کد مطلب: 143493
 
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱ دی ۱۳۹۸ ساعت ۱۴:۰۵
 
موزه‌های معتبر فرانسه متعهد شده‌اند تا آثار هنری برجسته خود را به مدت ۱۰ تا ۱۵ سال به موزه لوور ابوظبی قرض بدهند. این موزه علاوه بر همکاری با موزه لوور پاریس با مؤسسات عربی نیز همکاری می‌کند و ۲۸ اثر هنری ارزشمند ازجمله مجسمه ابوالهول متعلق به قرن ششم پیش از میلاد را از آن‌ها وامدار است.
هزینه ورودی به موزه برای هرنفر مبلغ شصت درهم امارات است.
ایجاد گالری‌های هنر معاصر در تعدادی از سالن‌ها جذابیتی مضاعف برای بازدیدکنندگان ایجاد می‌کند.
ساخت موزه لوور ابوظبی که پس از امضای قرارداری در سال ۲۰۰۷ آغاز شد، ۶۵۴ میلیون دلار هزینه داشته که از سوی امارات متحده عربی تأمین شده است. بر اساس توافق ۳۰ ساله‌ای که میان فرانسه و امارات متحده عربی امضا شد، فرانسه در مقابل ارائه آثار هنری خود یک میلیارد یورو به دست می‌آورد . از این مقدار، ۴۰۰  میلیون یورو حق امتیاز نام "لوور" برای این موزه است.
آثار هنری این موزه شامل اقلام تاریخی و مذهبی از اطراف جهان است که با رویکرد ایجاد پلی بر روی شکاف بین هنر شرق و غرب در این موزه قرار داده شده‌است.
موزه لوور ابوظبی بزرگ‌ترین موزه‌ی هنری در شبه جزیره‌ی عربستان است که هشت هزار متر مربع از آن به گالری‌های هنری اختصاص داده شده است. طراحی و معماری بنای این موزه که تحت نظارت دولت فرانسه پیش رفت، توسط ژان نوول، معمار فرانسوی ساخته شد.
این موزه شگفت‌انگیز قرار است ویترینی برای شماری از باشکوه‌ترین آثار هنری جهان باشد. در این موزه ۶۰۰ اثر دائمی و نزدیک به ۳۰۰ اثر هنری قرض گرفته شده از سایر موزه و مؤسسات هنری به نمایش گذاشته شوند. آثار به امانت گرفته شده توسط موزه لوور ابوظبی از کیفیت و تاریخچه‌ای قابل توجه برخوردار هستند. این آثار به صورت دائمی به نمایش گذاشته نشده و رفته رفته با آثار هنری دیگر جایگزین می‌شوند و اصل آثار، به موزه لوور یا دیگر مؤسسات هنری بازگردانده می‌شود.
موزه لوور ابوظبی شاید اولین موزه گالری بزرگ امارات باشد که در آن صدها تابلو و اثر هنری گردآوری شده تا بتواند بیشتر از آنکه تاثیر مهمی در منطقه از نظر فرهنگی و هنری داشته باشد، در جذب توریست موفق شود.
به نظر می‌رسد با این انتخاب هوشمندانه، ابوظبی نه تنها با یکی از پربازدیدترین موزه‌های مطرح جهانی مشارکت کرده، بلکه آینده‌ای روشن را نیز برای خود رقم زده است. چرا که اکنون این شهر بخش فرهنگ و تاریخ ساکنان این سیاره را در اختیار دارد و از این طریقه فرصتی عالی را در اختیار بازدیدکنندگان قرار داده تا بهتر عصاره نوع بشر را در قالب تفکر و تعمق در این گنجینه با ارزش هنری درک کنند.
آثار معروفی از هنرمندان بنامی همچون ونسان ون گوگ، گوگن، پیکاسو و آی ویوی هنرمند معاصر چینی در این موزه در معرض دید عموم قرار گرفته است. هزینه ورودی آن ۶۰ درهم معادل ۱۲.۵۰ پوند یا ۱۷ دلار آمریکا است. 
برای افزایش محبوبیت و جلب بازدید کننده باید به شکلی این افراد که از دل فرهنگی متفاوت به این موزه آمده‌اند را تشویق کرد، چرا که آن‌ها قرار است شاهد نمایش هنری و البته سنتی باشند که شاید چندان با آداب و آیین‌های آن‌ها مشابهت نداشته باشد. از سوی دیگر آموزه‌های فرهنگی و انتظارات آن‌ها در مقایسه با مخاطب غربی هم به کل با جو حاکم بر این موزه متفاوت است. همین امر نشان می‌دهد که موزه لوور ابوظبی با همین چالش اما به سبکی دیگر مواجه است.
ژان نوول در طراحی این سازه از معماری عربی الهام گرفته و واقعیت این است که هیچ کدام از ۵۵ سالن آن از جمله ۲۳ گالری دایم آن شبیه به هم نیستند.  فضای گالری‌ها حقیقتا مبهوت کننده و سحرانگیز هستند و پنجره‌های آنها اغلب رو به آسمان، دریا و چشم‌انداز زیبای حیاط بیرونی باز می‌شود. جایی برای آرامش چشمان زیباپسندی که بعد از یک مهمانی مجلل هنری، نیازمند اندکی تجدید قوا هستند.
لبته این نمایشگاه با حواشی هم دست وپنجه نرم می کند.از جمله آن‌ها کمپین تحریم موزه لور ابوظبی هست این کمپین می‌گوید بخشی از این آثار سرقتی توسط باندهای قاچاق آثار تاریخی به امارات فروخته شده و این باند‌ها نیز با گروه‌های تروریستی ارتباط‌هایی دارند. در بیانیه‌ای که این کمپین منتشر کرده، از گردشگران خواسته شده این موزه را بایکوت کنند زیرااین موزه نام لوور را بدنام می‌کند.
