کد مطلب: 52539
 
تاریخ انتشار : يکشنبه ۴ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۲۵
امروزه برگزاری جشن های میلیاردی فقط با تعجب و شگفتی برگزار می شود. گویا مهمان دعوت می کنند تا فقط صفرهای هزینه های این مراسم را بشمارند! شگفتی هایی از قبیل تزئین میلیونی ماشین های میلیاری، برای یک شب دو ماشین عروس تزئین می کنند و عروس و داماد سوار بر ماشین های خود می شوند. در بین برخی از ثروتمندان حتی هلی کوپتر، هواپیما و بالن هایی اجاره می شود تا عروس و داماد را به خانه بخت ببرد.
تفاوت جشن عروسی ایرانی ها و  خارجی ها!
 
ایران خبر- در سال های اخیر چشم و هم چشمی ها در مراسم و جشن های عروسی به اوج خود رسیده است و زرق و برق و هزینه های سرسام آور این مراسم کم کم به رسوم تبدیل شده است.

برخی هزینه های عروسی غیرضروری و بسیار سرسام آور است. به عنوان مثال خرید کت وشلوار میلیونی، طلا و جواهر، آرایشگاه میلیونی و لباس عروس میلیونی از ضروریات یک جشن ازدواج نیست، اینها فقط و فقط ظاهر بینی و چشم و هم چشمی است که بین مردم رواج پیدا کرده و هر روز هم بیشتر می شود خصوصا بین اقشار  آسیب پذیر اجتماع.
 
امروزه برگزاری جشن های میلیاردی فقط با تعجب و شگفتی برگزار می شود. گویا مهمان دعوت می کنند تا فقط صفرهای هزینه های این مراسم را بشمارند! شگفتی هایی از قبیل تزئین میلیونی ماشین های میلیاری، برای یک شب دو ماشین عروس تزئین می کنند و عروس و داماد سوار بر ماشین های خود می شوند. در بین برخی از ثروتمندان حتی هلی کوپتر، هواپیما و بالن هایی اجاره می  شود تا عروس و داماد را به خانه بخت ببرد.
 
با این گزارش شما را با برخی از این هزینه های عجیب که در گوشه و کنار کلان شهرها در حال انجام است آشنا می کنیم و سپس مقایسه ای داریم با برگزاری جشن های عروسی در خارج از کشور؛
 
یکی از اولین هزینه های ازدواج، خرید حلقه نامزدی و عقد است که نشان عشق و تعهد  می باشد؛ حلقه های ازدواج در دو نوع طلا و پلاتین و گاهی هم نقره برای آقایان تولید و عرضه می شود با توجه به نوع سنگ ساخته شده قیمت های متفاوتی دارد که ازمبلغ ۶۰۰ هزار تومان تا ۲۵ میلیون تومان به فروش می رسد. این مبلغ وقتی از خرید یک انگشتر به خرید سرویس طلا و جواهرات برای خانم می رسد، چندین و چند برابر می شود که تا ۸۵ میلیون تومان نیز برای آن هزینه می شود.
 مرحله بعد از خرید کت وشلوار است که آن هم با توجه به نوع جنس و مارک آن قیمت های مختلف و عجیبی دارد. قیمت کت و شلوار از ۵۰۰ هزار تومان که تولید داخلی است شروع می شود و به ۱۵ میلیون تومان می رسد که این قیمت مختص کت و شلوارهای مارک دارد و خارجی است. نا گفته نماند که یک جفت کفش، پیراهن و پاپیون هم حدود ۵ میلیون تومان هزینه دارد.
بعد از خرید های جناب داماد نوبت خرید لباس عروس است. برای لباس عروس هیچ نرخ ثابتی وجود ندارد و اجاره و خرید آن قیمت های متفاوت و نجومی دارد. بستگی به مدل، طراحی،پارچه و سنگ و زیور آلان گران قیمتی که در آن استفاده می شود در نوسان است. لباس عروس های سفارشی با تورهای ابریشم و سنگ دوزی های دستی و خاص به  حدود ۳۰ میلیون تومان می رسد.
بعد از خرید نوبت دعوت کردن از مهمانان می شود. کارت دعوت هم داستان مخصوص به خود را دارد زیرا آن هم با طراحی های حاص قیمت های متفاوتی دارد. قیمت های کارت های عروسی از هر عدد ۳۰۰ تومان شروع می شود و به ۳۰ هزار تومان هم می رسد. بعضی ها هم صندوق های چوبی و نقره ای را برای ارسال به میهمانان خاص خود انتخاب می کنند که از جعبه ای ۳۵ هزار تومان تا ۲۰۰ هزار تومان متفاوت است.
  آرایش کامل عروس در بعضی از سالن های آرایش به خصوص در پایتخت برای یک شب به ۵ میلیون هم می رسد که معمولا عروس تنها برای آرایش نمی رود و چند همراه نیز با خود دارد. علاوه بر این ویزیت کلینیک های پوست و زیبایی برای پاکسازی و جوان سازی چند روزی قبل از روز مجلس، آرایش در دو شب (یک شب برای فیلمبرداری و کلیپ)، حضور آرایشگر همراه عروس در هر دو شب و یا یک شب، کرایه تاج سر عروس، ارائه نوشیدنی های انرژی زا برای انرژی بخشیدن به عروس خانم تا انتهای مراسم هم بخش نسبتا جدید هزینه های آرایشگاه ها محسوب می شود.
 
