کد مطلب: 70021
 
تاریخ انتشار : شنبه ۲۰ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۵۸
هر وقت که بیمار می شوید، سیستم ایمنی بدن انرژی زیادی برای مقابله با آن صرف می‌کند. این امر باعث می‌شود که شما احساس خستگی و بی‌حالی کنید. بنابراین مشخص است که خستگی مفرط علامت مشترک بسیاری از بیماری‌هاست.
آشنایی با بیماری هایی که منشا آن خستگی های مفرط است
 
به گزارش ایران خبر، هر وقت که بیمار می شوید، سیستم ایمنی بدن انرژی زیادی برای مقابله با آن صرف می‌کند. این امر باعث می‌شود که شما احساس خستگی و بی‌حالی کنید. بنابراین مشخص است که خستگی مفرط علامت مشترک بسیاری از بیماری‌هاست.

به گفته متخصصان خستگی مفرط یک مفهوم بسیار پیچیده است با این حال می‌توان از راه‌های متعددی آن را اندازه‌گیری کرد از جمله میزان خواب، ورزش و میزان خستگی هنگام شب.
 
خستگی می‌تواند کاملاً جسمی یا روحی روانی باشد. به عنوان نمونه استرس می‌تواند موجب پایین آمدن سطح انرژی شود. در این مطلب به برخی از بیماری‌هایی که علامت اصلی آن‌ها خستگی مفرط است، اشاره شده است.

* اندوکاردیت:
نوعی التهاب یا عفونت قلب است که با حرکت کردن باکتری از طریق خون و چسبیدن به بافت قلب رخ می‌دهد.افرادی با دریچه‌های مصنوعی قلب بیشتر در معرض این خطر هستند. درمان این بیماری شامل درمان ضد میکروبی و احتمالاً جراحی است.
 
*کم کاری غده تیروئید :
غده تیروئید، غده کوچکی است که وظیفه آن تنظیم سیستم ایمنی و سطح انرژی است. این بیماری اغلب با علامت خستگی همراه است.
عوارض دیگر که می‌تواند در تشخیص این بیماری موثر باشد، شامل سردی، خشکی پوست، یبوست یا بالا رفتن وزن است.
 
* نارسایی آدرنال:
این بیماری جزو بیماری هایی است که پزشک هنگام مواجهه با یک بیمار که از خستگی مفرط شکایت می‌کند، به بررسی آن می پردازد.این بیماری زمانی رخ می‌دهد که عملکرد غدد آدرنال ضعیف باشد .عوارض دیگر مربوط به این بیماری می‌تواند شامل کاهش وزن ، اسهال، لکه تیره روی پوست ، سر گیجه یا درد معده باشد.
 
* سندروم خستگی مزمن:
ویژگی این بیماری خستگی مفرط است که فرد را ناتوان می کند و انجام دادن کارهای روزمره برای وی به یک کابوس تبدیل می‌شود. این بیماری ممکن است به علت تورم بیش‌ازحد در اثر ورزش‌ ایجاد شود.عوارض دیگر مربوط به این بیماری شامل، ناتوانی در درست فکر کردن، درد و کوفتگی وکاهش توان فرد است.
 
* کم‌خونی:
وقتی خون گلبول‌های کافی برای حمل اکسیژن به قسمت های مختلف بدن نداشته باشد فرد دچار کم‌خونی می‌شود. کم‌خونی شکل‌های مختلفی دارد و همه آن‌ها خستگی مفرط ایجاد می کند.بنابراین، ممکن است فردی که مبتلا به کم‌خونی است، دچار کمبود آهن یا B12، پولیپ با خون‌ریزی شدید در قاعدگی باشد. هر یک از این‌ها نیز درمان خاص خود را دارد.علایم دیگر کم‌خونی همراه با خستگی مفرط شامل شکنندگی ناخن ها، ضربان قلب تند، سرگیجه، سردرد یا رنگ‌پریدگی است.
 
* دیابت:
در مبتلایان به دیابت، بدن بیش‌ازحد تلاش می‌کند تا سطح گلوکز در خون را کنترل کند. علایم کلیدی که می‌تواند در تشخیص این علایم کمک کند شامل خستگی مفرط است.عوارض دیگر آن شامل تشنگی و تکرر ادرار است.
 
*افسردگی
اگرچه افسردگی را از لحاظ پزشکی به‌سختی می‌توان تعریف کرد اما بدون شک با خستگی مفرط ارتباط دارد.حالت ناراحتی که به این افراد دست می دهد، باعث می‌شود تا نتوانند انرژی خود را برای انجام کارهای روزمره به کار گیرند. علایم دیگر افسردگی شامل از دست دادن اشتها و مشکل در تمرکز است.
 
* آپنه خواب:
برای داشتن خواب خوب برخورداری از الگوی تنفس منظم بسیار مهم است.هنگامی‌که در این الگوی تنفس با توقف طولانی مواجه می‌شوید ، در خواب اختلال به وجود می‌آید و به خستگی مفرط در روز بعد منجر می‌شود.
منبع : روزنامه خراسان