خضری در گفت و گو با ایران خبر:
کد مطلب: 32610
تاریخ انتشار : دوشنبه ۸ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۳۳
نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی گفت: در این حمله ناجوانمردانه نیروهای بعثی به سردشت، تمامی مردم شهر به نوعی با آسیبهای شیمیایی درگیر شدهاند که تعدادی از آنها شناسایی شدند؛ اما هنوز تعداد زیادی مصدوم شیمیایی در این شهر وجود دارند که به عنوان جانباز شیمیایی شناسایی نشدهاند.
رسول خضری، نماینده مردم سردشت و پیرانشهر و عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتوگو با
ایران خبر، ضمن اشاره به سالروز حمله شیمیایی نیروهای بعثی به سردشت، اظهار کرد: دیروز به مناسبت یادبود قربانیان حمله شیمیایی سردشت، همایش بزرگی در این شهر برگزار شد که در آن سید محمد حسن ابوترابی، نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی ایران در دوره نهم نیز حضور یافت و برای نخستین بار نمایشگاه عکسی از جنایات این حمله شیمیایی برای مخاطبان داخلی و خارجی برگزار کردیم.
وی افزود: ما در راستای حل و فصل مشکلات مردم سردشت و به خصوص مصدومان شیمیایی این شهر در حال تکمیل پروسهای هستیم تا یک شعبه فوق تخصصی از بیمارستان ساسان را برای درمان مصدومان و جروجان شیمیایی در سردشت افتتاح کنیم و ضمن حضور مسئولان فوق تخصصی این بیمارستان در شهر سردشت، روند مداوای مجروحان شیمیایی این شهر تسریع بیابد.
نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در دوره نهم مجلس شورای اسلامی درباره این مرکز درمانی فوق تخصصی گفت: سال گذشته وزارت بهداشت اعتباراتی به مبلغ دو میلیارد تومان را برای ساخت این بیمارستان با تجهیزات کامل تصوب کرد اما به دلیل عدم توافق نهایی بین بنیاد شهید و امور ایثارگران و وزارت بهداشت برسر تعداد این مصدومان هنوز به مرحله اجرا نرسیده است.
خضری گفت: ساختمان این درمانگاه از سوی مقام معظم رهبری به مصدومان شیمیایی سردشت اهدا شده است و در صورت حل اختلافات با بنیاد شهید، مبلغ دو میلیارد تومانی بودجه مذکور صرف خرید تجهیزات و داروهای لازم خواهد شد.
خضری با اشاره به اینکه تمام مردم سردشت به نوعی با مسئله شیمیایی درگیر هستند، درباره تعداد جانبازان شیمیایی این شهر نیز افزود: در این حمله ناجوانمردانه، تمامی مردم شهر به نوعی با آسیبهای شیمیایی درگیر شدهاند که تعدادی از آنها شناسایی شدند؛ اما هنوز تعداد زیادی مصدوم شیمیایی در این شهر وجود دارند که به عنوان جانباز شیمیایی شناسایی نشدهاند، سال گذشته نیز هیاتی از سوی وزارت بهداشت جهت بررسی این امر به شهر سردشت اعزام شدند و 53 نفر دیگر به عنوان مصدوم شیمیایی شناسایی شدند؛ اما هنوز هم تعداد زیادی از مردم سردشت که از این حمله آسیب جسمی، روحی و روانی دیدهاند به عنوان جانباز شناسایی نشدهاند.
نماینده مردم سردشت و پیرانشهر ادامه داد: ما خواستار این هستیم که در تقویم رسمی کشور، یک روز به صورت رسمی به بمباران شیمیایی سردشت اختصاص یابد و این شهر را که قربانی حمله شیمیایی ناجوانمردانه نیروهای بعثی شده را به نام شهر صلح نامگذاری کنند.
خضری درباره احقاق حقوق مردم آسیب دیده شهر سردشت افزود: در سال 89 قانونی ابلاغ شد که در آن به ضرورت طرح دعوا در دادگاه بین المللی لاهه در دفاع از حقوق مردم سردشت میپردازد، اما علیرغم پیگیریهای انچام شده، متاسفانه خروجی این قانون چندان محسوس نبوده و امیدواریم به زودی اقداماتی اساسی در این رابطه صورت گیرد.
وی با اشاره به موقعیت اقتصادی این شهر آسیب دیده گفت: با توجه به موقعیت استراتژی این شهر و نزدیکی به اقلیم کردستان امیدواریم هرچه زودتر این شهر به عنوان منطقه آزاد تجاری شناخته شود و با توجه به سفر آینده رییس جمهور به آذربایجان غربی، امیدواریم قول نهایی این طرح را هرچه سریعتر بگیریم.
مرتضي چوبكار
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۱:۱۱:۱۷
با سلام .من سرباز لشكر 23نوهد شاهد وناظر عيني بمباران شيميا يي سردشت بودم كه در روز واقعه ما را بعد از مدتها حضور در خط مقدم جبهه معروف به كوهها تالش .قله بوالفتح وقله دوپازا و...چند نفري بوديم كه جهت نوبت استحمام در پشت يك ايفا عازم شهر سردشت شديم كه با بمباران نا جوانمردانه شيمياي روبرو گشتم وچندين بار هم در پايگاه مورد حمله شيميايي واقع شدم در ان روز به كمك خدا وبه كمك جوي ابي كه در نزديكي بود با فرو بردن سرم دقايقي تا مه سفيد شيميايي از ما عبور كندخود را موقتا نجات دادم ولي احساس مي كنم علايمي را از قبيل تنگي نفس و قرمزي چشم و...دارم جهت اطمينان وچكاپ به كجا مراجعه كنم .با تشكر