کد مطلب: 42502
 
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۳ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۴۹
دنیای کودکی دنیای عجیب و غریبی است. دنیایی مملو از آرزوها و رویاها. دنیای رنگی اسباب بازیها. دنیایی که در آن دختر بچه شاهزاده کارتون و پسر بچه قهرمان داستان می شود. شبیه سازی یک امر طبیعی در عالم کودکان به حساب می آید. دختران کوچک، دوست دارند لباسی شبیه عروسکشان بر تن کنند و پسران می خواهند لباس پلیس شبیه عروسکی که داخل ماشین پلیس اسباب بازیشان است؛ تهیه کنند.
 
ایران خبر- دنیای کودکی دنیای عجیب و غریبی است. دنیایی مملو از آرزوها و رویاها. دنیای رنگی اسباب بازیها. دنیایی که در آن دختر بچه شاهزاده کارتون و پسر بچه قهرمان داستان می شود. شبیه سازی یک امر طبیعی در عالم کودکان به حساب می آید. دختران کوچک، دوست دارند لباسی شبیه عروسکشان بر تن کنند و پسران می خواهند لباس پلیس شبیه عروسکی که داخل ماشین پلیس اسباب بازیشان است؛ تهیه کنند.

بازی بهترین سرگرمی و تفریح برای کودکان است و اسباب بازی هم وسیله ای برای گذراندن و تفریح به حساب می آید. در این بین باید دقت داشته باشید که چه زمان و چه وسیله بازی را برای فرزند خود فراهم کنید که هم فرزند سرگرم شود و هم وسیله برای رشد و ترقی اش باشد.

والدین باید نسبت خرید اسباب بازی برای فرزند آگاهی و فرهنگ لازم را داشته باشند. نخریدن و خریدن بیش از اندازه وسایل بازی برای فرزند آسیب هایی را به همراه دارد. برخی از والدین در خرید اسباب بازی کم کاری می کنند و بدون توجه به نیاز و سن فرزند از خرید سرباز می زنند که این مسئله در سنین بالاتر فرزند را دچار عقده و کمبود می کند، زیرا بیم همسالان خود وسیله بازی را می بیند و با نداشتن آن احساس حقارت می کند، از طرف دیگر برخی از والدین از سنین پایین انواع گوناگونی از وسایل بازی را برای فرزند خود تهیه می کنند و توجه نمیک نند که هر وسیله به اقتضاء سن کودک باید در اختیارش باشد. این مسئله هم باعث می شود تا فرزند دیگر ذوق و احساس نیازی برای داشتن وسیله مورد نیاز خود نداشته باشد.

خرید اسباب بازی های آموزشی و خلاق
برخی از اسباب بازی ها که جنبه آموزشی دارند باید در دسترس کودک باشد. مثل پازل. برخی از اسباب بازی ها خلاق هستند. مانند لگو (اسباب بازی های چند تکه به شکل مکعب و آجرهای ساختمان سازی)، خمیر بازی، عروسک های خیمه شب بازی، وسایل خانگی بچگانه، وسایل پلاستیکی برای بازی با آب که باعث می شود ذهن کودک خلاق شود.
 
نگهداری از وسایل بازی
برخی کودکان در نگهداری از اسباب بازی های خود دقت کافی ندارند و یابا شیطنت های بچگانه بی جهت وسایل خود را خراب می کنند، در اینجا وظیفه پدر و مادر است که با آموزش درست به فرزند یاد دهد چگونه از وسایل خود نگهداری کند تا به مرور زمان این آموزش ملکه ذهن اش شود. متاسفانه برخی والدین به جای آموزش و تذکر درصدد خرید مجدد همان وسیله بازی بر می آیندکه این بدترین نوع آموزش برای فرزند است. زیرا با این کار فرزند هرگز یاد نمی گیرد که چگونه قدردان باشد.
 
آموزش بخشش به کودک
پدر و مادر باید روحیه سخاوتمندانه و بخشش را در کودک خود تقویت کنند. اگر از کودکی آموزش دهند که وسایل بازی اش را در اختیار همبازی و دوستان خود قرار دهد هم روحیه بخشش در کودک بالا می رود و هم رفتارش اجتماعی می شود. اما ر برخی موارد دیده شده که پدر و مادر روحیه حسادت و تنگ نظری کودم خود را تقویت کررده اند که این مسئله به مرور زمان تبعات نامطلوبی را برای فرزند به همراه دارد. در دنیای کودکی اسباب بازی وسیله پذیرای کودکان است پس نحوه پذیرایی از مهمان را والدین باید به نحو مطلوب آموزش دهند.
 
اسباب بازی گران جایگزین محبت نشود
برخی از والدین تصور می کنند که اگر وسایل بازی گران قیمت و تجملاتی برای فرزند خود تهیه کنند نهایت محبت خود را ابراز کرده اند. در صورتی که این تصور اشتباه است نباید محبت را با پول قیاس کرد. بهترین وسیله بازی برای فرزند وسیله ای است که باعث شود فکر و ذهن کودک فعال شود. گاهی اوقات فرزند با یک وسیله معمولی خیلی بیشتر لذت می برد و سرگرم می شود تا یک اسباب بازی مجلل و گران قیمت.
 
اسباب بازی های داخل ویترین
کودک با اسباب بازی هایش دل خوش است و تنها وسیله سرگرمی اش به حساب می آید. برخی از والدین با خریدن اسباب بازی و نگه داشتن آن در ویترین منزل کودک خود را در حسرت بازی نگه می دارند که این کار بسیار اشتباه است. این گونه پدر و مادرها هدفشان که حبت به فرزند است رافراموش کرده اند و مشغول فخرفروشی به دیگران شده اند.

با وجود بازی و اسباب بازی هایی که در پرورش ذهن کودک و روحیه اجتماعی شدن آن تاثیر دارند، وظیفه پدر و مادر است که با دقت و توجه اسباب بازی های مورد نیاز کودک را تهیه کنند تا دچار نتایج نامطلوب نشوند.
 
گزارش از مه جبین محمدی – ایران خبر