۷
 
کد مطلب: 62532
 
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۲ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۴۷
متاسفانه این روزها جامعه با بحران بی اخلاقی روبرو شده و این بی اخلاقی رشد فزاینده ای بین مردم پیدا کرده است.
راحت ترین روش رسانه ملی برای جذب مخاطب استفاده از ادبیات مبتذل است
 
ایران خبر- فرهنگ راهکارهای شایع موجه در یک جامعه است برای رفع هرگونه نیاز واقعی یا غیر واقعی. فرهنگ همواره نرم‌افزار است و تمدن شامل آن و سخت افزارهاست. به عبارت ساده‌تر فرهنگ آن چیزی است که مردم با آن زندگی می‌کنند. فرهنگ از آنِ مردم است.

 فرهنگ به وسیلهٔ آموزش، به نسل بعدی منتقل می‌شود؛ همچنین فرهنگ راهکارهای شایع موجه در یک جامعه است برای رفع هرگونه نیاز واقعی یا غیر واقعی.

 فرهنگ همواره نرم‌افزار است و تمدن شامل آن و سخت افزارهاست. مثلاً گفتگو به زبان فارسی یک راهکار است بر رفع نیاز رو در رو سخن گفتن و زبان چینی راهکاری دیگر برای مردمانی دیگر برای رفع همین نیاز است.

فرهنگ، راه مشترک زندگی، اندیشه و کنش انسان در یک جامعه است.
اگر بخواهیم عوامل تاثیرگذار بر ادبیات روزمره و عامیانه مردم را بررسی کنیم کاز خیلی سخت و دشواری نیست. چرا که به وجود آمدن و شکل گیری فرهنگ از چند حوزه نشات می گیرد. یکی از عوملی که در شکل گیری فرهنگ نقش تاثیرگذاری دارد رسانه ملی است. برنامه های رسانه ملی بر فرهنگ و رفتار اجتماعی افراد تاثیر بسزایی دارد.

متاسفانه این روزها جامعه با بحران بی اخلاقی روبرو شده و این بی اخلاقی رشد فزاینده ای بین مردم پیدا کرده است.

رسانه ملی برای جذب مخاطب دست به هر ترفندی می زند. با کمی دقت در پخش برخی از سریال های تلویزیون و برنامه های طنز متوجه می شویم که عوامل برنامه از هر لغتی برای خندیدن مخاطب استفاه می کنند حتی اگر آن کلمه رکیک باشد! همین امر باعث شده بی اخلاقی در مکالمات روزمره به یک امر عادی تبدیل گردد و توجیه مخاطبان این است، وقتی چنین کلمات والفاظی در برنامه های رسانه ملی پخش می شود چرا ما از آن کلمات استفاده نکنیم و می خواهند حتما در قافله بی ادبان حضور مستمر داشته باشند!

استفاده از الفاظ ناشایست و بی ادبانه در برنامه های کودکان نیز شنیده می شود. والدین با اعتماد به برنامه های تلویزیون کودکان خود را ساعت های به تماشای آن می نشانند اما غافل از این هستند که کودکشان با کلماتی غریب و ناشایست آشنا می شود.
فرهنگ و روابط اجتماعی از طریق انتقال صحیح اطلاعات صورت می گیرد و همان طور که گفته شد یکی از ابزار اطلاع رسانی تلویزیون است. این وسیله ارتباط جمعی چون در دسترس همگان هست و صدا و تصویر هم دارد مخاطبان خاصی را به خود جلب کرده می کند، اما در حال حاضر رسانه ملی رسالت عظیمی به عهده دارد و آن هم رواج بی اخلاقی های فرهنگی و ادبی در جامعه است و در این زمینه از هیچ کوششی دریغ نمی کند!

