به گزارش
ایران خبر، حوزه دولت در هفتهای که گذشت، شاهد اخبار گوناگون و مهمی از ارکان مختلف دولت بود که در این میان رد دعوت افطاری رئیس جمهور از سوی برخی هنرمندان را می توان خبرسازترین اتفاق در این هفته برشمرد که با واکنش های مختلفی از سوی شخصیت های دولتی مواجه شد.
اوایل این هفته بود که «آناهیتا همتی» بازیگر سینما و تلویزیون با انتشار متنی در صفحه شخصی خود با اعلام اینکه در مراسم افطاری رئیس جمهور شرکت نخواهد کرد، نوشت: «در شرایطی که مردم بافقر دست به گریبانند، وضعیت زلزلهزدگان تغییر نکرده وهوای بیشتر استانها غبار آلود است و… حضور در این مراسم را جایز نمیدانم.»
پس از همتی تعداد دیگری از هنرمندان که در اردیبهشت ماه سال گذشته، تمام قد از دولت روحانی حمایت کردند، با هشتگ #ما_به_افطار_نمیرویم اعلام کردند که در مراسم افطاری رئیس جمهور شرکت نخواهند کرد.
نخستین واکنش به رد دعوت مراسم افطاری رئیس جمهور توسط هنرمندان از سوی محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت بود که در نشست خبری روز سه شنبه خود، اظهار داشت: «ما تمام تلاشمان را کردیم که مشکلات کشور حل شود. چه کاری را دولت انجام نداده است؟ چه کسی دوست دارد که سفره مردم پربارتر نباشد؟ به ما بگویند چه کاری را باید انجام می دادیم که انجام ندادیم؟ آیا سفره های مردم اردیبهشت ماه پارسال رنگین تر بود و امسال خالی تر شده است؟»
نوبخت با بیان اینکه از انسان های فهیم و تحصیل کرده انتظار می رود قضاوت درست انجام دهند، اظهار داشت: «شاید بهترین وضعیت دولت در شعر "شب تاریک و بیم موج و گردابی چنین هائل، کجا دانند حال ما سبکباران ساحلها" باشد. نخبگان به دولت کمک فکری و برنامهای کنند و دولت راغب است که از همه آحاد ملت نظرخواهی کند.»
در نهایت دیدار اهالی فرهنگ و هنر با رئیس جمهور شامگاه چهارشنبه برگزار شد و روحانی در این دیدار با اشاره به اینکه اصحاب فرهنگ و هنر نیز گله های بحقی دارند و کمبودها را همه با هم باید حل کنیم، اظهارداشت: «بزرگترین درس رمضان، صبر و صلح و ایستادگی در برابر مشکلات است.»
یکی از نکات قابل توجه و عجیب این مراسم، برگزاری همزمان آن با دیدار اهالی فرهنگ، ادب و شعر با حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی بود که برای نخستین بار این همزمانی رخ داد.
برگزاری جلسه شورای عالی اقتصادی قوای سه گانه نیز برای اولین بار در هفته جاری برگزار شد، جلسه ای که سخنگوی دولت از آن بعنوان جلسه ای برای تشریک مساعی بین قوا برای مقابله با شرارت های اقتصادی رژیم آمریکا نام برد.
دیگر خبر مهم در این حوزه، تهیه سامانه ای مناسب برای حل مشکل کوله بران و مرزنشینان بود که سخنگوی دولت خبر از جمع بندی آن در جلسه آینده هیئت دولت (یکشنبه - ۱۳ خرداد) داد.
سخنگوی دولت در خصوص برخی از تجارتها که تحت عنوان کولبری مطرح است، گفت: «تمام تلاش دولت این است که در اصلاح آیین نامه مربوطه، به گونهای عمل شود تا کسانی که در مرزها ساکن هستند علاوه بر برخورداری از درآمد پایدار، زحماتی که برای کولهبران ایجاد می شود را رفع کنیم.»
مشروح مهمترین اخبار حوزه دولت در هفته گذشته به شرح زیر است:
«روحانی» یک قانون مصوب مجلس را برای اجرا ابلاغ کرد
در اجرای اصل یکصد و بیست و سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، رئیس جمهور «قانون تفسیر جزء(۱) بند(الف) تبصره(۱۲) قانون بودجه سال ۱۳۹۷ کل کشور» را جهت اجرا به سازمان برنامه و بودجه کشور ابلاغ کرد.