 اصلاح صورت و آرایش و پیرایش داماد که البته ابروبرداشتن! و گریم داماد را نیز شامل می شود هزینه ای نزدیک به ۲ میلیون تومان دارد.
 
 با وجود این که کشور ما از نظر نقاط دیدنی و مناظر طبیعی بکر رتبه های خوبی در دنیا دارد و چهارفصل طبیعت را در خود جای می دهد اما بازهم این روزها آتلیه های عکسی پیدا شده اند که برای عکاسی از عروس و دامادها هزینه های گزافی نزدیک به ۲۰ میلیون تومان را طلب می کنند تا در یک سفر تفریحی به سواحل دبی یا آنتالیا بروند و در دریا و کویر از زوج ها عکاسی و در آلبوم های عریض و طویل چاپ کنند. هزینه آتلیه دیگر یکی از بیشترین و مهم ترین هزینه های ازدواج شده است که با خدماتی همچون عکس و فیلم اسپرت، تصویربرداری با ۳ دوربین به همراه دوربین کرین، تدوین های میلیونی در خارج از کشور و آلبوم های متنوع خارجی و اهدای عکس یادگاری به عروس و داماد همراه است.
 
بستگی به فصل برگزاری مراسم عروسی، گزینه های متنوعی برای وسیله نقلیه عروس و داماد وجود دارد که شامل خودروی شخصی آن ها، خودروهای کرایه ای از نوع بسیار مدرن و خاص و یا خودروهای لوکس قدیمی کلکسیون دارها، کالسکه، اسب و گاهی هم بالگرد می شود. اما به طور معمول کرایه یک ماشین گرانقیمت و آخرین مدل بستگی به انتخاب شما دارد اما ارقامی از شبی ۱۰۰ هزار تومان تا ۴ میلیون تومان سابقه داشته است. مرحله بعدی سر زدن به گلفروشی ها برای تزئین و گل زدن ماشین است که گاهی تا ۲ میلیون تومان هم بسته به نوع گل ها، مقدار آن و یا میوه آرایی و تزئینات خاص در نوسان است. دسته گل نیز به سلیقه عروس خانم تا یک و نیم میلیون تومان وجود دارد که می تواند شامل گل های طلا و نقره باشد.

  بدون شک از بخش های مهم و اساسی هزینه های ازدواج های خاص برگزاری مراسم آن است که ابتدا در باغ ها، تالارها و هتل ها و سپس برای مراسم بعد از شام در باغ ها و پارکینگ های مخفی برگزار می شود. باغ ها و تالارهایی وجود دارد که منوهایی با قیمت هر نفر تا ۲۵۰ هزارتومان برای ۳۰ مدل غذای ایرانی و بین المللی، انواع دسر، سالاد و عصرانه خود ارائه می دهند. 
 
 اولین شیرینی عروس و داماد کیک مراسم است که در طرحها ی مختلف وبا ایده های جالبی تهیه می شود. قیمت این کیک ها برحسب تعداد طبقات و مدل آنها متفاوت بوده و قیمت های مختلفی دارد که تا چندصد هزار تومان نیز پیش می رود.
 
