به گزارش
ایران خبر، بازار مسکن طی شش سال اخیر درگیر رکود بوده و حباب سرسامآور قیمتها در سال 91 طی 60 ماه اخیر کم و بیش خالی شده است. آینده این بازار در سال جاری به عوامل درونی و بیرونی متعددی از جمله برنامهریزیهای دولت در این بخش در راستای توانمندسازی مردم و تاثیر بازارهای دیگر اقتصادی بر آن بستگی دارد. در خصوص مورد اول به گفته وزیر راه و شهرسازی قرار است سقف وام خرید مسکن به 200 میلیون تومان کاهش یابد که در این صورت میتوان به رونق نسبی بازار مسکن آنهم پس از سالها امیدوار بود. البته باید به سود و اقساط بالای وام مذکور بهعنوان مانعی برای عدم رغبت مردم به استفاده از آن توجه کرد، احتمالا با 200 میلیون تومان شدن وام مسکن تغییراتی نیز در زمان بازپرداخت و میزان سود آن صورت خواهد گرفت.
در رابطه با مورد دوم (تاثیر بازارهای اقتصادی بر مسکن) وزیر راه و شهرسازی معتقد است که در سال 97 بازار ارز و طلا همچنان جذابتر از مسکن خواهد بود. عباس آخوندی در اینباره به تسنیم گفت: بهنظرم بازار ارز و طلا همچنان نسبت به بازار مسکن جذابیت بیشتری در سال جدید خواهند داشت.
وی با اشاره به خالی شدن حباب قیمت مسکن طی 5 سال گذشته در پاسخ به این پرسش که آیا در سال 97 سقف وام خرید مسکن افزایش مییابد، تصریح کرد: هنوز شورای پول و اعتبار افزایش وام مسکن را تصویب نکرده، اما وزارت راه و شهرسازی متقاضی این است، در این راستا تقاضای کاهش سود وام مسکن به 6 درصد را ارائه کردهام که البته تصویب میشود چون رئیسجمهوری آن را تأیید کرده است.
وی افزود: پیگیر افزایش سقف وام هم هستیم که بر اساس آن وام 160 میلیون تومانی حداقل به 200 میلیون تومان افزایش مییابد.
رشد ملایمتر قیمت مسکن در مقایسه با سال 96
نیمه ماه جاری مدیرکل دفتر برنامهریزی و اقتصاد مسکن از افزایش ارزش افزوده بخش مسکن در سال 97 خبر داده و گفته بود: رشد قیمت مسکن در سال جدید نسبت به سال 96 ملایمتر خواهد شد.
علی چگنی با یادآوری اینکه از نیمه دوم سال گذشته شاهد رشد قیمتها و معاملات در بخش مسکن به ویژه در شهر تهران بودیم، اظهار کرد:پیشبینیها حاکی است که این موج شروع شده رشد در پروانههای ساختمانی و ساختمانهای شروع به ساخت به ساختمانهای نیمه تمام و تکمیل شده هم برسد.
وی با تاکید بر اینکه انتظار رشد شدید در هیچکدام از متغیرهای بخش مسکن، پیشبینی نمیشود، افزود: با توجه به رشد صدور پروانههای ساختمانی و سرمایهگذاری در بخش مسکن پیشبینی میشود تولید ناخالص داخلی افزایش یایبد که به تبع آن ارزش افزوده در بخش ساختمانی نیز افزایش خواهد یافت.
چگنی با اشاره به اینکه پیشبینی میشود قیمت مسکن و معاملات در حد تورم و کمی بالاتر از آن تغییراتی داشته باشد، تصریح کرد: دیماه و بهمن سال گذشته قیمت مسکن نسبت به مدت مشابه سال قبل از ان به ترتیب 20 و 22 درصد افزیاش یافت اما رشد قیمت مسکن در سال جدید ملایمتر خواهد شد.
به گزارش تسنیم در کنار تحلیل و پیشبینی کارشناسان و دستاندرکاران بخش مسکن کشور، برخی فعالان بازار در مسیر عکس قدم برداشته و به نظر میرسد تلاش دارند با برخی اظهارنظرها جو بازار مسکن را برای تحقق اهدافی خاص از جمله افزایش قیمتها و فروش واحدهای خود بر هم بزنند.
به تازگی برخی فعالان مسکن بر افزایش قیمت مسکن طی سال جاری تاکید کرده و میگویند عقبماندگی عدم افزایش قیمت مسکن طی سالهای اخیر، امسال جبران میشود. اما واقعیت آن است که این قبیل اظهارنظرها ناشی از توهم است. مسئلهای که یکی از کارشناسان اقتصاد مسکن اواخر سال گذشته به درستی به آن اشاره کرد.
بهروز ملکی آذرماه سال گذشته با هشدار نسبت به برخی بازار گرمی صورت گرفته اس سوی برخی فروشندگان و مشاوران املاک تاکید کرده بود: «در شرایط کنونی، خرید مسکن از فروشندگان واقعی پول لازم، قابل توصیه است، نه فروشندگان متوهمی که با ارائه قیمتهای پرت، امیدوار به افزایش شدید قیمت هستند.»
ملکی بیان کرد: با افزایش نسبی تحرکات بازار مسکن تهران در سال جاری، برخی از خریداران مسکن، با این سئوال مواجه شده اند که مبادا بازار مسکن با شوک قیمتی مواجه شود و آنها از قافله عقب بمانند. در چنین شرایطی، برخی از فروشندگان و مشاوران املاک نیز بازار گرمی کرده و به خریداران تلقین می کنند که: "بخرید، پشیمان خواهید شد. دولت، فنر قیمت مسکن را رها کرده است، چون برای رشد اقتصاد کلان، به رونق بازار مسکن احتیاج دارد!"این حرفها، نگرانی و انگیزه خریداران مسکن را دوچندان میکند. اما با این حال باید توجه داشت که هر چند افزایش کند و آرام قیمت مسکن در سال جاری، قابل انتظار است اما این سخن، مجوزی برای ورود عجولانه خریداران نیست.
وی بیان کرد: برخلاف صحبتهای مهیج برخی افراد و رسانه ها، شوک قیمت مسکن، بعید است. در واقع، حجم بالای خانه های خالی، نرخهای همچنان بالای سود بانکی، نرخ ملایم تورم عمومی و... اجازه شوک قیمت مسکن را نخواهد داد.