کد مطلب: 170053
 
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۰۸:۵۲
افزایش ۱۵ تا ۱۸ درصدی قیمت خودرو، حذف ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده از اصل طلا و هدف‌گذاری ۵ میلیارد یورویی برای روابط اقتصادی تهران-مسکو از جمله اخبار مهم این هفته صمت بود.
 

به گزارش ایران خبر، در هفته سوم آذر ماه اتفاقات گوناگونی در حوزه صنعت، معدن و تجارت رقم خورد که شاید مهم ترین آنها افزایش قیمت خودرو و اعلام خبر حذف مالیات بر ارزش افزوده از اصل طلا، باشد.

افزایش ۱۵ تا ۱۸ درصدی قیمت خودرو

بر همین اساس، سه شنبه ۱۸ آبان ماه سال جاری دو خودروساز بزرگ کشور _ایران‌خودرو و سایپا_ بنا به تصویب شورای هماهنگی سران قوا در ۲۸ مهر ماه و تصمیم وزارت صمت به عنوان متولی جدید قیمت‌گذاری خودرو، برای خروج از قیمت گذاری دستوری، اقدام به افزایش قیمت برخی از محصولات خود کردند. با این حال پنجشنبه ۲۰ آبان‌ماه، رئیس جمهوری به موضوع افزایش قیمت خودروها ورود کرد و در همین رابطه نیز وزیر صمت به خودروسازان دستور بازگشت به قیمت‌های قبلی را داد و اعلام شد که پس از بررسی‌های همه جانبه، قیمت‌های جدید خودرو اعلام خواهد شد.

بعد از تقریباً یک ماهی که از این خبر گذشت، ۱۷ آذر ماه قیمت‌های جدید محصولات ایران خودرو و سایپا بین ۱۵ تا ۱۸ درصد افزایش یافت. (جزئیات بیشتر)

حذف ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده از اصل طلا

اتاق اصناف ایران در اطلاعیه ای در خصوص قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده طلا، اعلام کرد که ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده «طلا، جواهر و پلاتین» از تاریخ ۱۳ دی ماه، باید از مشتریان دریافت شود.

در این رابطه ابراهیم محمدولی رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر تهران تاکید کرد که استنباط ما این است که اگر مالیات بر ارزش افزوده از اصل طلا حذف شود می‌تواند قدرت خرید مصرف کننده را افزایش دهد و نسبت به گذشته تعداد خریدها بیشتر شود. امیدواریم قیمت‌ها هم به آرامش و ثباتی برسد و نوسان شدیدی نداشته باشد.

به گفته محمدولی، مالیات بر ارزش افزوده‌ای که از اواخر دهه ۸۰ در ایران اجرا شد، منجر به گرانی طلا در کشور و بروز رکود در این صنعت شد. (جزئیات بیشتر)

هدف‌گذاری ۵ میلیارد یورویی برای روابط اقتصادی تهران-مسکو

معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امورخارجه از تلاش دستگاه دیپلماسی برای افزایش مناسبات اقتصادی میان تهران و مسکو به رقمی بیش از پنج میلیارد یورو خبر داد.

وی بیش از ۸۰ درصد صادرات کشورمان به روسیه را مربوط به محصولات کشاورزی دانست و اضافه کرد: علاوه بر این رقم صادراتی دو طرح فاینانس شده شامل نیروگاه سیریک و اینچه برون به ارزش دو و دو دهم میلیارد یورو و تقویت دو نیروگاه به ارزش حدود ۷۰۰ میلیون یورو قابل محاسبه است که مجموع ارقام به پنج میلیارد یورو افزایش می‌یابد. (جزئیات بیشتر)

کم کاری وزارت بهداشت در پایش محصولات صادراتی

با توجه به عودت محصول فلفل صادراتی ایران به روسیه، مسئولان حوزه جهاد کشاورزی و تجاری کشور اعلام کردند که وزارت بهداشت و خاصه سازمان غذا و دارو در مورد پایش سلامت محصولات کشاورزی و باغی کوتاهی می کنند.