روحانی در پیام تبریک به «مادورو»: برگزاری موفق و سالم انتخابات یک پیروزی بزرگ برای ونزوئلا است
رئیس جمهوری اسلامی ایران در پیامی با تبریک انتخاب مجدد «نیکلاس مادورو موروس» به عنوان رئیسجمهور بولیواری ونزوئلا، تاکید کرد: بیشک برگزاری موفق، آرام و سالم این انتخابات که در سایه تحریمهای اقتصادی و تهدید قدرتهای خارجی انجام گرفت یک موفقیت و پیروزی بزرگ برای دولت و مردم ونزوئلا است.
رئیس جمهور در دیدار شهردار تهران: همکاری دستگاهها و نهادهای مدنی برای خدمت رسانی به مردم ضروری است
حجت الاسلام حسن روحانی روز شنبه در دیدار «محمدعلی افشانی» شهردار جدید تهران، ضمن تبریک مسوولیت جدید وی در شهرداری تهران و نیز توصیه مجموعه مدیریت شهری به اتحاد و همدلی بیشتر در خدمت رسانی به مردم تهران، اظهار داشت: ضروری است در کنار تلاش های ضابطه مند برای کسب درآمدهای پایدار در تهران بزرگ، به مجموعه استانداردهای شهری و نیز ارتقای کیفیت زندگی شهروندان بیش از پیش اهتمام شود.
رئیس جمهور در این دیدار همچنین اهمیت توجه و همکاری در جهت اجرای سریعتر طرحهای بازآفرینی شهری با بازسازی بافت های فرسوده و همچنین نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی را مورد تاکید قرار داد.
ارتقای کیفی فضاهای همگانی در شهر و توسعه آنها، بهبود محیط زیست و مدیریت پسماند، نوسازی ناوگان اتوبوسرانی، حمل و نقل ریلی، بازآفرینی شهری، حفاظت از بافت باغات و مباحث مرتبط با منابع مالی و درآمدی شهرداری، از جمله موضوعاتی بود که در این دیدار مورد بحث قرار گرفت.
روحانی در جلسه شورای عالی اقتصاد قوا: همکاری نزدیکتر قوا در حل مسائل اقتصادی امید مردم را تقویت میکند
نخستین جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی قوای سه گانه، شنبه پنجم خردادماه، به ریاست حسن روحانی رئیس جمهور و با حضور رؤسای مجلس و قوه قضائیه تشکیل شد.
در این جلسه که معاون اول و اعضای ستاد اقتصادی دولت، معاون اول قوه قضائیه، دادستان کل کشور، رؤسای کمیسیون های برنامه و بودجه و اقتصادی مجلس و رئیس مرکز پژوهشهای مجلس نیز حضور داشتند، گزارشی از آخرین وضعیت اقتصادی کشور ارائه شد.
حجتالاسلام حسن روحانی رئیس جمهور با اشاره به ضرورت همکاری سه قوه برای پیشرفت اقتصادی کشور و حل مشکلات مردم، تشکیل این جلسات را که با تدبیر مقام معظم رهبری صورت گرفته است، اقدامی مناسب برای تقویت بیشتر انسجام ملی و افزایش توان مدیریتی کشور برای تصمیم گیری های سریع و هماهنگ دانست و گفت: همکاری نزدیکتر سه قوه در حل مسائل اقتصادی مردم، می تواند سرعت دستیابی ما به اهداف رشد کشور را افزایش دهد و امید مردم را به آینده بهتر تقویت کند.
رئیس جمهور به دبیرخانه شورا مأموریت داد پیشنهادهای مشخص در زمینه های همکاری سه قوه در چالش های اصلی و درازمدت اقتصادی کشور و همچنین تصمیمات لازم برای مدیریت شرایط جدید اقتصادی را در دستور جلسات آینده شورا قرار دهد.
وزیر کشور: مسائل کنگره حزب اعتماد ملی ارتباطی به وزارت کشور نداشت
سید رمضان شجاعی کیاسری رئیس مرکز اطلاع رسانی و امور بین الملل وزارت کشور اظهار کرد: وزیر کشور در نشست شورای معاونین وزارت کشور با اشاره به کنگره جمعه شب حزب اعتماد ملی، ضمن رد برخی ادعاهای رسانه ای، تاکید کرد که مسائل پیش آمده در این جلسه هیچ ارتباطی به وزارت کشور نداشته و کاملاً درون حزبی بوده است.