Dj :برای خیلی از خانواده ها برگزاری مجالس عروسی بدون حضور این گروه ها  و حتی گروه های سرگرم کننده تردستی لطف و صفایی ندارد و حاضرند برای یک شب شاد کردن میهمانان خود تا ۱۸ میلیون تومان برای dj و سیستم مخصوص آن( همراه با دستیار، سیستم نور و دود ویژه و ... )، ۸ میلیون برای اجرای زنده خواننده و ۵ میلیون برای گروه های مرتبط هزینه کنند.
 
چشم و هم چشمی در برگزاری مراسم اضافه و بیهوده ایی چون آتش بازی، نورافشانی، راه شمع و گل، تقدیم هدایا به مهمانان، نور ویژه بر سر عروس و داماد در طول مراسم، چاپ عکس عروس و داماد روی لوازم پذیرایی، سیستم های ویژه صوتی و تصویری برای پخش موسیقی و فیلم هم به دیگر چشم و هم چشمی ها در برگزاری مراسم های باشکوه و مجلل اضافه شده است و هر روز هم به تعداد و هزینه های آن ها اضافه می شود.


حال بخوانید آداب و رسوم برخی ازدواج های خارجی را؛

پایه گذاری یگانگی عاطفی در چارچوب قرارداد حقوقی الزام آور به نام «ازدواج» همچنان از مهم ترین آیین های گردهمایی خانواده ها و دوستان در سراسر دنیاست. این آیین در کشورها با هزینه های متفاوتی انجام می شود. فرهنگ و سنت هر کشوری، بدون توجه به قدرت خرید افراد، همچنان تعیین کننده اصلی چگونگی برگزاری این مراسم است تا جایی که گاهی دولت ها سعی می کنند با قانون گذاری مانع صرف هزینه های هنگفت برای مراسم ازدواج شوند یا با ارائه تسهیلاتی هزینه های این مراسم را کاهش دهند.
 

تاجیکستان: طبق قانون رسمی، فقط یک مدل غذا و حداکثر 200 مهمان
در آسیای مرکزی در منطقه ای که همچنان درگیر احیای سنت های حذف شده در دوران شوروی کمونیستی است، در بعضی کشورها مثل تاجیکستان دولت برای کنترل و مهار فشار اقتصادی مراسم ازدواج و یا حتی ترحیم، به اجبار قانونی در مجلس ملی کشور گذرانده است.

در تاجیکستان، در سال 2007 در پی انتقاد صریح رئیس جمهوری از تاثیر مخرب هزینه های بالای ازدواج و مراسم پرتکلف ترحیم بر اقتصاد این کشور، با تصویب قانونی در مجلس این شکور، سقف مشخصی برای هزینه های این مراسم تعیین شد. مراسم ازدواج در این کشور یکی از مهم ترین مناسک اجتماعی است که خانواده، آشنایان، و فامیل های بسیار دور هم دعوت می شوند. حضور تعداد زیادی مهمان در این مراسم همیشه نشان دهنده همبستگی اجتماعی افراد نیست بلکه بسیاری برای صرف یک وعده غذای خوب که معمولا توانایی تامینش را ندارند به این مراسم می آیند. از سویی دیگر فشار اجتماعی برای ازدواج و مراسم آن بالاست.
عروسی رویایی، ارزان و بی تکلف
گاهی والدین از خردسالی کودکانشان برای برگزاری مراسم ازدواجشان پول پس انداز می کند.این پس اندازها به جای اینکه صرف زندگی و آموزش بهتر فرزندان شود عمدتا برای برگزاری مراسم سنگین ازدواج هزینه می شود. بیشتر  جوانان تاجیکستان برای پس انداز و تامین هزینه های مراسم ازدواج برای کار به خارج از کشور می روند و گاهی حتی پدران خانواده هم برای کمک به جوانان و تامین بخشی از این هزینه ها برای کار به روسیه می روند. بالارفتن سن ازدواج در این کشور هم متاثر از هزینه های برگزاری مراسم ازدواج است، هزینه هایی که از چندصد تا چندین هزار دلار متغیر است.

