این نوع پنیر طعمی بسیار ترد و خوشمزه دارد، هنگام برش دادن خرد نمیشود و دارای حبابهای انگشت شمار بخصوصی در اندازههای عدس در داخل پنیر است. |
لیقوان ؛ قطب تولید پنیر |
لیقوان ؛ قطب تولید پنیر |
لیقوان ؛ قطب تولید پنیر |
لیقوان ؛ قطب تولید پنیر |
حبیب حبیبی لیقوان بیش از 40 سال به تولید پنیر سنتی لیقوان مشغول است. |
شیرهای تمیز خریداری شده به کارگاهها منتقل میشوند و بعد از رد کردن از صافی، یک قاشق مایهی پنیر به هر پنج کیلو شیر اضافه میشود، آن را به مدت دوساعت در داخل بشکههای فلزی بزرگ نگه داشته و سپس هر کدام را داخل پارچههای های سفید رنگ تمیز ریخته تا بعد از گذشت دو ساعت، آب تلخ آن از بین برود. |
در اکثر کوچههای لیقوان پارچههای بزرگ سفید رنگی روی طناب پهن شده است. |
لیقوان ؛ قطب تولید پنیر |
پنیرهای تولید شده در کارگاههای پنیر به مدت شش ماه در کوهول (غار یا همان سردخانههای طبیعی) قرنطینه میشوند تا پنیر به طور طبیعی جا افتادهتر شود در حالی که در هیچ جای جهان از روش نگهداری پنیر در کوهول، استفاده نمیشود. |
گوشهای از کارگاه تولیدی آقای حبیبی، کوهول(فضای غار مانند دست ساز) قرار دارد که بعد از طی مراحل اولیهی پنیر، آنها را در حلبیهای بزرگ به مدت سه ماه قرنطینه میکند. |
لیقوان ؛ قطب تولید پنیر |
لیقوان ؛ قطب تولید پنیر |
پنیرهای تولید شده در کارگاههای پنیر به مدت شش ماه در کوهول (غار یا همان سردخانههای طبیعی) قرنطینه میشوند تا پنیر به طور طبیعی جا افتادهتر شود در حالی که در هیچ جای جهان از روش نگهداری پنیر در کوهول، استفاده نمیشود. |
شیر تازه دوشیده شده از دام در کمتر از یک ساعت تحویل واحدهای تولیدی میشود و روند تبدیل و تولید پنیر لیقوان استارت میخورد. |
لیقوان ؛ قطب تولید پنیر |
لیقوان ؛ قطب تولید پنیر |
لیقوان ؛ قطب تولید پنیر |