روحانی در دیدار با جمعی از روحانیون: قدم های برداشته شده برای پایداری برجام تا بحال مثبت بود/ رفتار آمریکا برای درازمدت پایدار نیست
حجت الاسلام حسن روحانی در دیدار صمیمی با جمعی از علما و روحانیون با تشریح برنامه های دولت گفت: دولت برای اداره جامعه و عدالت اجتماعی به اقشار ضعیف توجه ویژه داشته و دارد و در طول ۵ سال گذشته، دریافتی حقوق بگیران و مستمری بگیران بیش از تورم افزایش یافته است.
روحانی با اشاره به اینکه در طول ۵ سال گذشته آنچه از لحاظ اقتصادی به مردم وعده دادیم این بوده که تا حدی فشار زندگی آنها کاسته شود، خاطر نشان کرد: البته امروز فشار زندگی برای مردم وجود دارد و شرایط مطلوب ایجاد نشده است، اما با توجه به برخی از شاخصها میتوانیم ببینیم که تغییراتی مثبت نیز حاصل شده است.
روحانی گفت: از صدا و سیما، منابر و همه کسانی که تریبون در اختیار دارند، انتظار است که در کنار نقد، واقعیتها را نیز برای مردم به نمایش بگذارند و برای نقائصی که میبینند و بیان میکنند نیز راهحل ارایه دهند.
رئیس جمهور در ادامه سخنان خود با بیان اینکه در عرصه روابط خارجی تلاش ما این بوده که از حقوق و دستاوردهای ملت حراست کرده و از ظلمی که به ناحق میشد، بکاهیم، افزود: دولت در زمینه مسایل بینالملل، گامهای مؤثر زیادی برداشته که یک نمونه آن، لغو ۶ قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل علیه ملت است که امروز و با وجود خروج آمریکا از برجام همچنان لغو و بلااثر هستند.
روحانی گفت: توجه داشته باشید که شرایطی که امروز در آمریکا وجود دارد نیز دائمی نیست و معلوم نیست که در انتخابات میاندورهای کنگره و دیگر انتخابات پیشرو در کشور، چه اتفاقی بیفتد. در هر حال باید مسایل را با تدبیر پیگیری و حل و فصل کنیم.
اصلاح آییننامه ساماندهی کالا در بازارچه های غیررسمی موقت مرزی بررسی شد
هیأت وزیران در جلسه عصر یکشنبه خود به ریاست حجتالاسلام حسن روحانی رئیس جمهوری، پیشنهاد وزارت کشور درخصوص اصلاح آییننامه ساماندهی کالا در بازارچههای غیر رسمی موقت مرزی را مورد بحث و تبادل نظر قرار داد.
روحانی در دیدار اساتید و فعالان اقتصادی: کنار هم باشیم هر تحریمی را به فرصت تبدیل می کنیم/ ایران هراسی را فرو ریخته ایم
حجت الاسلام حسن روحانی در دیدار صمیمی با جمعی از اساتید و فعالان اقتصادی با اشاره به اینکه "برای پیشرفت، باید همزمان از سرمایه گذار خارجی و صادرات ملی حمایت شود"، گفت: به سرمایه گذاران ایرانی داخل و خارج کشور، باید اولویت و اطمینان خاطر داد.
روحانی خاطر نشان کرد: اگر همه دست به دست هم بدهیم و با هم مشارکت و همکاری داشته باشیم، تحریم میتواند به نفع ما باشد و اگر از هم فاصله بگیریم، تحریمها میتوانند به ضرر ما تمام شوند.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه در این راستا در بعضی از زمینهها موفقیتهای خوبی به دست آوردیم و در بعضی زمینهها موفقیتها در سطح متوسط بود، افزود: با توجه به نیاز کشور و تبیین برنامههای بلندمدت برای دستیابی به رشد اقتصادی ۸ درصد، نیاز به جذب سرمایه قابل توجهی داشتیم؛ در ۴ سال دولت یازدهم به طور متوسط بیش از ۴ درصد رشد اقتصادی سالیانه داشتیم که اگر چه خوب بود اما با هدفگذاری انجام شده فاصله داشت، اما در زمینه سرمایهگذاری و جذب سرمایه برآیند کلی منفی بود و رقم جذب سرمایهگذاری در این ۴ سال منفی ۱.۸ دهم درصد بود.
روحانی اظهارداشت: در زمینه اشتغال دولت توفیقات نسبی داشت و به عنوان مثال رقم اشتغال خالص ایجاد شده در سال گذشته اندکی کمتر از ۸۰۰ هزار شغل بود، اما با این وجود، باز هم در زمینه رفع بیکاری جوانان، آمارها وضعیت خوبی را نشان نمیدهند و نیاز به تلاش بیشتری داریم.
