عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران
کد مطلب: 87096
تاریخ انتشار : جمعه ۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۱۳
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران با اشاره به اين که نقايص کف لگن که به افتادگي لگن معروف شده در زنان شايع تر است، گفت: درمان نقايص کف لگن با استفاده از مهندسي بافت و سلول هاي بنيادي در کشور امکان پذير شده است.
به گزارش
ایران خبر، از سلول هاي بنيادي براي پديد آوردن سلول هاي تخصص يافته سالم و کارآمد مي توان بهره گرفت و آنها را جايگزين سلول هاي آسيب ديده يا بيمار کرد. جايگزين کردن سلول هاي بيمار با نمونه هاي سالم را سلول درماني مي نامند.
وسيع ترين کاربرد بالقوه درمان با سلول هاي بنيادي، توليد سلول ها و بافت هايي است که مي توانند براي درمان يا جايگزيني ارگانيسم هاي آسيب ديده بکار گرفته شوند. اگر دانشمندان بتوانند تبديل سلول هاي بنيادي به سلول هاي تکامل يافته را فرا گيرند، مي توانند بسياري از بيماري ها را معالجه کنند که تاکنون درمان آنها، نارسا و ناکافي بود.
دکتر بهار محجوبي در گفتگو با خبرنگار علمي ايرنا افزود: تاکنون 10 بيمار با اين فناوري جديد در يک بيمارستان تهران درمان شدند و در حال آماده سازي تعدادي ديگر از بيماران براي مداوا هستيم.
وي تاکيدکرد: در آينده نزديک با استفاده از مهندسي بافت و سلول هاي بنيادي، توان پاسخگويي به تعداد زيادي از اين بيماران را خواهيم داشت تا از درد و آلام آنان بکاهيم و شرايط بهتري را براي اين افراد به وجود آوريم.
فلوشيپ جراحي کولورکتال افزود: مقاله اين تحقيق در مجله آمريکايي « استم سل ريسرچ » منتشر شده که انعکاس خيلي خوبي در دنيا داشته و مورد استقبال محققان داخلي و خارجي قرار گرفته است.
وي اظهار کرد: اين نقايص در حال حاضر از طريق نسوج مصنوعي برطرف مي شود که اين شيوه درماني موفقيت چنداني از لحاظ اصلاح آناتومي و هم از لحاظ عملکردي نداشته و بيماران از اين شيوه رضايت چنداني نداشتند.
وي شايع ترين علامت اين بيماري را بي اختياري، اختلالات دفع و دردهاي لگني اعلام کرد و گفت: حدود هشت درصد مردم درجاتي از اين بيماري را دارند که در دو درصد آنها نياز به عمل جراحي دارند و در سنين پيري اين درصد بيشتر مي شود.
در بسياري از زنان همراه با افزايش سن، انواعي از افتادگي لگن مشاهده مي شود. هنگامي که عضوي مانند مثانه يا رحم از جايگاه خود پايين تر مي آيد، افتادگي کف لگن رخ مي دهد.