بیان دقیق‌تر تقریبا برابر با 11 میلیون جراحی در هرسال است. همین افزایش چشمگیر جراحی‌های پلاستیک بر اهمیت افزایش دانش مردم درزمینه جراحی‌های پلاستیک می‌افزاید.

یک جراحی بینی نه‌تنها باعث احساس درجاتی از خودبیگانگی در شما خواهد شد، بلکه بعضی از این روش‌های زیبایی می‌توانند باعث عوارض خطرناک و کشنده‌ای شوند، مخصوصا اگر پیش از انجام این جراحی‌ها مبتلابه یک بیماری باشید. به‌طورکلی، توصیه می‌شود که قبل از رفتن به زیر تیغ جراحی پلاستیک خطرهای مرسوم جراحی‌های پلاستیک و دیگر روش‌های زیبایی را در نظر بگیرید.

ابدومینوپلاستی یا تامی تاک
خانم دوندا وست، مادر یکی از خواننده‌های رپ در آمریکا به نام کانی وست در دهم نوامبر 2007 چند روز پس از جراحی ابدومینوپلاستی یا تامی تاک (عمل جراحی برداشتن چربی اضافی از دیواره شکم) و عمل کاهش اندازه سینه فوت کرد. اگرچه گفته می‌شود که دلیل مرگ او یک مشکل بهداشتی دیگر بوده است، اما این را باید گفت که جراحی‌های پلاستیک باعث تشدید بیماری وی و درنتیجه به مرگ او منجر شدند. به‌طورکلی، پس از جراحی ابدومینوپلاستی مشکلاتی همچون لخته شدن خون و عفونت‌ها به‌ندرت پیش می‌آیند، اما احتمال خطر جراحی کاهش اندازه سینه اندکی بیشتر است، چون مدت‌زمان جراحی کاهش اندازه سینه طولانی‌تر است. در چنین جراحی‌هایی احتمال لخته شدن خون زمانی افزایش چشمگیر می‌یابد که فرد سیگاری باشد، از اضافه‌وزن زیاد رنج ببرد، قرص‌های ضدبارداری بخورد و یک سبک زندگی نشستنی داشته باشد. به‌عبارت‌دیگر، می‌توان گفت که یک سبک زندگی ناسالم نیز در بروز یا تشدید عوارض پس از جراحی‌های پلاستیک نیز موثر هستند. بعضی از افراد بر این تصور هستند که تفاوتی میان تامی تاک و لیپوساکشن وجود ندارد، اما این را باید گفت که خطر عمل‌های ابدومینوپلاستی بیشتر از لیپوساکشن است و به همین دلیل جراحان پلاستیک ابتدا لیپوساکشن را توصیه می‌کنند.

افزایش اندازه سینه
اگرچه افزایش اندازه سینه (breasaugmentation)از معروف‌ترین جراحی‌های زیبایی در ایالات‌متحده است، اما این جراحی پلاستیک خطراتی نیز دارد. در حقیقت، اکثر افرادی که ایمپلنت‌های پستان می‌گذارند، درنهایت مجبور می‌شوند که به دلیل پارگی‌های ایمپلنتی این ایمپلنت‌ها را بیرون بیاورند. پارگی‌های ایمپلنت می‌توانند باعث عفونت‌ها، تغییر در اندازه یا صافی، درد قفسه سینه و حساسیت شوند. از مشکلات پس از عمل می‌توان به انقباض کپسولی اشاره کرد که در اثر آن بافت زخم درون بدن به دور ایمپلنت سفت می‌شود. این انقباض کپسولی می‌تواند باعث احساس فشار در قفسه سینه، سروما یا تجمع مایع شفاف سروزی در اطراف ایمپلنت و زخم شود. در سال 2005 خانم تارا رید، بازیگر و مدل آمریکایی اعتراف کرد که به دلیل عمل جراحی افزایش اندازه اکنون از عوارض شدیدی رنج می‌برد و درنهایت خانم رید مجبور شد که جراحی ترمیمی انجام دهد.