رئیس جمهور با بیان اینکه دولت از ابتدا توجه زیادی را صرف بهبود اقتصاد و معیشت مردم کرد، ادامه داد: دولت در این زمینه هم به تولید و رشد شتابان اشتغالزا توجه کرد و هم در زمینه عدالت در توزیع و گسترش عدالت اجتماعی و فقرزدایی، گامهای خوبی برداشت و اجازه نداد یکی از این دو فدای دیگری شود.
روحانی تصریح کرد: تلاش ما این بود که ماشین اقتصاد کشور را که از ابتدای کار مشکلاتی داشت به تحرک انداخته و اشکالات آن را نیز تا حدودی اصلاح کنیم. در این راستا مسیری را ترسیم کرده بودیم که امروز مجبوریم مقداری در آن تغییر دهیم و باید مراقب باشیم چرا که موانع راه بیشتر از گذشته خواهد بود.
مدیرکل سیاسی وزارت کشور: گزارش کنگره «اعتماد ملی» به کمیسیون ماده ۱۰ احزاب ارسال شد
بهرام سرمست مدیرکل سیاسی وزارت کشور و دبیر کمیسیون ماده ۱۰ احزاب درباره حواشی پیرامون حزب اعتماد ملی گفت: این بحث (حواشی کنگره) اساسا یک بحث درون تشکیلاتی است و بروز اختلاف در مجامع حزبی از نظر ما امری غیرمعمول نیست.
سرمست تصریح کرد: مرجع رسیدگی و اظهار نظر درباره صحت و سقم و تایید یا رد مجامع عمومی و انتخابات احزاب، کمیسیون ماده ۱۰ است و هر اظهار نظری خارج از آن، وجاهت قانونی ندارد.
وی ادامه داد: گزارش برگزاری کنگره، امروز توسط هیئت اجرایی کنگره به دبیرخانه کمیسیون ماده ۱۰ احزاب ارسال شد. این گزارش در کمیسیون مطرح خواهد شد و تصمیم نهایی درباره آن با کمیسیون است.
جنیدی: امکان طرح دعوا برای خسارت دیدگان از اقدامات دولت آمریکا وجود دارد
لعیا جنیدی معاون حقوقی رئیسجمهور درباره شکایاتی که علیه جمهوری اسلامی ایران در دادگاه های آمریکا مورد بررسی قرار می گیرد، گفت: در آمریکا قانونی مصوب شده که امکان طرح دعوا علیه دولت ایران را میدهد که البته از نظر اصول حقوق بین الملل به ویژه اصل مصونیت قضایی دولت این کار صحیح و مطابق قاعده نیست.
وی افزود: در ایران نیز بعد از اتخاذ قوانین فوق در آمریکا، قانونی مصوب شده که اجازه میدهد خسارت دیدگان از اعمال و اقدامات دولت آمریکا در دادگاه های ایران طرح دعوا کنند و تا آنجا که اطلاع دارم برخی از زیان دیدگانی که شکایت کرده اند موفق شده اند که از دادگاه حکم بگیرند به ویژه در مورد خسارات ناشی از تحریم های آمریکا. در این میان شرکت ها و بانک ها بیشتر متضرر شده اند و شکایاتی طرح کردند که رسیدگی شده یا در دست رسیدگی است.
معاون حقوقی رییس جمهور یادآور شد: در همه جای دنیا چارچوب حقوق دادرسی براین اساس است که شخص ذی نفع و در بحث ما شخص زیان دیده می تواند از بابت موضوع یا عملی که موجب ورود خسارت بر او شده در دادگاه صالح طرح دعوا کند. لذا معاونت حقوقی در جریان دادرسی حضور ندارد.
«روحانی» برای شرکت در اجلاس شانگهای به چین سفر میکند
حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران به دعوت رسمی رئیسجمهور چین و برای شرکت در اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای به چین سفر میکند.
پرویز اسماعیلی معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رئیس جمهور ضمن اعلام این مطلب افزود: رئیس جمهور در این سفر دو روزه، علاوه بر شرکت در اجلاس، دیدارهای دوجانبه ای نیز با سران و روسای هیاتهای حاضر در اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای، از جمله رئیسجمهور چین و روسای برخی سازمانهای بین المللی مرتبط با اجلاس خواهد داشت. رییس جمهور را در این سفر هیاتی بلند پایه از مقامات سیاسی و اقتصادی کشورمان همراهی می کند.
اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای روزهای ۱۹ و ۲۰ خرداد در شهر ساحلی «جینگ دائو» در استان شاندونگ واقع در شرق چین برگزار خواهد شد.
