کد مطلب: 169391
 
تاریخ انتشار : يکشنبه ۷ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۰۹:۵۳
ایسنا/همدان
 
به گزارش ایران خبر، امیر لاهوتیان ادامه داد: شهرستان‌های استان همدان از نظر تعداد قنوات درصدهای متفاوتی را به خود اختصاص داده‌اند و در این راستا شهرستان ملایر با ۶۲۱ رشته قنات، ۲۵ درصد قنات‌های استان را در خود جای داده است.

وی اضافه کرد: شهرستان‌های درگزین و رزن و اسدآباد و نهاوند با تعداد رشته قنوات کمتر در مجموع حدود ۵ درصد قنوات استان را در خود جای داده اند، شهرستان همدان با حدود ۲۶۰ رشته قنات، ۱۰ درصد قنات‌های استان و شهرستان‌های تویسرکان، کبودراهنگ و بهار نیز حدود ۱۲ تا ۱۵ درصد قنات‌های استان را به خود اختصاص داده‌اند.

لاهوتیان در خصوص مرمت، نگهداری و بازسازی قنوات در سطح استان همدان، بیان کرد: دوره آموزشی از دوم تا پنجم آذرماه به مدت سه روز برگزار شد، همچنین سعی شد در این دوره از مدرسان باتجربه و مجرب سطح کشور استفاده شود و مطالب مربوط به مباحث فنی قنوات و ابزار و تجهیزات و روش‌های انجام عملیات قنات و راه‌های افزایش آبدهی قنوات بدون کف‌کشی و نوکنی و عملیات حفظ و نگهداری قنات ارائه شد.

این مقام مسئول افزود: در سال‌های گذشته عملیات مرمت و نوسازی و بهسازی قنوات استان با استفاده از اعتبارات مختلفی انجام شد عمده‌ترین اعتباراتی که در سال ۱۳۹۹ عملیات اجرایی آن در استان انجام شد، استفاده از اعتبارات سیل سال ۱۳۹۸ بود که در سال ۱۳۹۹ تخصیص یافت و عملیات اجرایی برای بازسازی و احیای قنوات با اعتباری بیش از ۱۰ میلیارد تومان در سطح ۱۰ شهرستان استان همدان اتفاق افتاد که در کنار اعتبارات ملی به بازسازی و نوسازی قنوات کمک کرد.

مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان همدان ادامه داد: حدود ۱۰ میلیارد نیز اعتبارات ملی داشتیم و در مجموع با استفاده از اعتبارات استانی و سایر منابع بیش از ۲۴ میلیارد تومان در سال گذشته برای عملیات بازسازی و نوسازی قنوات درسطح استان هزینه شد.

لاهوتیان مطرح کرد: در سالجاری نیز با پیگیری‌های به عمل آمده، در حال تامین اعتبار از ردیف‌های متفاوت هستیم ۲۴۷۷ رشته قنات در استان موجود است که در این بین انجام کار برای ۱۵۰ رشته قنات در سالجاری پیش‌بینی شده است که با استفاده از حدود ۳ میلیارد تومان از اعتبارات بنیاد برکت، تسهیلات بخش خشکسالی و اعتبارات بلاعوض خشکسالی در قالب ۳ میلیارد تومان تسهیلات و ۲۴ میلیارد تومان اعتبار بلاعوض خشکسالی که در حال تخصیص و واریز نقدی اعتبارات هستیم که در صورت تخصیص، می‌توانیم عملیات احیا و مرمت را در تعداد دیگری از قنوات استان داشته باشیم.

وی افزود: علاوه بر این قصد داریم حدود ۳ میلیارد تومان از مصوبات کمیته برنامه‌ریزی استان به بحث قنوات اختصاص دهیم همچنین ۱۸ میلیارد تومان هم از ردیف‌های ملی در حال پیگیری است و تا این لحظه حدود ۲۲ و نیم میلیارد تومان از آن تخصیص یافته است.

لاهوتیان با بیان اینکه تاکنون ۴ میلیارد تومان تخصیص نقدی داشته ایم، اظهار کرد: در صورت اختصاص تمامی اعتبارات، برای احیا، مرمت و بازسازی بیش از ۱۵۰ تا ۲۰۰ رشته قنات در سالجاری جوابگو نیست در طی ۱۰ سال گذشته بیش از ۲۰۰ تا ۳۰۰ رشته قنات احیا و مرمت شده‌است.

مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در ادامه مطرح کرد: با توجه به کاهش نزولات جوی سال گذشته و افت منابع آب زیرزمینی، هر آنچه در بحث بازسازی و نوسازی قنوات انجام شود، به رسیدن به منابع آبی پایدار در روستاها کمک می‌کند و از آسیب به کشت و زراعت بهره‌برداران جلوگیری می‌کند علاوه بر این در کنار توسعه سامانه‌های نوین آبیاری از قنات‌ها هم بهره برده می‌شود.

منبع : خبرگزاری ايسنا