فتحی پور در گفتگو با ایران خبر؛

مسکن مهر ضربه بزرگی به کشاورزی و دامداری زد

کد مطلب: 41184
 
تاریخ انتشار : سه شنبه ۳۱ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۱۰
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: در سالهای گذشته به دلیل توجه یک بعدی دولت به موضوع مسکن مهر و ساخت و ساز در شهرهای کوچک و بزرگ، بسیاری از جوانان کشاورزی و دامداری را رها کردند و مشغول کارهای ساختمانی شدند.
 
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: اکنون در کشورهای پیشرفته دنیا تحصیلکرده ها و نخبه ها به دنبال ورود به بخش خصوصی هستند و اینکه تحصیلکرده های ما به دنبال کار دولتی باشند اشتباه است.
 

ارسلان فتحی پور، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس درباره بی میلی جوانان به کار در بخشهایی نظیر کشاورزی و دامداری به ایران خبر گفت: در سالهای گذشته به دلیل توجه یک بعدی دولت به موضوع مسکن مهر و ساخت و ساز در شهرهای کوچک و بزرگ، بسیاری از جوانان کشاورزی و دامداری را رها کردند و مشغول کارهای ساختمانی شدند.
وی در ادامه گفت: اکنون به دلیل کاهش ساخت و ساز در این حوزه، با انبوه جوانانی مواجهیم که دیگر تمایلی به کشاورزی و دامداری ندارند و با توجه به  رکود مسکن ، حتی در بخش ساخت و ساز خصوصی نیز بازار چندانی برای کار آنها نیست.
 

* برقراری توازن در انباشت بودجه باعث توسعه می شود

 
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با تاکید بر لزوم برقراری توازن در انباشت بودجه بخشهای مختلف گفت: مسکن، تولید، کشاورزی و خدمات هر کدام توجه ویژه ای در برنامه ریزی های کلان کشوری می طلبند و وقتی به صورت مجزا و ناعادلانه یک بخش را در الویت خاص قرار می دهیم، نیروی قسمتهای دیگر به  خودی به خود به آن سمت  مهاجرت می کنند و این همان اتفاقی است که در دوره های گذشته رخ داد و توسعه را مختل کرد.
 
*روستاییان تحصیلکرده در زادگاهشان فرصت شغلی ندارند


نماینده کلیبر و خداآفرین بابیان اینکه تراکم خدمات و فرصتهای شغلی یکی دیگر از دلایل مهاجرت از روستاها به شهر است، گفت: اکنون به یمن انقلاب اسلامی در دورافتاده ترین شهرها نیز مدرسه سازی شده است و کم و بیش در اغلب شهرهای کوچک و بزرگ امکان ادامه تحصیل تا مقاطع عالی وجود دارد، اما در توزیع فرصتهای شغلی این توازن ایجاد نشده است.
فتحی پور در ادامه تاکید کرد: همین عدم تعادل در ایجاد فرصتهای شغلی ما را با موج جوانان تحصیلکرده در روستاها و شهرهای کوچک مواجه کرده است که می بینند بعد از سالها تلاش، در زادگاه خود فرصت شغلی متناسب با تحصیلاتشان وجود ندارد و طبیعی است که این جوانان شهر و روستای خود را به امید به دست آوردن پیشه مناسب ترک می کنند.
 
*خیلی ها دنبال پشت میز نشینی هستند


 
وی همچنین نگاه غلطی که به کار دولتی وجود دارد را عامل رها کردن کارهایی نظیر کشاورزی و دامداری دانست و گفت: متاسفانه خیلی از جوانها به دنبال پشت میز نشینی هستند و تصور می کنند با به دست آوردن یک شغل دولتی مناسب، هم از ثبات و امنیت کاری برخوردار می شوند و هم بدون اینکه لازم باشد فعالیت چندانی داشته باشند می توانند درآمد ثابت و قابل اتکایی نیز کسب کنند.


*حل بحران کم آبی نیازمند تحصیلکرده های کشاورزی است

 
فتحی پور با بیان اینکه توجه کم مسئولین به سایر بخشها این تمایل را تشدید کرده است،گفت: می بینیم حتی تحصیلکرده های کشاورزی،تمایلی به کسب و کار در این حوزه از خود نشان نمی دهند و همه دنبال شغلهای نا مرتبط هستند،در صورتیکه یکی از راههای مهار بحران کم آبی استفاده از دانش روز دنیا و روشهای علمی به صرفه در کشاورزی است که حضور تحصیلکرده های این رشته می تواند بازوی کمکی مسئولین در این حوزه باشد.


*هم راندمان کار دولتی پایین است و هم تمایل به حضور در بخش خصوصی
 
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه به دلیل تقاضای بالا درپستهای دولتی معمولا بسیاری از جوانان با درهای بسته سازمانها و ادارات برای جذب در این حوزه روبه رو می شوند، گفت: از سوی دیگر برخی برخوردهای ناصواب، این تصور را به وجود آورده است که رسیدن به  میز و صندلی دولت به جای شایستگی به رانت نیازمند است.
فتحی پور گفت: مجموع مواردی که عنوان کردم علاوه بر اینکه باعث پایین بودن راندمان کار در بخشهای دولتی شده است، متاسفانه هرز رفت استعداد و خلاقیت جوانان مارا هم در پی داشته است.

 
*در خلاف جهت اقتصاد دنیا پیش می رویم

 
وی با طرح این سوال که چرا ما در مواجهه با بخش خصوصی و دولتی معکوس عمل می کنیم،گفت: دراغلب کشورهای دنیا این رویه برعکس ایران است و نخبه ها و تحصیلکرده با ورود به بخش خصوصی یا کارآفرینهای خوبی می شوند و یا کارگران توانمندی از آب در می آیند ،اما در کشور ما حتی بخش عمده آنچه که به عنوان بخش خصوصی می شناسیم به دلالی یا فروش حجم کثیری از کالاهایی که به صورت قاچاق وارد کشور می شوند، اختصاص دارد.
نماینده کلیبر وخداآفرین در ادامه گفت: ضمن اینکه ورود به بخش خصوصی معمولا هم سرمایه بالایی می طلبد و هم ریسک زیادی در حفظ سود و سرمایه دارد و با عدم حمایت این بخش، به ویژه جوانترها که پشتوانه مالی قوی ندارند،عطای کار خصوصی سالم را به لقایش می بخشند.
 فتحی پور گفت: برای توسعه کشور نیازمند کوچک کردن دولت هستیم اما متاسفانه این موضوع با استقبال تحصیلکرده های طبقه متوسط جامعه هم مواجه نیست.