عصر مدرنیته عصر تحقیر انسان است
حجت الاسلام احسان بی آزار تهرانی در گفتگو با
ایران خبر در پاسخ به رواج مد و مدگرایی گفت: آنچه که اهمیت بالایی دارد این است که ما بدانیم در چه جایگاهی از خلقت و نظام آفرینش هستیم. عصر مدرنیته عصر تحقیر انسان است. عصری است که با ورود جلوه های ترقی و پیشرفت، عصراطلاعات، تبادل اطلاعات و به قول خود غربی ها "عصر تمدن" است. همه این حرفها قبول و شکی در آن نیست، بالاخره پیشرفتهای ظاهری کار را برای انسان راهوار می کند. اسلام هم تایید می کند که ما به هر جهت و در همه شئون علمی به پیشرفت داشته باشیم زیرا ایستایی درمکتب ما معنایی ندارد.
تاج خلقت بر سر انسان
تهرانی افزود: این سبک زندگی که فهم جایگاه ما در خلقت کجاست، بدین معناست که خداوند متعال تاج خلقت را بر سر فرزندان انسان قرار داده، کرامتی را که هیچ آسمان، زمین و ملائکی نتوانستند نصیب خود کند به جز انسان.
وی بیان داشت: ُبعد اصلی انسان بعد باطنی و معنوی است. خداوند مهربان تمامی امکانات را در اختیار انسان گذاشته است برای شناخت حقیقی خود نه اینکه تسخیر کرات کند، باید از درون انسان حقیقی بجوشد، اگر آن حقیقت وجود واقعی داشته باشد همان ارزش انسان می شود.
تهرانی به مصرعی از خواجه عبدالله انصاری اشاره داشت:
اگر به صورت ملکی یا به لطافت رویی
تا به معنا نرسی از همه دلها دوری
حسن خلق است که از خلق بماند جاوید
حسن ده روزه چه باشد
وی با اشاره به پیدایش عصر ارتباطات گفت: اصل مدرنیته و ارتباطات خصوصا در فضاهای مجازی و شبکه های اجتماعی انسان ها را به خودپرستی و خودبینی ترغیب می کند تا ابه خداپرستی. کسی که خدا پرست باشد زیبایی را هم دوست دارد. زیبایی، زیبا پوشیدن هارمونی رنگ در پوشش همه نشانه های زیبایی است.
فرقه های شیطانی مروج مدهای شیطاین و تاریک
تهرانی در ادامه خاطر نشان ساخت: اسلام دینی است که به ما تعلیم داده خدا زیباست و زیبایی را دوست دارد. ما می توانیم از زیبایی های خدادادی بهترین استفاده را داشته باشیم. اما اگر سراغ وادی "مد و مدپرستی" برویم و بدانیم "مد" برای ما چه حرفی دارد و چه می گوید، متوجه می شویم برخی جریانات با گروه های شیطانی و تاریک گره خورده اند و مسیر شیطانی را طی می کنند که مدها را از این طریق رواج و گسترش می دهند.
تهرانی افزود: تقلید در عصر مدرنیته یعنی اینکه ما در زندگی از مسائل زشت و غیراخلاقی الگوبرداری کنیم و آنها را به عنوان نماد و تمدن در پوشش استفاده کنیم. مد برای لباسی که یه روز کوتاه است، یک روز بلند باشد، چسبان و تنگ باشد و یا پاره باشد چه الگوبرداری درستی می تواند باشد.
وی گفت: برخی از افراد که پیرو مد هستند و از آن الگو می گیرند و به دنبال پوشش های غیر عرف می روند که میلیون ها تومان برای تیپ و المان خاص خود باید هزینه پرداخت کنند تا تقلید از مد داشته باشند. مثلا لباس پاره می پوشند که حتی یک فقیر از آن پوشش نامناسب ابا دارد.
تهرانی در پایان بیان داشت: امیدوارم بتوانیم اصالت خود را حفظ کنیم یعنی خودمان بتوانیم مستقل در زیبا بودن، زیبا پوشیدن و زیبا زندگی کردن عمل کنیم.