تزریق بوتاکس
سازمان غذا و داروی آمریکا تزریق بوتاکس را به‌عنوان یک راه درمان چین‌وچروک تایید می‌کند، اما این را باید گفت که صرف تایید سازمان غذا و دارو به این معنا نیست که افراد باید حتما برای درمان چین‌و چروک خود بوتاکس تزریق کنند. بوتاکس می‌تواند با از کار انداختن عضله‌های صورت باعث کاهش چین‌وچروک‌های بالای ابروها و پیشانی شود. اما باید گفت که تزریق بوتاکس عوارضی نیز دارد که شامل درد صورت، علائم شبیه به آنفلوآنزا، حالت تهوع و در بعضی مواقع سردردهای شدید است. همچنین تزریق بیش‌ازحد بوتاکس می‌تواند باعث از بین رفتن ظاهر طبیعی صورت شما شود. درضمن، تزریق بیش‌ازحد بوتاکس باعث می‌شود که صورت شما طوری به نظر برسد که انگار ماسکی روی صورت خود دارید. به‌طورکلی، ظاهر صورت شما آن‌قدر مصنوعی می‌شود که احتمالا خودتان از نگاه کردن خود در آینه امتناع می‌کنید. افرادی که اختلال‌های عصب‌شناختی و مشکلات قلبی دارند، نباید تزریق بوتاکس انجام دهند. علاوه بر این، تزریق بوتاکس برای زنان باردار نیز خطرناک است.

جراحی زیبایی بینی
تغیر شکل بینی یا جراحی زیبایی بینی یکی از جراحی‌های زیبایی بی‌خطر در نظر گرفته می‌شود، اما همین جراحی بی‌خطر نیز ممکن است گاهی اوقات مشکل‌آفرین شود، مخصوصا اگر فرد پیش از عمل جراحی خود مشکلاتی در گوش، بینی یا گلوی خود داشته باشد. یکی از عوارض طبیعی پس از عمل جراحی بینی این است که برای چند روز بینی فرد ورم‌کرده است، اما بعضی از افراد پس‌ازاین عمل دچار عفونت‌های قفسه سینه یا بینی، خونریزی بینی و بدشکل شدن بینی خود می‌شوند که این بدشکلی و بی‌ریخت شدن بینی به دلیل ایمپلنت‌هایی است که در جراحی بینی استفاده‌شده‌اند. متاسفانه از هر ده نفری که عمل جراحی زیبایی بینی انجام می‌دهند یک نفر از آن‌ها دچار عوارض بالا می‌شود و مجبور است که دوباره زیر تیغ جراحی قرار بگیرد.

لیپوساکشن
یکی از کمدین‌های آمریکایی به نام کتی گریفین در سال 1999 جراحی لیپوساکشن را انجام داد و پس‌ازآن از عوارض کشنده‌ای رنج برد که کلیه‌ها و دستگاه ادراری او را تحت تاثیر قراردادند. این خانم بازیگر تنها فردی نیست که دچار عوارض ناشی از جراحی لیپوساکشن شده است. به‌طورکلی، لیپوساکشن نیز مانند هر جراحی زیبایی دیگری عوارض جانبی دارد، اما بعضی از عوارض جانبی لیپوساکشن می‌توانند در زمره خطرناک‌ترین عوارض ناشی از جراحی‌های زیبایی قرار بگیرند. از عوارض خطرناک ناشی از لیپوساکشن می‌توان به عفونت‌های عمومی، لخته شدن خون، سوراخ شدن یا ترکیدن زخم‌ها در دیواره معده و آمبولی ریوی اشاره کرد. مرگ‌ومیر ناشی از لیپوساکشن آن‌قدر زیاد بوده است که در ایالات‌متحده فراوانی مرگ‌ومیر ناشی از لیپوساکشن تقریبا با فراوانی مرگ‌ومیر ناشی از تصادف ماشین در این کشور قابل مقایسه است، یعنی حدود ۴۰ هزار نفر در سال.

ماستوپکسی
ماستوپکسی (Mastopexy) یا بالا کشیدن پستان یک جراحی مشکل و پیچیده‌ای است که غالبا مستلزم برداشتن پوست اضافی و اضافه کردن یک ایمپلنت برای تغییر حالت افتادگی و فرورفتگی به شکل طبیعی و نرمال است. اگرچه با این روش جراحی می‌توان افتادگی را از بین برد و را به شکل طبیعی و رو به بالا برگرداند، اما این جراحی نیز خطرهایی دارد. بعضی از خطرناک‌ترین عوارض این جراحی شامل نکروز نوک یا از بین رفتن نوک و هاله دور آن، ایجاد تغییراتی در میزان حساسیت پوست، به خصوص در نوک سینه و تجمع خون در پوست است.

