به گزارش
ایران خبر،رضا ملکزاده با بیان اینکه سرطان مری از جمله بیماریهای شایع در کشورهای در حال توسعه است، اظهار کرد: هرساله 335 هزار نفر بهخاطر ابتلا به سرطان مری در جهان جان خود را از دست میدهند که 90 درصد از این میزان سهم کشورهای در حال توسعه است.
وی با اشاره بر اینکه این نوع از سرطان بیشتر در میان مردان دیده میشود، عنوان کرد: فقط در ایران و چین، زنان بیشتر از مردان به این بیماری مبتلا میشوند.
دکتر ملکزاده همچنین افزایش سرطان روده بزرگ و کم شدن آمار کلی سرطان مری نسبت به دهههای قبل را نشان از تغییر سبک زندگی دانست و گفت: در آمریکا از سال 1930 به بعد سرطان بدون هیچ برنامه ریزی کاهش پیدا کرد که بعدها با تحقیقات انجام شده متوجه شدند استفاده از یخچال، باعث آن بوده است.
ملکزاده اظهار کرد: شیوع بیماری سرطان مری در ایران بهویژه در شمال شرق ایران در 30 سال گذشته کاهش یافته است.
وی در همایش علمی سرطان مری افزود: علت کاهش بیماری سرطان مری بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی بهویژه در روستاها بوده است.
معاون تحقیقات وزارت بهداشت با بیان اینکه علت 35 درصد سرطانها چاقی است، ادامه داد: 70 درصد مردم ایران اضافهوزن دارند که باید رعایت لازم را در خصوص سلامتی داشته باشند.
ملکزاده با اشاره به 10 عامل اساسی در بروز سرطان مری که باید از کودکی از آن دوری کرد، یادآور شد: مصرف چای داغ، تریاک، قلیان و دخانیات، عدم مصرف سبزیجات و میوهجات کافی، مصرف آب آشامیدنی ناسالم، عدم تحرک کافی و چاقی مفرط و عدم رعایت بهداشت دهان و دندان مهمترین عوامل خطر بروز سرطان مری هستند.
وی با اشاره به اینکه چای با گرمای بیش از 70 درجه میتواند بافت مری را با مشکلات فراوان روبهرو کند، گفت: مردم با تغییر رژیم غذایی خود و نخوردن نوشیدنیهای داغ میتوانند در جلوگیری از ایجاد این بیماری نقش مؤثری داشته باشند.
معاون تحقیقات وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: 50 درصد سرطانهایی که تشخیص بهموقع داده شود با روشهای ترکیبی قابل درمان است.