ایران خبر- با ورود انواع شبکه های اجتماعی تنوع در انواع روابط بین افراد افزایش پیدا کرده است به طوری که با ایجاد گروه های مختلف در زمینه های گوناگون افراد به راحتی عضو چندین گروه می شوند و سرگرم هستند.
اما مدتی است گروه جدید در شبکه اجتماعی تلگرام ایجاد شده و با روشی جدید شروع به کار و کاسبی کرده است. گروه "خواستاگرام"! این گروه با درج اطلاعات شخصی دختر و پسر مانند سن، وزن، قد، میزان تحصیلات و خواسته هایی که همسران از یکدیگر دارند را به همراه عکس در گروه قرار می دهد. این گروه مدیر هم دارد! و تمامی این اطلاعات باید ابتدا توسط مدیر تایید شود سپس در کانال "خواستاگرام" قرار گیرد تا در صورت تمایل افراد یکدیگر را بپسندند و ما بقی ماجرا. چنان می گویند گروه مدیر دارد که هر کسی نداند فکر می کند مدیریت دنیا را به عهده دارد!
مسئله قابل توجه این است که اگر طرفین بخواهند با هم گفتگو داشته باشند باید مبلغ 20 هزار تومان پرداخت کنند تا بتوانند در اتاق گفتگو حضور داشته باشند و با یکدیگر مشغول صحبت شوند.
این مسئله در ابتدای امر شاید یک امر خیلی عادی محسوب شود و یا حتی برای برخی از افراد خوشایند نیز باشد که با پیشرفت های جدید ارتباطی باید زندگی هم تغییر کند و وارد عرصه های نوین ارتباطی شوند حتی در امر ازدواج! اما کمی تفکر و تامل در این زمینه لازم است. چرا باید به ازدواج که یک امر مقدس است با این دید نگاه شود؟ چرا جامعه ما به سمتی پیش می رود که توهین و تحقیرها علنی شده است؟ چرا ارزش های انسانی پایمال شده است؟
افرادی که برای جذب مخاطب به هر ترفندی دست می زنند قعطا فکر و ایده مناسبی برای انجام کار خود ندارند. در اینجا توقع داریم دختران و پسران هوشیارتر باشند و قدم در راهی بی سرانجام نگذارند. با کمی تفکر می توان به این نتیجه رسید که آیا با پرداخت مبلغ 20 هزار تومان می توان شریک زندگی پیدا کرد؟ و یا شاید برخی از این کوته فکران تصورشان بر این باشد که هر چه قدر پول بیشتر پرداخت کنند خواستگاران بهتری در "خواستاگرام" برای خود پیدا می کنند.
متاسفانه زیر بنای مشکلاتی از این قبیل در جامعه به عدم آگاهی افراد نسبت به بسیاری از مسائل است. افرادی که در زندگی دچار سردرگمی و بلاتکلیفی می شوند برای جبران کمبودها و فضاهای خالی زندگی شخصی خود به اینترنت پناه می برند. وقتی وارد دنیای مجازی می شوند آنچنان غرق در رزق و برق این دنیا می شوند که همان اندک هویتی واقعی که دارند را نیز از دست می دهند.
افرادی که تمایل به ازدواج های اینترنتی دارند اکثرا دچار افسردگی هستند و در تنهایی خود منزوی شده اند. اینگونه افراد برای رهایی از تنهایی و انزواطلبی حاضر به ازدواج های اینترنتی می شوند البته بدون هیچ فکری.
دختران و پسرانی که به قصد ازدواج های اینترنتی وارد این گروه ها و شبکه های مجازی می شوند چون ارتباط و معاشرت چهره به چهره ندارند و می توانند همزمان با چند نفر در ارتباط باشند برای انتخاب دچار سردرگمی می شوند. یکی از عوامل جذب افراد به یکدیگر در این شبکه های این است که روابط و معاشرت های آنها در دنیای واقعی شکل نمی گیرد و دخترها و پسرها فکر می کنند که کعبه آمال و آرزوهای خود را به راحتی به دست آورده اند. اما سخت در اشتباه هستنند. این روابط همان طور که از اسمش پیداست مجازی است نه واقعی.
متاسفانه رواج اینگونه ازدواج ها در جامعه باعث بروز آسیب های شدیدی می شود. چرا که برای ازدواج افراد باید با شناخت کامل فرد مورد نظر خود را انتخاب کنند و این شناخت هم با معاشرت های طولانی به دست می آید نه با معاشرت از پشت مانتیورهای کامپیوتر!
مسلما ازدواج ها و معاشرت های اینترنتی هیچ مزیتی برای افراد ندارد و با گذشت مدت زمان کوتاهی افراد دچار آسیب های روحی و روانی خواهند شد که شاید جای جبرانی هم برای آن نباشد. بنابراین افراد باید در انتخاب های خود دقت بیشتری داشته باشند خصوصا انتخاب شریک زندگی چرا که باید عمری را در کنار یکدیگر سپری کنند.
رواج اینگونه شبکه ها و کانال ها جز فریب جوانان و بروز مسائل و مشکلات روحی چیزی برای آنها به ارمغان نخواهد آورد. و نکته آخر اینکه یک جوان باید آنقدر قدرت تفکر داشته باشد و به بلوغ فکری رسیده باشد که بداند، شریک یک عمر زندگی را نمی تواند با 20 هزار تومان بدست آورد.
در ادامه نمونه ی از صفحه "خواستاگرام" را مشاهده می کنید؛