جهانگیری در شورای اقتصاد: طرح افزایش تولید نفت اشتغالزایی قابل توجهی در مناطق نفتخیز ایجاد میکند
اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در جلسه شورای اقتصاد با اشاره به درخواست وزارت نفت مبنی بر افزایش تولید نفت از میادین در حال بهره برداری گفت: طرح افزایش تولید نفت طرحی پراهمیت است ضمن آنکه مردم در مناطق نفت خیز کشور انتظار دارند که در کنار اجرای طرح ها برای آنها اشتغال زایی و برنامه هایی در جهت توسعه اجرا شود.
معاون اول رییس جمهور افزود: طرح افزایش تولید نفت از میادین در حال بهره برداری کشور علاوه بر اینکه از ضرورت های اصلی کشور است، می تواند با اشتغال زایی قابل توجهی در مناطق نفت خیز برای مردم این مناطق نیز همراه باشد.
ذوالفقاری در دیدار با دستیار کمیسر عالی سازمان ملل متحد: ۹۷ درصد مهاجران مانند سایر شهروندان ایرانی زندگی میکنند
حسین ذوالفقاری معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور در دیدار «ولکر تورک» دستیار کمیسر عالی آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد با ارائه آمارهایی درخصوص وضعیت پناهندگان در ایران، گفت: در حال حاضر سه میلیون نفر پناهنده و مهاجر غیرقانونی در ایران حضور دارند که ۹۷ درصد آنها همانند سایر شهروندان ایرانی در داخل شهرها زندگی می کنند.
ذوالفقاری افزود: ما در زمینه های آموزش پرورش، سوادآموزی، مهارت آموزی، آموزش عالی، بهداشت و درمان، واکسیناسیون و خدمات شهری مانند شهروندان ایرانی به پناهندگان نیز خدمات می دهیم.
وی تاکید کرد: با وجود تمام اقدامات ایران در راستای کمک به پناهندگان، هزینه های تحمیل شده به کشور بسیار زیاد بوده و ضمن قدردانی از کمک های بین المللی باید گفت که این کمکها بسیار ناچیز هستند.
نوبخت در نشست خبری: مذاکرات هستهای را روحانی مدیریت کرد/ ادعا نمیکنیم مردم مشکل ندارند
سخنگوی دولت در نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران با بیان اینکه هیچگاه دولت مدعی نیست که مردم مشکل ندارند، اظهار داشت: تنها چیزی که زیاد داریم مشکل است و به رغم موفقیت ها و روندهای مثبت زیاد اذعان می کنیم که مردم ما لیاقت بیشتری دارند. دشمنان سعی می کنند چشمه ما که دلارهای نفتی است بخشکانند، اما تمام تلاش ما نیز این است که مردم با مشکل کمتری مواجه شوند.
وی گفت: آقای روحانی را تاریخ تکریم خواهد کرد که با شجاعت به موضوع مذاکرات هسته ای ورود و آن را مدیریت کرد. باید کسانی را که در مذاکرات با ٦ کشور بزرگ توانستند صلح آمیز بودن فعالیت های هسته ای کشورمان را به اثبات برسانند، تحسین کنیم. اینها سرداران ما هستند، آیا این حق است که سردارانمان را تحقیر کنیم؟ الحمدالله همیشه مقام معظم رهبری با حکمت و مصلحت از آنها تجلیل کردند.
نوبخت با بیان اینکه همه مردم علیرغم همه مشکلات به این دولت رای دادند، گفت: در حال حاضر دیگر ضربه به دولت، ضربه به قوه مجریه نیست بلکه ضربه به نظام است.
جهانگیری در دیدار فعالان صنعت پتروشیمی: دشمنان به دنبال اعمال فشارهایی بر صنعت نفت، گاز و پتروشیمی هستند
معاون اول رییس جمهور در جلسه دیدار اعضای انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی با بیان اینکه هم اکنون در شرایط جدیدی قرار داریم و دشمنان به دنبال اعمال فشارهایی بر اقتصاد کشور و بخصوص صنعت نفت، گاز و پتروشیمی هستند، تصریح کرد: انتظاری که از مدیران زبده و کارآمد کشور وجود دارد این است که از همین نقطه که دشمن تلاش می کند به اقتصاد کشور آسیب وارد کند برای پیشرفت و توسعه استفاده کنیم.