تیزهوش تابان رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه تاکید کرد که نباید محصولی صادر شود که از نظر استاندارد قابل تأیید نیست، حتی مصرف این نوع محصولات برای مردم داخل کشور هم باید ممنوع شود؛ در اینجا نیاز به کمک وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو داریم که محصولات را آزمایش و وضعیت سموم آنها را مشخص و پس از بازرسی، سلامت محصولات کشاورزی را تأیید کنند. (جزئیات بیشتر)

همچنین کاوه زرگران رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق بازرگانی تهران اعلام کرد که بخش اصلی محصولات کشاورزی و باغی که باید از سوی وزارت بهداشت مورد پایش قرار گیرد متأسفانه با عدم توجه این وزارتخانه در کنترل صیفی جات و سبزیجات توزیعی در سطح شهر مواجه می‌شود؛ در حالی که در دنیا این روند دیده نمی‌شود؛ بلکه تمامی محصولات کشاورزی تولیدی دارای کد محصول بوده و اگر مشکلی در سطح نمونه‌گیری ها مشاهده شود، آن محصول با توجه به بوته و مزرعه‌ای که در آن کشت شده، مورد کنترل قرار گرفته و از توزیع محصولات آن مزرعه جلوگیری می‌شود.

به گفته وی، با این کدگذاری محصولات کشاورزی، مسیر توزیع هر محصول کاملاً مشخص است و اگر مشکلی پیش آید، به سرعت از سطح بازار جمع آوری خواهد شد، در حالی که اکنون در ایران چنین شرایطی دیده نمی‌شود و این طور است که هر ساله، تعداد زیادی از محموله‌های صادراتی ایران در کالاهای مختلف کشاورزی برگشت داده می‌شود و یک روز اجازه ورود فلفل ایرانی را نمی‌دهند و روز دیگر جلوی واردات سیب را می‌گیرند. (جزئیات بیشتر)

مشکل صادرات فلفل دلمه به روسیه حل خواهد شد

علیرضا پیمان پاک رئیس سازمان توسعه تجارت اعلام کرد: هفته آینده هیئتی از ایران برای بررسی مشکلات و راهکارهای تسهیل صادرات فلفل دلمه به روسیه سفر می‌کند. در این هیئت از سازمان غذا و دارو، وزارت جهاد کشاورزی و اتاق بازرگانی نمایندگانی حضور دارند که در سفر به مسکو مشکلات موجود درباره صادرات فلفل دلمه را بررسی خواهند کرد که امیدواریم این مشکل در زمان کوتاهی حل شود. (جزئیات بیشتر)

طرح تحول کیفیت در زنجیره تأمین صنعت خودرو رونمایی شد

انجمن مدیریت کیفیت ایران، طرح تحول کیفیت در زنجیره تأمین صنعت خودرو را رونمایی کرد.

فرزین انتصاریان رئیس انجمن اعلام کرد که به عنوان اولین گام اقدام به تدوین طرح ارتقا کیفیت زنجیره تأمین و ارتقای مدیریت کیفیت قطعه سازان کرده ایم. ما مطمئن هستیم در صورت اجرا شدن این طرح، ضمن توسعه و ارتقای همه جانبه صنعت قطعه سازی، ابزاری مهم و پشتیبان برای توسعه کیفیت صنعت خودرو سازی نیز خواهد بود. (جزئیات بیشتر)

تشکیل اتاق تهاتر با پاکستان

علیرضا پیمان پاک رئیس سازمان توسعه تجارت اعلام کرد که در ارتباط با کشور پاکستان، اتاق تهاتر تشکیل و فرایندهای تعرفه ترجیحی را فعال کرده ایم ضمن اینکه کامیون‌های ما که سال‌ها در مرز پاکستان متوقف می‌شدند هم اکنون تا کویته پاکستان تردد دارند. (جزئیات بیشتر)

منبع : خبرگزاری مهر