کد مطلب: 43355
 
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۲ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۰۵
برخی افراد موتورسوار گمان می کنند که چون سوار وسیله نقلیه ای به نام "موتور"هستند می توانند به راحتی از قوانین راهنمایی و رانندگی چشم پوشی کنند.
 
ایران خبر- همه ما شاهد این صحنه موتورسوران بی احتیاط بوده ایم که بدون توجه به چراغ قرمز و با وجود عابر پیاده به راحتی از چراغ و خط عابر عبور می کنند. گویا در بی قانونی آنها قانون تعریفی ندارد.

موتورسواران جایگاه ویژه ای دارند! آنها نه تنها قوانین راهنمایی و رانندگی را رعایت نمی کنند، بلکه آلودگی و بی نظمی را هم در سطح شهر رواج می دهند.

در کلان شهری مثل تهران که با تعدد و تنوع انواع وسایل نقلیه روبرو هستیم، موتورسواران یکه تاز خیابان ها هستند. برخی از آنها نقش پیک موتوری، پیک رستوارن، پیک سوپرمارکت و برخی هم به جا به جایی مسافر در سطح شهر مشغول هستند.
به نظر می رسد موتورسواران مسافرکش بیشتر از سایر همکارانشان به بی قانونی عادت کرده اند، زیرا افرادی که به آنها مراجعه می کنند برای رهایی و خلاص شدن از ترافیک موتور را اجاره می کنند! و موتورسواران برای جلب رضایت مسافر خود تا حد امکان قوانین را زیر پا می گذارد!

برخی از موتورسیکلت داران با بی توجهی به سالم بودن وسیله خود و با ویراژ دادن آلودگی صوتی ایجاد می کنند، که این امر خیلی برای شهروندان خوشایند نیست. هم چنین تولید آلودگی هوا یکی دیگر از مشکلاتی است که موتورسواران ایجاد می کنند.
متاسفانه برخی افرادی که سوار بر موتور هستند از کلاه ایمنی استفاده نمی کنند. هر چند در این زمینه نظارتی هایی وجود دارد، اما در اینجا هم قوانین مانند قوانین راهنمایی و رانندگی نادیده گرفته می شود و این افراد حتی به جان خود نیز رحم ندارند!

تخلف هایی که موتورسواران مرتکب آن می شوند؛ صحبت کردن با موبایل حین حرکت، انجام حرکات نمایشی در خیابان های پرتردد، عبور از چراغ قرمز، پارک کردن در پیاده رو ها، گذر از خطوط ویژه اتوبوسرانی، عبور از کوچه های تنگ و باریک، بی توجهی به خرابی وسیله نقلیه، بردن بارهای سنگین و حجیم، سوار کردن افراد خارج از ظرفیت موتور، عدم استفاده از کلاه ایمنی را شامل می شود.
در بین موتور سواران افرادی هستند که تمایل زیادی به جلب توجه و انجام کارهای نمایشی دارند. این افراد درسنین پایین هستند و معمولا برای تفریح و سرگرمی موتور خریداری می کنند،موتور و سیله ای برای کسب درآمدشان نیست، صرفا از موتور برای جلب توجه و ویراژ دادن استفاده می کنند.
از دلایل مهمی که باعث می شود موتورسواران در حین تصادف مجروح و یا کشته شوند، عدم استفاده از کلاه ایمنی است. برخی از  آنها از کلاه های ارزان و غیراستاندارد می کنند، که این کلاه ها محافظت خوبی ندارند و نمی توانند جلوی آسیب دیدگی را بگیرند.
 
افرادی که از موتور استفاده می کنند باید تمامی قوانین راهنمایی و رانندگی و اصول ایمنی را رعایت کنند. با توجه به نظارت کامل پلیس به موتورسواران متخلف متاسفانه باز هم شاهد تخلفات این عده از افراد هستیم.

توصیه هایی به موتورسوارن:  
-  حتما کلاه ايمني بگذاريد.
- بند کلاه‌تان را خيلي محکم نبنديد تا هنگام ضربه‌هاي شديد پس از تصادف دچار خفگي نشويد.
- در پياده‌رو نرانيد.
- سعي کنيد که از موتور براي کارهاي داخل شهري‌تان استفاده کنيد و با موتور به جاده نزنيد.
- هنگام موتورسواري کفشي بپوشيد که کمي ساق داشته باشد. اين‌طوري امکان آسيب ديدن مچ پاي‌تان در تصادفات سطحي کاهش خواهد يافت.
- بهتر است که با لباس‌هاي چرمي ضخيم پشت موتور بنشينيد تا امکان آسيب‌ديدگي پس از تصادف در شما به حداقل برسد.
- رعايت قوانين راهنمايي و رانندگي مي‌تواند در حفظ سلامت شما بسيار موثر باشد زيرا بسياري از حوادث در اثر رد کردن چراغ قرمز يا عبور از خيابان‌هاي يک‌طرفه براي موتورسواران رخ مي‌دهد.
- براي جلوگيري از خشکي پوست، حتما هنگام موتورسواري، دست‌کش بپوشيد.
- در روزهاي باراني زمين بسيار لغزنده است و معمولا موتورسوارن هم نمي‌توانند ديد مناسبي داشته باشند، پس بهتر است که هر وقت باران مي‌بارد، قيد موتورسواري را بزنيد.
- حتما از ساق‌بند دست و پا هنگام موتورسواري استفاده کنيد.
- اگر ديديد که ماشين جلويي‌تان توقف کرد،‌ سرعت خود را کم کنيد و با فاصله مناسب از آن ماشين برانيد. برخورد موتورسواران با در باز ماشين‌ها يکي از شايع‌ترين عوامل صدمه رسيدن به راکبان موتور است.
- اگر باد مي‌وزيد، هنگام موتورسواري عينک بزنيد يا از کلاه‌هايي که حفاظ چشم دارند، استفاده کنيد.
-اگر چراغ راهنما يا چراغ ترمز موتورتان خراب است، هرگز پيش از درست کردن آن شب‌ها بيرون نرويد.
- موتورسيکلت‌ها مانند ماشين، کيسه هوا يا کمربند ايمني ندارند، پس براي اينکه هنگام تصادفات احتمالي آسيب‌ جدي نبينيد، با سرعت زياد موتورسواري نکنيد.
- از خوردن و آشاميدن و صحبت کردن با تلفن همراه هنگام موتورسواري جدا خودداري کنيد.
- لابه‌لاي ماشين‌ها ويراژ ندهيد زيرا ممکن است راننده‌اي يک‌دفعه ماشين خود را به سمت شما تغيير جهت دهد و اين کار او باعث خرد شدن استخوان ساق و ران پايتان شود.
- بهتر است که وقتي شب‌ها رانندگي مي‌کنيد، لباس با رنگ روشن بپوشيد.
- از سوار کردن سرنشين اضافه روي موتور، مخصوصا بدون کلاه پرهيز کنيد. 
 
 گزارش از مه جبین محمدی – ایران خبر