لیزر موهای زائد
لیزر موهای زائد یکی دیگر از روش‌های زیبایی است که خوشبختانه اکثر عوارض ناشی از آن جزیی و ناچیز هستند، اما توصیه می‌شود که پیش از استفاده از این روش تمام نظرات موافق و مخالف مربوط به لیزر موهای زائد را سبک و سنگین کنید. پس از استفاده از این روش ممکن است با تیره شدن یا روشن شدن و خشکی بخشی از پوست لیزر شده مواجه شوید. پس از لیزر کردن موهای زائد بروز چنین علائمی طبیعی است و معمولا موقتی هستند. علاوه بر این، استفاده از لیزر ممکن است باعث ایجاد زخم دائمی روی پوست و همچنین تغییر دائمی رنگ پوست شود. بعضی از زنان نیز از عفونت و خونریزی پس از لیزر کردن موهای زائد خبر می‌دهند. به‌طورکلی، اگر شخصی پس از لیزر موهای زائد خود با علائمی همچون عفونت یا خونریزی مواجه شد، باید فورا به اورژانس مراجعه کند.

میکرودرم ابریژن
میکرودرم ابریژن (Microdermabrasion)، معروف به چروک برداری یا لیفتینگ بدون چاقو یک روش نسبتا ایمن است باوجوداین، در بسیاری از سالن‌های زیبایی اغلب از افراد بی‌تجربه برای انجام این عمل استفاده می‌کنند و در نتیجه افراد در معرض خطراتی قرار می‌گیرند. به‌عبارت‌دیگر، پزشک یا فردی که از این روش استفاده می‌کند باید تجربه کافی در مورد نحوه استفاده از دستگاه میکرودرم ابریژن داشته باشد. استفاده ناصحیح و نامناسب از این دستگاه می‌تواند عوارضی همچون کبودی، لکه‌های سیاه و آبی، ساییدگی و زخم پوست ایجاد کند. در بعضی مواقع نیز ممکن است مشکلات جدی‌تری همچون خونریزی، عفونت، تغییررنگ و سوراخ شدن پوست به بار آید. توصیه می‌شود که به‌منظور جلوگیری از چنین نتایج ناگواری برای انجام میکرودرم ابریژن به پزشکان شناخته‌شده و باتجربه مراجعه کنید.

بلفاروپلاستی
بلفاروپلاستی یا جراحی پلک چشم به چند دلیل انجام می‌گیرد که می‌توان به دلایلی همچون اصلاح پلک‌های آویزان و افتاده، از بین بردن پف زیر چشم و اضافه کردن یا حذف کردن چین در پلک بالا اشاره کرد. یکی از خواننده‌های معروف آمریکایی به نام کنی روجرز در سال 2006جراحی پلک انجام داد، اما این جراحی پلک باعث سفتی شدید در اطراف پلک‌هایش شد. او می‌گوید: «برای درست کردن حالت چشم‌هایم، زیرتیغ جراحی قرار گرفتم، اما اکنون از کاری که کردم راضی نیستم.» به‌طورکلی، بلفاروپلاستی یا جراحی پلک چشم می‌تواند باعث عوارضی همچون سختی در بستن چشم، دید تار یا دوبینی و ورم در اطراف چشم شود، هرچند این عوارض معمولا موقتی هستند.

لایه‌برداری شیمایی
یکی دیگر از روش‌های زیبایی لایه‌برداری شیمیایی است. در این روش چندین ماده شیمایی را روی پوست قرار می‌دهند تا لایه‌ای از پوست موردنظر برداشته شود و درنتیجه امکان رشد لایه جدید فراهم شود. از عوارض به‌کار بردن لایه‌برداری شیمایی می‌توان به سوختگی پوست، لخته شدن خون، درد، زخم‌ها، تب‌خال و رنگ‌رفتگی پوست اشاره کرد. این امکان وجود دارد که بعضی از افراد به مواد شیمایی استفاده‌شده در لایه‌برداری پوست آلرژی داشته باشند. از این مواد شیمایی آلرژی‌زا می‌توان به اسید گلیکولیک، اسیدتری کلرواستیک و ترکیبی از اسیدلاکتیک و اسید سالیسیلیک اشاره کرد. حساسیت فرد به این مواد شیمیایی باعث التهاب، خارش و کهیر دردناک می‌شود.
منبع : روزنامه سپید