وی با تاکید بر اینکه در مقطع فعلی نیاز جدی داریم که ارز حاصل از فروش محصولات صنعت پتروشیمی به چرخه اقتصاد کشور وارد شود، افزود: دشمنان هدف گذاری کرده اند که به منابع ارزی ما آسیب وارد کنند و انتظار دولت از مدیران صنعت پتروشیمی این است که بیش از آنکه به منافع بنگاه های اقتصادی خود توجه کنند منافع ملی کشور را در نظر گیرند چرا که منافع شخصی و صنفی در شرایطی می تواند مفید باشد که منافع ملی کشور تامین شده باشد.
تصویب طرح جامع منطقه ویژه اقتصادی جهرم
در جلسه شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی که به ریاست معاون اول رییس جمهور برگزار شد، طرح جامع منطقه ویژه اقتصادی جهرم و نصاب معاملات سازمان های مناطق آزاد تجاری- صنعتی برای سال ۹۷ مورد بحث و بررسی قرار گرفت و به تصویب رسید.
الحاق بنادر شهید بهشتی و شهید کلانتری به منطقه آزاد تجاری – صنعتی چابهار و نیز تعرفه هزینه خدمات مناطق ویژه اقتصادی برای سال ۹۷ از دیگر موضوعاتی بود که در این نشست تصویب شد.
زنگنه در حاشیه جلسه هیات دولت: سعی میکنیم مانع کاهش صادرات نفت شویم
بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت در حاشیه جلسه هیأت دولت در پاسخ به سؤالی پیرامون سیاستهای اتخاذ شده برای صادرات نفت پس از خروج آمریکا از برجام اظهار داشت: تدابیر لازم برای مواجهه با اتفاقات پیشآمده را نمیگویم چرا که ترامپ میفهمد و علیه آنها کار خواهد کرد. اما ما کارهایی برای این موضوع انجام دادهایم و با تجاربی که از گذشته داریم، سعی میکنیم تا جایی که امکان دارد مانع کاهش صادرات نفت شویم.
صالحی در حاشیه نشست هیات دولت: مشکلی برای خرید کاغذ مطبوعات نداریم/ نابسامانیهایی در زمینه توزیع کاغذ وجود دارد
سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه جلسه هیئت دولت در واکنش به عدم استقبال هنرمندان به حضور در مراسم افطار رئیسجمهور اظهارداشت: سنت افطاری رئیسجمهور فرصتی برای گفتوگو با مجموعههای مختلف از جمله هنرمندان ایجاد میکند. امسال با توجه به شرایط خاص جهانی و منطقهای این تعاملات و گفت وگوها اهمیت بیشتری پیدا میکند.
وزیر ارشاد با بیان اینکه شرایط فعلی کشور همدلیها و انسجام بیشتری را میطلبد، خاطرنشان کرد: انشالله شاهد همدلی بیشتر در جامعه فرهنگی و هنری باشیم.
وی در پاسخ به سوال دیگری پیرامون مشکل کاغذ مطبوعات، خاطرنشان کرد: مشکلی برای خرید کاغذ مطبوعات و تامین ارز در این رابطه نداریم و با همان قیمت ۴۲۰۰ تومان مصوب کاغذها را خریداری خواهیم کرد و انتظار می رود جریان توزیع کننده کاغذ با دقت بیشتری در رابطه با توزیع کاغذ برخورد کند. نابسامانیهایی در زمینه توزیع کاغذ وجود دارد و سازمان تعزیرات حکومتی نسبت به آن برخورد لازم را خواهد کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان تاکید کرد: برای تامین ارز خرید کاغذ مشکلی نداریم، اما در توزیع آن مشکلاتی وجود دارد.
نوبخت: ماموریت دولت به وزیر آموزش و پرورش برای پیگیری حادثه مدرسه تهران
محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت و رئیس سازمان برنامه و بودجه در حاشیه جلسه هیئت دولت با اشاره به وقوع یک جنایت در مدرسهای در غرب تهران، گفت: دولت به وزیر آموزش و پرورش ماموریت داده تا جنایت در یکی از مدارس تهران را که باعث تاسف و نگرانی است به سرعت و قاطعیت پیگیری کند.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری در خصوص برخورد جدی با سو استفادهکنندگان از نوسانات نرخ ارز و گرانفروشان با بیان اینکه این وظیفه بر عهده دستگاههای نظارتی در امر تجارت و داد و ستدهای بازار است، خاطرنشان کرد: امروز هیچ دلیلی وجود ندارد که مردم عزیزمان هنگام خرید و فروشها با امتناع از فروش برخی کالاها به بهانه اینکه قیمت این کالا در نوسان است یا آن کالا با قیمت غیرواقعی عرضه شود، مواجه شوند؛ گرچه ممکن است در یک کوچه و پس کوچهای رقمی برای دلارهای محدود مورد معامله قرار بگیرد.
