کد مطلب: 63757
 
تاریخ انتشار : شنبه ۲۹ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۰۶
داستان دستفروشی و تکدی گری در مترو هیچ پایان خوشی نخواهد داشت چرا که کارمندان قالی باف طرحی را پیاده و اجرا کردند که نه تنها به مبازره با پدیده دستفروشی منجر نشد بلکه هر روز شاهد افزایش دستفروشان و متکدیان بیشتری در مترو هستیم.
مدال های افتخارآفرینی کارمندان قالی باف در مترو پایتخت می درخشد!
 
ایران خبر- داستان دستفروشی و تکدی گری در مترو هیچ پایان خوشی نخواهد داشت چرا که کارمندان قالیباف طرحی را پیاده و اجرا کردند که نه تنها به مبازره با پدیده دستفروشی منجر نشد بلکه هر روز شاهد افزایش دستفروشان و متکدیان بیشتری در مترو هستیم.

شنیده شده برخی از دستفروشان در مترو درآمدهای میلیونی دارند! البته تصور نداشته باشید دستفروشی که اجناس بسیار معمولی دارد می تواند درآمد میلیونی داشته باشد. درآمد میلیونی برای آن عده از دستفروشانی است که مواد مخدر در کنار اجناس خود به برخی از مردم عرضه می کنند!

بعضی از افرادی که به شغل دستفروشی مشغول می شوند زندگی های بی سروسامانی دارند و از اجبار مشغول به این کار می شوند البته این هیچ توجیهی نیست آنها در مترو که یک وسیله نقیله عمومی و بسیار پرتردد است به این کار مشغول شوند.

رواج دستفروشی آن هم در مترو از بی کفایتی مدیران قالیباف است که نتواستند مکانی را مجهز کنند تا دستفروشان در آنجا مستقر شوند و کسب درآمد داشته باشند.

با توجه به اینکه دستفروشی یک شغل کاذب در مترو محسوب می شود هر گروهی از زنان و مردان جامعه بنا به دلایلی از قبیل فوت همسر، جدایی، بیکاری و ... به آن روی می آورد و مشغول به کار می شوند.
 
 
به گفته فهیمه فیروزفر رئیس ستاد توانمندسازی زنان سرپرست خانوار شهرداری تهران با اشاره به این که دستفروشان در مترو.، ماهانه حدود 3 میلیون تومان درآمد کسب می کنند، بیان کرد: این درآمد بالا مانع جذب این افراد به مراکز کوثر می شود به گونه ای که آنها حاضر نیستند کار خود را ترک کنند و حقوق وزارت کار این مراکز را دریافت کنند.

وی افزود: با توجه به اینکه شهرداری نمی تواند به طور مستقیم وارد این مساله شود که زنان نمی‌توانند در مترو دستفروشی کنند، بنابراین حل این معضل نیازمند یک حرکت جمعی است.

رئیس ستاد توانمندسازی زنان سرپرست خانوار شهرداری تهران ادامه داد: حضور این دستفروشان باعث برهم زدن آرامش مسافران و نیز تجمع و شلوغی بیشتر خواهد شد و این افراد با ندادن مالیات و اجاره مغازه و نیز فروختن اجناس خود به مردم بدون واسطه سود بالایی کسب می کنند و همین امر باعث افزایش تعداد دستفروشان و نیز مقاومت آنها در مقابل ترک این شغل کاذب شده است.

فیروزفر تاکید کرد: ساماندهی زنان دستفروش مترو با همکاری تمامی اقشار جامعه و نیز فرهنگ‌سازی از طریق رسانه‌های مختلف مسیر خواهد شد.
 
حال که با روند رو  به رشد دستفروشان مترو روبرو شده ایم و این مسئله به یک پدیده و آسیب اجتماعی برای شهروندان تبدیل شده است دیگر کسی از شهرداری انتظاری ندارد و همه دست یاری به سوی مردم دراز کرده اند و کارمندان بی درایت قالی باف نظاره گر هستند تا مردم خودشان مشکل خود را حل کنند چرا که آنها هیچگونه مسئولیتی را قبول نمی کنند. گویا فقط برای دریافت حقوق کلان ماهیانه در شهرداری استخدام شده اند!

در ادامه با دیدن دو آگهی انتشار یافته در سایت دیوار به بی کفایتی و افتخار آفرینی کارمندان قالیباف بیشتر پی می برید و متوجه می شوید هیچگونه اقدامی در جمع آوری دستفروشان مترو صورت نگرفته و نمی گیرد بلکه کار و کاسبی آنها از حمایت های پنهانی برخی کارمندان شهرداری روز به روز رونق می گیرد و نارضایتی برخی شهروندان هم از حضور دستفروشان هم چنان ادامه دارد.


نکته آخر ؛ 
کسی انتظار ندارد شهرداری و یا هر سازمانی مانع کسب درآمد افراد شود. سخن ما این است که وقتی پدیده دستفروشی با چنین رشد و استقبالی روبرو است چرا مدیریت و ساماندهی نمی شود و این جز بی کفایتی عده ای از مدیران در شهرداری هیچ چیز دیگری را نشان نمی دهد. قطعا برای برخورد با پدیده دستفروشی مترو شهروندان از مسئولین شهرداری موفق تر خواهند بود و به همت آنها این معضل اجتماعی ساماندهی می شود.