کد مطلب: 68915
تاریخ انتشار : شنبه ۶ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۱۳
با نزدیک شدن به سال تحصیلی جدید برخی والدین دچار استرس و نگرانی شده اند. چرا که شهریه های سرسام آور مدارس از یک طرف و هرینه های بالا لوازم التحریر از طرف دیگر ذهن شان را رد گیر کرده است.
ایران خبر- با نزدیک شدن به سال تحصیلی جدید برخی والدین دچار استرس و نگرانی شده اند. چرا که شهریه های سرسام آور مدارس از یک طرف و هرینه های بالا لوازم التحریر از طرف دیگر ذهن شان را رد گیر کرده است.
اگر پدر و مادرها از ثبت نام مدرسه فرزندشان در مدارس غیرانتفاعی پشیمان شوند اما نمی توانند از خرید وسایل و ابزار مورد نیاز آنها چشم پوشی کنند. لوازم التحریر وسایلی است که مورد نیاز هر دانش آموزی است.
این روزها با گشت و گذار در مراکز خرید و بازار تهران متوجه گرانی قیمت وسایل دانش آموزان هستیم آن هم اجناس چینی با قیمت بالا و کیفیت پایین. به عنوان مثال کوله پشتی ساده از قیمت 70 هزار تومان شروع می شود و اگر مشتری ابراز نارضایتی داشته باشد برای فروشنده اهمیتی ندارد چون فروشنده می خواهد جنس دست بی کیفیت و نامرغوب چینی خود را به فروش برساند.
لوازم التحریر خارجی با زرق و برق خاص و تنوع در رنگ و طرح چشم دانش آموزان را خیره کرده و قیمت آن محصولات هم سر به فلک کشیده و همه والدین قادر به خریدن همه نوع لوازم التحریری نیستند. برخی از والدین که درآمد بالایی ندارند مجبورند به تنهایی برای خرید لوازم التحریر روانه بازار شوند، چرا که تنوع در رنگ و طرح چشم فرزندان را خیره می کند و زمانی که پدر و مادر نتوانند خواسته فرزندشان را برآورده کنند شرمنده و خجالت زده می شوند.
ورود کالاهای بی کیفیت و قاچاق هم یکی از معضلاتی است که به افزایش قیمت کالاها کمک می کند. البته ناگفته نماند همه کالاهای وارداتی از کیفیت بالایی برخوردار نیستند صرفا قیمت بالا را به خود اختصاص داده اند.
با شروع فصل مدارس در برخی از شهرهای ایران و تهران نمایشگاه هایی بازگشایی می شود تا اقلام و محصولات مورد نیاز مردم عرضه شود. اما این محصولات رضایت مشتری را جلب نمی کند چون اجناس کهنه و قدیمی که طی یکسال به فروش نرفته آنجا عرضه می شود و از نظر قیمت هم تفاوت چندانی با بیرون از نمایشگاه ندارد حتی در بعضی موارد افزایش قیمت هم دارند. گویا با افزایش نیاز
تقاضای عمومی برای خرید اقلام آموزشی، لوازم التحریر، کیف، کفش و پوشاک مدارس قیمت ها هم به صورت خودجوش افزایش پیدا می کنند!
خانواده های زیادی در مناطق محروم هستند که قادر به تهیه لوازم التحریر بسیار معمولی برای فرزند خود نیستند و از سررسیدهای تاریخ گذشته به عنوان دفتر مشق استفاده می کنند. این همه تضاد بین قشرهای مختلف اجتماع دردآور است. متاسف می شویم وقتی می بینیم پدر و مادر قادر به خرید لوازم التحریر ساده برای فرزندش نیست اما در گوشه ای دیگر از همان شهر هم وطن دیگری کلکسیون لوازم التحریر برای فرزندش تهیه می کند!
باید نظارت مستمر دستگاههای اجرایی آموزش و پرورش با همکاری صنعت معدن و تجارت برای فروش پوشاک مدارس، لوازم التحریر و کیف و کفش بر اساس قیمت مصوب در تمام فروشگاهها و تولیدیهای عرضه کننده وجود داشته باشد تا تمام خانواده ها بتوانند با خیالی آسوده برای فرزندشان خریدهای لازم را انجام دهند.