بین برنامه های تولید شده در شبکه های مختلف تلویزیونی، سریال ها و تله فیلم ها سهم بسزا و پررنگی در ترویج ادبیات ضداخلاقی دارند و این تنزل اخلاق در برنامه های کمدی و طنز بیشتر به چشم می خورد به طوریکه ارزش های اخلاقی به طور کامل فراموش و شوخی های ضداخلاقی جایگزین شده است.
 
در ادامه چند نمونه از ادبیات سخیف را که در برنامه های پخش شده رسانه ملی شنیه شده  را می خوانید:
خطاب قرار دادن افراد با اسامي و صفت‌هاي سخيف و زننده از قبيل: خفه‌شو- حيوون- خر- الاغ- گوسفند- گوساله- گاو- بي‌شعور- نفهم- كثافت- آشغال- لجن- احمق- نخاله- هالو- عوضي- پدر سوخته- پدرسگ- بي‌شرف- گه- در پيت- يابو- كله پوك- خرفت- حرومزاده- غلط كردي- گم شو- ببند اون گاله رو - ببند دهنتو- مي‌زنم تو دهنت و....

در بسياري از موارد نيز جملاتي از زبان كاراكترهاي داستاني بيان مي‌شود كه بار معنايي آن‌ها؛ مستهجن و ضداخلاقي‌ است.
برخي از اين جملات را اگرچه از اين رسانه پيش از اين شنيده‌ايم اما بار ديگر و بنا به ضرورت آن‌ها را مرور مي‌كنيم:
این یکي‌يو نگاه کن، چشاش خیلی خماره، فکر کنم با اون گوسفند مریضه مراوده داشته...
 فکر کنم این (گوسفند) ترمز دستیش بالاست، ممانعت میکنه، آره یه مدت اینجوری کار کنی قلقش دستت میاد...
خانوم ایشون همسر قانونی شما هستند، شما هم موظفین تمکین کنین ...
ببخشین دیگه به خاطر یه ....کوچولو شما رو هم زا ِ براه کردیم ...

يا به كررات جملاتي كه قبح برخي امور زشت و غيرقانوني را در جامعه زيرسوال برده و آن را به امري عادي بدل مي‌كند: شما جيب ما رو نزن ...

حال خود قضاوت کنید چگونه می توان اعتماد و فرهنگ سازی را در برنامه های رسانه ملی بنا کرد و ادعا داشت بخشی از فرهنگ رفتاری و اجتماعی ما نشات گرفته از برنامه های آموزنده این رسانه است! در صورتی که پخش برخی از برنامه ها خلاف این را ثابت کرده و متاسفانه رسانه ملی با ترویج بی اخلاقی هر روز مخاطبان خود را از دست می دهد و ببینده ها آگاه تر از این شدند که وقت خود را صرف برخی برنامه های سخیف تلویزیون کنند.

 
 
Germany
۱۳۹۵-۰۳-۱۳ ۰۹:۱۱:۵۴
رسانه ملی دیگه
 
Germany
۱۳۹۵-۰۳-۱۳ ۱۲:۰۶:۴۵
واقعا بی ادبی و استفاده از کلمات رکیک رو به حد اعلا رسونده
 
Germany
۱۳۹۵-۰۳-۱۳ ۱۳:۴۵:۵۶
بعد همین رسانه ملی ناراحت میشه که چرا مردم برنامه هاشو تماشا نمیکنن

خب برادر من برنامه درست و درمون پخش کن تا مردم رغبت کنن تلویزیون رو روشن کنن
 
Germany
۱۳۹۵-۰۳-۱۳ ۱۳:۴۶:۱۸
واقعا برنامه هاش ارزش دیدن نداره
 
Romania
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۵:۵۰:۳۸
همین رسانه ملی بی ادبی و بی حرمتی به اقوام رو رواج داد

متاسفم براش
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۷ ۱۴:۰۷:۵۲
رسانه ای که برای جلب مخاطب هر کاری میکنه باید دورشو خط کشید
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۰ ۰۹:۲۰:۱۱
این تلویزیون یا رسانه ملی داغونه آقا داااااااغون