موزه «لوور» ابوظبی
مقام‌های فرانسوی اعلام کرده اند که هیچ محدودیتی برای نمایش آثار مجموعه لوور، که شامل نقاشی بدن‌های برهنه، نقاشی های اسلامی و مسیحی وآثار شاخص مذاهب آسیایی است، در نظر گرفته نشده است.
دراین موزه شاهد تنوعی جالب از آثار هنری هستیم که همین مسئله اهمیت برنامه‌ریزی درست برای معرفی آثار هنری به مخاطب را بیش از پیش نشان می‌دهد.
این آثار به امانت گرفته شده است و رفته رفته با آثار هنری دیگر جایگزین می‌شوند و اصل آثار، به موزه لوور یا دیگر مؤسسات هنری بازگردانده می‌شود.
ماجرای تأسیس این موزه در تاریخ نهم ماه اکتبر سال ۲۰۰۷ در پارلمان فرانسه مورد بررسی قرار گرفته و دو دولت برسر ساخت آن با یکدیگر توافق کردند.
آثار انتخابی این موزه از هنر جهان در مجموعه‌ای از ۲۰ گالری مختلف نمایش داده می‌شود که در قالب ۱۲ فصل از تمدن بشر به همراه گاه‌شمار هنری و نیز نمایش دست سازه‌ها و محصولات فرهنگی تمدن‌های مختلف در بازه‌های زمانی گوناگون را شامل می‌شود.
از آثارایرانی این مجسمه شیر از جنس برنز قرار داده شده که مربوط به امپراتوری هخامنشی و عمر آن تا حدود سده ۳۳۰ تا ۵۵۰ پیش از میلاد تخمین زده شده است.
کمپین تحریم موزه لور ابوظبی با اشاره به سرقت آثار مصری با تبانی افراد ذی‌نفوذ در مصر و ابوظبی اعلام کرد: افتتاح این موزه جدید "یک اقدام بی ارزش برای بزک کردن امارات و نظام استدادی آن است.
علاوه بر گالری‌های دائمی، نمایشگاه موزه لوور ابوظبی میزبان چهار نمایشگاه موقت در هرسال خواهد بود. نمایشگاه‌های موقت، به‌عنوان بخشی از همکاری‌های گسترده بین ابوظبی و فرانسه است که با سازمان‌دهی و مدیریت سیزده موزه فرانسوی برای بازدیدکنندگان لوور ابوظبی ایجادشده. مکرون، رییس جمهور فرانسه، موزه را پلی میان تمدن‌ها خوانده و معتقد است: «کسانی که می‌گویند اسلام می‌خواهد سایر ادیان را خراب کند، دروغ می‌گویند».
مقام‌های فرانسوی اعلام کرده‌اند که هیچ محدودیتی برای نمایش آثار مجموعه لوور، که شامل نقاشی بدن‌های برهنه، نقاشی های اسلامی و مسیحی وآثار شاخص مذاهب آسیایی است، در نظر گرفته نشده است.
از دیگر آثار ایرانی این تصویر کماندار هخامنشی بر روی سنگ مربوط به سال ۵۱۰ پیش از میلاد، بازدیدکنندگان را به سوی خود می‌کشاند. این اثر در منطقه شوش کشف شده است.
طراحی سقف، نورپردازی داخلی محیط را تحت تأثیر قرار داده و گالری‌های متعدد موجود در فضای داخلی موزه را به خوبی روشن کرده است.
گالری‌های موزه لوور ابوظبی در دوازده فصل، به شرح‌حال داستان بشریت طی دوره‌های مختلف می‌پردازد. هر فصل متمرکز بر موضوعات و ایده‌های مشترک است که مناسبات بین علایق را در تمدن‌های مختلف نشان می‌دهد. آثار به نمایش درآمده، شامل آثار پیش‌ازتاریخ تا آثار هنری معاصر است.
مقام‌های فرانسوی اعلام کرده‌اند که هیچ محدودیتی برای نمایش آثار مجموعه لوور (شامل نقاشی بدن‌های برهنه) در این کشور مسلمان در نظر گرفته نشده است.
این موزه شگفت‌انگیز قرار است ویترینی برای شماری از باشکوه‌ترین آثار هنری جهان باشد.
اقلام تاریخی و مذهبی از اطراف جهان ازجمله مجسمه‌های یونان، مومیایی مصر باستان، کتیبه‌هایی از ایران باستان و نقاشی‌های ونگوگ، لئوناردو داوینچی، گوگن، پیکاسو و مندرین است.
موزه لوور ابوظبی کپی لوور پاریس نخواهد بود، بلکه موزه جدیدی است و به رغم وجود آثار بسیار نفیس هنرمندان جهانی، بیشتر توجه‌اش به تاریخ تمدن کشورها و ادیان جهان خواهد بود.
این موزه دارای یک گنبد بزرگ با قطری معادل ۱۸۰ متر بوده که به‌صورت شناور بر روی ساختمانی قرار دارد. این ساختمان دارای ساختاری پیچیده بوده که بر روی آن اشکال ستاره‌ای و هندسی به تعداد ۷۸۲۰ با وزنی متعادل قرارگرفته است. این اشکال ستاره‌ای دقیقاً در ۸ لایه بر روی یکدیگر با زوایای مختلفی قرارگرفته‌اند که نتیجه کار منجر به‌ظاهر بسیار زیبای این گنبد شده است.
منبع : خبرگزاری ايسنا