شهریه مدارس غیرانتفاعی باید طبق مصوبه آموزش و پرورش باشد
قاسم جعفری، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، در پاسخ به نرخ بالا و متفاوت شهریه های مدارس غیر انتفاعی به
ایران خبر گفت: معاونت آموزش و پرورش با توجه به نرخ مصوبی که وزارتخانه اعلام می کند باید شهریه دریافت کند، اما اگر شهریه مدارس غیرانتفاعی طبق ضوابط و مصوبات تعیین شده شوراها نباشد این کار غیر قانونی است و باید به آن رسیدگی شود.
عضو کمیسیون آموزش مجلس افزود: اگر گزارش های مستندی مبنی بر این امر که مدارس غیرانتفاعی خلاف مصوبه تعیین شده شهریه دریافت کرده اند، کمیسیون آموزش مجلس با پیگیری های لازم به آن رسیدگی خواهد کرد.
اخد شهریه ها ی غیر انتفاعی چندگانه شده
ابراهیم نکو، عضو فراکسیون فرهنگیان مجلس گفت: مدارس غیرانتفاعی و غیر دولتی باید بر اساس نرخ مصوباتی که از سوی وزاتخانه تصویب می شود نسبت به دریافت شهریه اقدام کنند که متاسفانه در برخی از مدارس این قوانین اجرا نمی شود و دریافت شهریه ها روش چندگانه ای به خود گرفته است.
نکو اظهار داشت: مدیران و گردانندگان مدارس غیرانتفاعی با توجه به مناطقی که در آنجا مستقر هستند و شرایط حاکم در آن منطقه، متفاوت تر از دیگر مناطق عمل می کنند. و توجیهاتی برای خود دارند.به عنوان مثال می گویند افراد ساکن این متاطق از نظر مالی از سطح بالایی برخوردار هستند که به اخذ شهریه های بالا می پردازند.
اجبار فرزندان در ثبت نام مدارس غیرانتفاعی
عضو فراکسیون فرهنگی مجلس بیان داشت: البته پرداخت شهریه های بالا در برخی مناطق برای خانواده ها قابل قبول نیست اما متاسفانه اولیاء با توجه به اینکه سرخوردگی برای فرزندشان نسبت به دیگران پیش نیاید اقدام به ثبت نام در این مدارس می کنند. مسئله دیگر هم این است که دیدگاه های ما نسبت به گذشته متفاوت شده است. برخی فرزندان خانواده ها را وادار به ثبت نام در مدارس غیرانتفاعی می کنند به همین دلیل اولیا مجبور به پرداخت شهریه های سنگین می شوند.
اولیا واکنش منطقی و حساسیت داشته باشد
نکو افزود: در مرحله اول اولیا باید نسبت به این موضوع حساسیت نشان دهند و از طریق قانون و مراجعه به ادارات و وزارت خانه پیگیر این موضوع باشند که برخی مدارس اخذ شهریه بر اساس نرخ مصوب را رعایت نمی کنند. اولیا باید در این خصوص واکنش منطقی داشته باشند.
وی گفت: برخی مدارس تحت عناوین مختلف مثلا تهیه تجهیزات و لوازم، هزینه ناهار، هزینه سرویس و در اختیار گذاشتن امکاناتی برای دانش آموز مبلغ شهریه را افزایش می دهند. که این خلاف و غیر قانونی است. وقتی مصوبه ای وجود دارد و مبلغی مشخص شده باید تابع دستور العمل پیش روند و تخلف از آن جرم محسوب می شود.
نکو خاطر نشان ساخت: وقتی اولیاء واکنش منطقی و حساسیتی نسبت به پرداخت شهریه های بالا نشان نمی دهند قطعا این امر برای وزارت آموزش و پرورش مسجل نیست و مسئولین وزارت خانه تصور می کنند که نارضایتی وجود ندارد و چنین تخلفی هم صورت نمی گیرد و اولیاء احساس رضایتمندی از مدارس را دارند.
وی در پایان افزود: مبنای کار وزارت خانه بر سلامت است، چون در این زمینه گزارشاتی واصل نمی شود لزوما برای بازرسین اثباتی وجود ندارد. اما اگر گزارشی ارائه شود هم مجلس و هم وزارت آموزش و پرورش پیگیری می کند. در چنین شرایطی وزارت خانه وارد عمل می شود و با بررسی های انجام شده به حل این مشکل کمک می کند ضمن اینکه اولیاء می توانند پل ارتباطی خوبی در این زمینه باشند.
اولیا به اداره بازرسی و شکایات مراجعه کنند
ابوالقاسم خسروی سهل آبادی، عضو کمیسیون آموزش مجلس، در خصوص نرخ بالای شهریه های مدارس غیرانتفاعی به
ایران خبر گفت: اگر مدارسی که طبق مصوبه تعیین شده وزارت آموزش و پرورش نسبت به پرداخت شهریه دچار خلاف شده اند و مبلغ دریافتی از نرخ شهریه بالاتر بوده است اولیاء می توانند با مراجعه به مرکز رسیدگی به شکایات اعتراض خود را نسبت به این امر اعلام کنند.
وی افزود: اولیاء می توانند در خصوص عدم رعایت ضوابط تعیین شده به اداره بازرسی مراجعه نموده و طبق مستندات و گزارش های ارائه شده از طریق وزارت آموزش و پرورش و کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، شکایت خود را پیگیری کنند.
گزارش از مه جبین محمدی -
ایران خبر