طبق قوانین تصویب شده در پارلمان، مهمانان مراسم ازدواج نباید بیشتر 150 تا 200 نفر باشند، نباید بیش از یک نوع غذای گرم سرو شود. نباید بیش از چهار اتومبیل عروس و داماد را مشایعت کنند، زمان مراسم عروسی نباید بیشتر از سه ساعت باشد و خانواده های عروس و داماد باید به صورت برابر هزینه های عروسی را تامین کنند. این قانون جریمه ای حدودا 600 دلار را نیز برای متخلفان درنظر گرفته است. میزان این جریمه برای سیاست مداران، تاجران صاحب نام و معروف بیشتر است. ناگفته نماند که این قانون هم مانند دیگر قوانین متخلفانی دارد، متخلفانی که با پرداخت رشوه شیوه سابق را ادامه می دهند. تلاش های دولت تاجیکستان احتمالا در دیگر کشورهای آسیای مرکزی نیز الگوبرداری خواهدشد.

ترکمنستان: پرداخت پول بیشتر برای عروس تحصیلکرده شاغل
در ترکمنستان، بنا به سنتی قدیمی خانواده عروس از خانواده داماد وجهی دریافت می کند. این مبلغ که داماد آن را می پردازد به طرز ویرانگرانه ای در حال افزایش است. این رسم که «کلیم» نام دارد در دوران شوروی ممنوع شده بود اما آمار نشان می دهد از میان هر 10 ازدواج ثبت شده در سال 2011، در نُه مورد آن مبلغ توافقی خانواده ها پرداخت شده است. این مبلغ تا 10 هزار دلار امریکا تعیین شده است. یکی از مراجع مذهبی می گوید که برای دختری که تحصیلات دانشگاهی دارد، در بخش دولتی شاغل است و یا در صنایع دستی مهارت دارد، بالاترین مبلغ پرداخت می شود. گفته می شود به دنیا آمدن دختربچه ها نوعی اطمینان خاطر برای خانواده ها همراه دارد چرا که تامین هزینه های عروسی پسرها گاهی خانه خراب کن است.
عروسی رویایی، ارزان و بی تکلف 

کشورهای حوزه خلیج فارس: عروسی های چندصد هزار دلاری
در کشورهای حاشیه خلیج فارس، در کنار هزینه های بالا و گاه باورنکردنی مراسم ازدواج، شیوه های برگزاری عروسی نیز هر روز شگفت انگیزتر می شود. برگزاری عروسی با مضمونی فصلی یکی از جدیدترین و عجیب ترین این مراسم است. مثلا اینکه زوج ها تم برف در صحرا را برای مراسم خود انتخاب می کنند. 

یکی از برگزارکنندگان مراسم عروسی در امارات می گوید برگزاری عروسی در این منطقه بیشتر شبیه نوعی تئاتر پرطمطراق است. کارشناس دیگری هم می گوید زوج های هندی و عرب به مراسمی با بیش از هزار مهمان تمایل دارند، در حالی که زوج های اروپایی بین 50 تا 150 مهمان دعوت می کنند. یکی از جدیدترین بررسی هایی که موسسه پژوهش بین الملل در دوبی انجام داده است نشان می دهد هزینه مراسم عروسی در دوبی به طور متوسط 85 هزار دلار است. آخرین بررسی ها نشان می دهد از سال 2013 تعداد زوج هایی که بیش از 130 هزار دلار برای عروسی خود هزینه کرده اند دو برابر شده است.

در قطر هزینه های ازدواج حتی از این ارقام نیز بالاتر می رود. در این کشور که طبق سنت تمامی هزینه ها بر عهده داماد و خانواده اش است ارقام 150 تا 200 هزار دلار آمریکا معمول است. در این کشور مراسم کوچک معنا ندارد و معمولا هیچ عروسی ای به صورت خودمانی و کوچک برگزار نمی شود. 

برآورد هزینه های در دیگر کشورهای این منطقه نشان می دهد در امارات متحده عربی این رقم به 700 میلیون دلار آمریکا هم می رسد. در میان کشورهای عربی، هزینه عروسی در عربستان کمتر از این دو کشور است. معمولا عروسی های متوسط تا تجملاتی در این کشور بین 27 تا 54 هزار دلار هزینه دارد.