امیری: آماده همکاری با مجلس برای لوایح چهارگانه هستیم/ دغدغه نمایندگان را رفع میکنیم
حسینعلی امیری معاون پارلمانی رئیس جمهور در حاشیه جلسه هیئت دولت و در جمع خبرنگاران در خصوص انتخابات هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: نمایندگان مجلس تشخیص دادند که آقای لاریجانی را مجددا به عنوان رییس و آقایان پزشکیان و مطهری را به عنوان نواب رییس انتخاب کنند که از این بابت به آنها تبریک عرض می کنم.
معاون پارلمانی رئیس جمهور در پاسخ به سوال دیگری در مورد آبستراکسیون در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس پیرامون یکی از لوایح چهارگانه دولت در کمیسیون امنیت ملی، خاطرنشان کرد: ما از لوایح خود دفاع میکنیم زیرا دولت این لوایح را با کارشناسی دقیق تهیه میکند. این لایحه هم در قوه قضاییه و هم در شورای عالی امنیت ملی نیز مطرح و درباره آن اظهارنظر شده است.
امیری در پایان با بیان اینکه دولت در تهیه لوایح، مصالح کشور را مدنظر قرار میدهد. گفت: توقع ما این است که اگر کمیسیون امنیت ملی سوالی دارد آن را مطرح کند و ما کاملا آمادهایم تا به این سوالات پاسخ داده و دغدغههای نمایندگان را رفع کنیم، ما کاملا آماده همکاری با کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی هستیم.
واعظی: کسی که کارت اقامت موقت دارد، دوتابعیتی نیست
محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور در حاشیه جلسه هیئت دولت در پاسخ به سوالی در مورد گزارش مجلس از دو تابعیتیها با بیان اینکه ما باید دو تابعیتیها را تعریف کنیم، خاطرنشان کرد: کسی که دو گذرنامه دارد یک تعریفی دارد و کسی که کارت اقامت موقت دارد یک معنای دیگر دارد و نمیشود گفت که این فرد دو تابعیتی است.
رئیس دفتر رئیس جمهور ادامه داد: ما همواره گفتهایم که اگر اسامی دو تابعیتها به دولت داده شود، دولت بلافاصله اقدام میکند و اگر خودمان هم متوجه شویم عمل میکنیم، تاکنون لیستی را به ما ندادند. ما وزارت اطلاعات را هم مامور کردهایم که این موضوع را پیگیری کند و اگر مدیری از دولت دو تابعیتی است معرفی کند تا ما اقدام کنیم. در واقع اکنون دو تابعیتی ها و کسانی که کارت اقامت یک ساله یا پنج ساله دارند را با هم ادغام میکنند.
دولت آئیننامه ورود کالا توسط ملوانان شناورهای سنتی را اصلاح کرد
با تصویب هیأت وزیران، آییننامه ورود کالا توسط ملوانان شناورهای دریایی سنتی با ظرفیت کمتر از ۵۰۰ تن (لنج تجاری) و ساماندهی و نوسازی آنها اصلاح شد.
این شناورهای دریایی در صورت تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی بودن ملوانان شاغل در آن شناور، مجازند در هر سال برای هر شناور و هر ملوان حداکثر شش نوبت و در هر نوبت به ازای هر ملوان تا سقف ۱۵۰ میلیون ریال از معافیت ملوانی شامل معافیت از پرداخت حقوق ورودی و سایر وجوهی که به موجب قانون و مقررات، گمرک مسئول وصول آن است، استفاده نمایند.
حمل کالا از مبدأ بنادر کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس و دریای عمان به گمرکات مجاز به اعمال مقررات ملوانی صرفاً در خصوص شناورهای دریایی سنتی زیر ۵۰۰ تن مشمول تخفیف مجموع سود بازرگانی به میزان ۲۰ درصد میباشند. مزایا و تسهیلات این آییننامه شامل شناروهای با ظرفیت کمتر از (۵۰۰) تن که تاریخ گواهینامه ثبت موقت آنها قبل از تاریخ لازمالاجرا شدن این آییننامه به تأیید سازمان بنادر و دریانوردی رسیده باشد، میگردد.
جهانگیری در همایش سراسری استانداران: سرنوشت ایران، نظام و دولت در مقطع کنونی به یکدیگر گره خورده است
اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در همایش استانداران سراسر کشور با بیان اینکه باید از تمام قدرت و توان مدیریتی کشور برای حل مسائل بهره بگیریم، گفت: اگر مدیران با قدرت در صحنه حضور داشته باشند و در همه سطوح محکم پای کار بایستند از جنگ اقتصادی پیش رو سربلند بیرون خواهیم آمد.
