کد مطلب: 49022
 
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۳۶
اکنون بر اساس نص صریح گزارش اخیر آقای آمانو، با همه نقاط ضعف آن، عدم انحراف مواد هسته ای به سوی فعالیت های غیر صلح آمیز رسماً تأئید و در نتیجه نداشتن هرگونه تخلف ایران در هیچ بازه زمانی از معاهده اشاعه (ان پی تی) احراز گردید.
 
به گزارش ایران خبر، بالاخره بعد از 12 سال ادعا درباره نظامی بودن ابعاد پرونده هسته ای ایران دیروز شورای حکام رسما اعلام کرد که پس از 4 سال تحقیق درباره این موضوع ، پرونده پی ام دی بسته شد. بالافاصله بعد از این اتفاق مهم شخصیتها و مقامات داخلی به اظهار نظر درباره تصمیم آژانس انرزی اتمی پرداختند.

*ظریف: 12 قطعنامه قبلی علیه ایران لغو شد

طبیعی بود که وزیر خارجه ایران از بسته شدن پی ام دی استقبال خواهد کرد.

محمد جواد ظریف در این باره  گفت:‌ سرانجام شورای حکام پس از 12 سال، با اذعان به تکمیل نقشه راه بین ایران و آژانس، بسته شدن پرونده موسوم به پی ام دی را با استفاده از عبارت صریح close consideration در بند 9 قطعنامه خود اعلام کرد.

ظریف افزود: این قطعنامه بسیار فراتر از بستن موضوع موسوم به پی ام دی رفته و رسماً 12 قطعنامه پیشین شورای حکام در خصوص برنامه هسته ای ایران که حاوی اتهامات و محدودیت های جدی برای برنامه هسته ای کشور بود را لغو کرده است.
وزیر امور خارجه کشورمان تاکید کرد: بر اساس این قطعنامه می توان به صراحت گفت موضوع جعلی ابعاد به اصطلاح نظامی برنامه هسته ای ایران، موسوم به پی ام دی، به تاریخ پیوسته است.


ظریف گفت:اکنون بر اساس نص صریح گزارش اخیر آقای آمانو، با همه نقاط ضعف آن، عدم انحراف مواد هسته ای به سوی فعالیت های غیر صلح آمیز رسماً تأئید و در نتیجه نداشتن هرگونه تخلف ایران در هیچ بازه زمانی از معاهده اشاعه (ان پی تی) احراز گردیده و ماهیت منحصراً صلح آمیز برنامه هسته‌ای ایران یک بار دیگر به اثبات رسیده است.

*رئیس سازمان انرژی اتمی: تمام پرونده هسته ای ایران ساختگی بود

«علی اکبر صالحی» چند ساعت پس از اعلام بسته شدن برجام در یک برنامه زنده تلویزیونی حاضر شد و  با بیان اینکه تمام پرونده هسته ای ایران ساختگی بود و آنها قصد داشتند با هر بهانه ای ما را تحت فشار قرار دهند، گفت: پرونده ایران از این پس با عنوان پایش برنامه های هسته ای در چارچوب برجام ادامه می یابد.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران درباره سخنان روزسه شنبه آمانو مبنی براینکه هنوز نقاط خاکستری درپرونده ایران وجود دارد، تصریح کرد: عمده موانعی که قطعنامه های صادر شده علیه ایران ایجاد می کرد این بود که آنها منجر به صدورچند قطعنامه درشورای امنیت سازمان ملل می شد به طوری که آثار آن قطعنامه ها را شاهد بودیم.
 

وی با بیان اینکه آژانس باید همه نوع همکاری با اعضای خود داشته باشد، افزود: متاسفانه از همکاری فنی با آژانس و حضور مهندسین و کارشناس های ما از فرصت های جهانی منع شده بودیم.

*رئیس کمیسیون امنیت ملی: با بسته شدن پی ام دی اعراب هم باید درک کنند راهی جز احترام به ایران ندارند

به گزارش ایران خبر، بروجردی گفت: لغو PMD آغاز فرایند لغو تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان خواهد بود و به نظر می‌رسد دی ماه به عنوان ماه رفع تحریم‌ها و آغاز شرایط جدید در کشور و در منطقه باشد.

علاء الدین بروجردی در گفت‌وگو با خبرگزاری ها، با اشاره به بیانیه لغو PMD که عصر سه‌شنبه از سوی کشورهای عضو شورای حکام به امضاء رسید ، اظهار کرد: همانگونه که پیش‌بینی می‌شد آن‌ها راه دیگری جز لغو PMD و پذیرش حقوق ایران نداشتند و در این شرایط جمهوری اسلامی ایران باید به روشنی در مقابل اتهاماتی که در گذشته به ایران نسبت داده شده بود و اتهامات که در گزارش های آمانو دیده می‌شد پاسخ جدی دهد.


رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس در بخش پایانی صحبت‌های خود با اشاره به واکنش‌های احتمالی برخی از کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی گفت: آن‌ها همیشه از توسعه و پیشرفت ایران ناراضی بودند و اما امیدواریم درک کنند که پس از بسته شدن پرونده PMD و آغاز روند اجرایی برجام آن‌ها گزینه‌ای دیگر جز احترام به حقوق مردم ایران ندارند و هر اقدامی خارج از توافق بین‌المللی از سوی هر کشوری به معنای نقض برجام خواهد بود و جامعه جهانی قطعا این رویکرد را نمی‌پذیرد.

*نائب رییس کمیسیون امنیت ملی: باید از ایران عذرخواهی کنند

نماینده منتقد دولت با تاکید بر اینکه در مساله هسته‌ای، مهم بسته‌شدن این پرونده بوده است، گفت: علی‌رغم ادعاها و اتهاماتی که در این سال‌ها داشته‌اند که جمهوری اسلامی ایران از مسیر صلح‌آمیز هسته‌ای منحرف شده اما سندی که به تصویب رسید نشان‌دهنده آن بود که پرونده جمهوری اسلامی ایران را سیاسی کرده بودند.


 
منصور حقیقت‌پور تاکید کرد: از این پس در بحث هسته‌ای، پرونده ما یک پرونده حقوقی است که چارچوب مشخصی دارد و 1+5 هم باید به دنبال لغو عملیاتی تحریم‌ها باشد و فاز اجرایی در برداشتن تحریم‌ها را آغاز کند که امیدواریم مقدمات لازم را فراهم کرده باشند تا شاهد اجرای دستورالعمل‌های 1+5 در لغو تحریم‌ها باشیم.

*منصوری آرانی: تمام قطعنامه های ایران ریشه در پی ام دی داشت

یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به بسته‌شدن پرونده PMD در شورای حکام گفت که این پرونده مهم‌ترین و اصلی‌ترین مانع در جهت اجرای برجام بوده و این مانع از میان برداشته شده است.

عباسعلی منصوری آرانی در گفت‌وگو با خبرگزاری ها، اظهار کرد: در طول سال‌های گذشته قطعنامه‌هایی که علیه ما صادر می‌کردند و فشار زیادی که به جمهوری اسلامی می‌آوردند حاصل یک توهم بود که از سوی آمریکایی‌ها، غربی‌ها و صهیونیست‌ها در شورای حکام مطرح شد و حتی بدون اینکه شورای حکام نظری بدهد این موضوع به شورای امنیت رفت و علیه ما قطعنامه تصویب شد که سخت‌ترین و مهم‌ترین آنها قطعنامه 1929 بود.

منصوری آرانی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی همواره به تعهدات بین‌المللی خود پایبند بوده است، گفت:‌ تمام قطعنامه‌ها علیه ایران ریشه در پرونده PMD داشت و در واقع اصلی‌ترین و مهم‌ترین مانع در جهت اجرای برجام برداشته شد. جمهوری اسلامی ایران نیز آمادگی دارد بر مبنای تعهدات خود عمل کند و مادامی که طرف مقابل هم به تعهداتش عمل کند، می‌توانیم در مسیر خوبی حرکت کنیم.

*نقوی حسینی: بسته شدن PMD مهمترین مانع در اجرای برجام را بر داشت

به گزارش ایران خبر، نقوی حسینی که خود منتقد دولت و رویه اش در پرونده هسته ای است و حتی دیروز  و قبل از بسته شدن پی ام دی نیز در صحن علنی مجلس نقدی درباره عدم تغییر اوضاع اقتصادی پس از برجام داشت و گفته بود:«برجام تصویب شد پس چرا اوضاع اقتصادی بهتر نمی‌شود.»

در واکنش به تصمیم شورای حکام گفت که بسته شدن پرونده PMD از سوی شورای حکام و آژانس گام مهمی در ادامه همکاری و آژانس و اجرای برجام محسوب می‌شود.


وی ادامه داد: بهبود مناسبات بین ایران و کشورهای عضو 1+5 و همچنین سایر کشورهای غربی پس از اجرای برجام زمینه همکاری جمهوری اسلامی ایران با غرب را در حل مسائل منطقه ای نیز فراهم خواهد کرد.