با این حال حتی در کشورهای حاشیه خلیج فارس که در میان بالاترین دارندگان تولید ناخالص داخل ملی در جهان قرار دارند افراد توانایی پرداخت هزینه های سنگین مراسم ازدواج را ندارند. طبق بررسی های سال 2013، 12 درصد از شهروندان امارات درگیر پرداخت بدهی های مربوط به ازدواجشان هستند. برای مقابله با چنین مشکلاتی، دولت ها در این منطقه برنامه هایی را برای کمک مالی به زوج های جوان در نظر گرفته اند. برگزاری عروسی های دسته جمعی به تدریج در عربستان، امارات متحده عربی و عمان متداول تر می شود. دولت قطر هم مجتمعی بزرگ در نزدیکی پایتخت ساخته است و آن را رایگان در اختیار مردان جوانی می گذارد که برای بار اول ازدواج می کنند. در این مجتمع می توان از 2500 مهمان پذیرایی کرد. علاوه بر این، در سال 2013، خیریه ای به نام «زواج» در این کشور راه اندازی شد که به زوج های جوان کمک های مالی می کند و به آنها مشاوره های مختلف می دهد.

کانادا: 40 درصد زوج ها توان برگزاری مراسم ایده آلشان را ندارند
هزینه ازدواج در کانادا معمولا بیشتر از آن چیزی است که تخمین زده می شود. زوج ها قبل از برنامه ریزی های قطعی بودجه ای در حدود 15 هزار دلار کانادا در نظر می گیرند اما هزینه واقعی نزدیک به دو برابر این مقدار است. بنا بر گزارشی که اخیرا صورت گرفته است زوج های کانادایی برای مراسم عروسی با 100 مهمان رقمی در حدود 14 هزار و 700 دلار کانادا در نظر گرفته بودند. این در حالی است که پژوهش دیگری که در اوایل 2014 صورت گرفته است نشان می دهد زوج ها برای مراسم عروسی حدود 23 هزار دلار هزینه کرده اند که این مبلغ بدون در نظر گرفتن هزینه سفر ماه عسل بوده است.

تفاوت بودجه های درنظر گرفته شده و هزینه های واقعی صرف شده را هزینه های مخفی می نامند که معمولا زوج ها آن را در برآورد هزینه ها از قلم می اندازند، از جمله هزینه ثبت ازدواج و هزینه بریدن کیک. بله! این آخری نیز جزیی از هزینه های ازدواج است. بنابر تحقیق دیگری، 40 درصد از کانادایی ها توانایی پرداخت هزینه مراسم ازدواج شان ایده آلشان را ندارند. به همین دلیل، مراکز برگزاری مراسم ازدواج و مشاوران تشریفات این روزها بیشتر از اینکه به زوج ها توصیه کنند چه بخش هایی را در مراسم مدنظر بگیرند، به آنها می گویند از چه هزینه های اضافی چشم پوشی کنند.
 عروسی رویایی، ارزان و بی تکلف

تشویق به مراسم ازدواج ارزان ولی خاص
گاردین در مصاحبه ای با مشاوران اقتصادی در لندن تاکید می کند که هزینه های اختصاص داده شده به مراسم عروسی نه تنها موجب «وصل» زوج ها نمی شود بلکه بار مالی و ویرانگر بدهی های مالی ناشی از این مراسم گاه کل زندگی زوج ها را تحت تاثیر قرار می دهد. فیلیپ گی، مشاور مستقل امور مالی، معتقد است: «پول یکی از بزرگ ترین دلایل گسست روابط زوجین است.» این گزارش با لحنی طعنه آمیز می نویسد: «رویای عروسی را با ازدواج رویایی عوض کنید، برای داشتن ازدواج رویایی لازم نیست زیر بار وام های سنگین بروید.» هزینه برگزاری عروسی در بریتانیا نزدیک به 21 هزار پوند است.

تشویق به برگزاری مراسم ساده با لباس هایی با طرح هایی خلاقانه از تلاش هایی است که خیریه های بریتانیایی برای کاهش هزینه های ازدواج انجام می دهند. در کنار موسساتی که با تشویق افراد به برگزاری مراسم ازدواج، به این صنعت رونق می دهند، موسساتی هم هستند که، با مشاوره های حرفه ای، زوج ها را به سرمایه گذاری های بلندمدت تر و برگزاری مراسمی به دور از هرگونه تجملات تشویق می کنند. این مشاوره ها از سفرهای ارزان قیمت تا لباس های ارزان و زیبا و مراسم گرم اما بی تکلف را دربر می گیرد. رزرو هتل در شهری دور و تجربه غذاهای محلی برای زوج جوان بریتانیایی جزو توصیه های این موسسات است برای اینکه بتوانند، با حفظ ویژگی خاص بودن ازدواج، از بار مالی غیرعقلانی آن بکاهند.