وی افزود: انسجام و وحدت در داخل کشور و حفاظت از سرمایه اجتماعی اولویت امروز کشور است و همه ما مسئولان و نخبگان باید طوری عمل کنیم که اعتماد عمومی مردم دچار فرسایش نشود. اگر مدیران با قدرت در صحنه حضور داشته باشند و در همه سطوح محکم پای کار بایستند از جنگ اقتصادی پیش رو سربلند بیرون خواهیم آمد.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه سرنوشت ایران، نظام و دولت در مقطع کنونی به یکدیگر گره خورده است، عملکرد و مواضع برخی افراد را در جهت خواست دشمنان توصیف کرد و تصریح کرد: برخی به اشتباه تصور میکنند میتوان به دولت در برهه کنونی آسیب رساند اما نظام آسیب نبیند و یا برخی فکر میکنند می توان نظام را دچار مشکل کرد اما به ایران ضربه وارد نیاید اما باید همه متوجه باشیم که آمریکاییها و هم پیمانانش ایران مقتدر و قوی را در منطقه حساس خاورمیانه نمیتوانند تحمل کنند و هدف نخستشان ضربه زدن به ایران است.
رحمانی فضلی: باید مطالبات مردم را به رسمیت شناخت و برای آن برنامه ریزی کرد
وزیر کشور در همایش استانداران سراسر کشور با بیان اینکه باید تحولات جامعه را از صاحبان علم و اندیشه و عمل بشنویم گفت: مطالبه گری حق مردم است و شما استانداران در استانها به عنوان نماینده عالی دولت باید این مطالبات را به رسمیت شناخته و برای آنها برنامه داشته باشید.
رحمانی فضلی با تاکید بر اینکه باید امید و نشاط را در جامعه تزریق کنیم بر تقویت امید در کشور تأکید کرد و افزود: باید از ظرفیت فضای مجازی برای تقویت امید و نشاط و تشریح اقدامات و برنامههای دولت استفاده کنیم همچنین استانداران نسبت به دروغ پراکنی جریانات خبری و فضای مجازی روشنگری و شفافسازی کنند.
روحانی در دیدار با اهالی فرهنگ و هنر: اصحاب فرهنگ و هنر گله های بحقی دارند و کمبودها را همه با هم باید حل کنیم
حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور در دیدار با اهالی فرهنگ و هنر با اشاره به اینکه اصحاب فرهنگ و هنر نیز گله های بحقی دارند و کمبودها را همه با هم باید حل کنیم، اظهارداشت: بزرگترین درس رمضان، صبر و صلح، و ایستادگی در برابر مشکلات است.
روحانی با ابراز خشنودی از حضور در جمع فرهیختگان و اهالی فرهنگ و اصحاب هنر که با زبان قلم و هنر با مردم سخن میگویند، گفت: خداوند در ماه مبارک رمضان انسان را مفتخر به دعوت به کارگاه و باشگاهی میکند که بتواند خود را ساخته و برای یازده ماه دیگر سال آماده کند.
رئیس جمهور تصریح کرد: قبول دارم که فشار در زندگی مردم همچنان وجود دارد، اما این فشار کاسته شده و مثل گذشته نیست. در هر حال ملت ایران با کار، تلاش، وحدت و انسجام به نقطه مطلوب خواهد رسید و ماه مبارک رمضان بهترین فرصت برای آن است که ببینیم چگونه میتوانیم با مقاومت، ایستادگی و ترویج دوستی بر مشکلات غلبه کرده و به هدفمان برسیم.
انتقاد وزیر کشور از کاهش بودجه مرزها توسط سازمان برنامه و بودجه
جلسه کار ویژه مرز به ریاست عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در محل این وزارتخانه برگزار شد.
در این جلسه نماینده سازمان برنامه و بودجه گزارشی در خصوص میزان اعتبارات تخصیص یافته مربوط به مرز ارائه کرد که وزیر کشور با انتقاد از کاهش بودجه مرتبط با مرز به نسبت سال گذشته خواستار پیگیری جدی سازمان برنامه و بودجه برای افزایش بودجه مرزی کشور شد.
همچنین سردار رضایی فرمانده مرزبانی ناجا گزارشی از اقدامات ناجا در دو ماه گذشته ارائه کرد، براساس گزارش فرمانده مرزبانی ناجا از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از ۱۳ تن انواع مواد مخدر کشف و ضبط شده است.