کد مطلب: 172081
 
تاریخ انتشار : شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۰ ساعت ۱۷:۰۹
وزیر صمت با بیان اینکه به دنبال این هستیم که در مدیریت بازار مداخله حداقلی داشته باشیم، گفت: ساختار جدید وزارت صمت ظرفیتهای کمک به عرصه تولید را فراهم کرده است.
 

به گزارش ایران خبر، به نقل از وزارت صنعت، معدن و تجارت، سید رضا فاطمی امین در نشست هم اندیشی با فعالان اقتصادی حوزه نساجی، پوشاک، کفش و چرم با بیان این مطلب که ساختار جدید وزارت صمت ظرفیت‌های کمک به عرصه تولید را فراهم کرده است، اظهار کرد: صنعت نساجی و پوشاک ظرفیت‌های بسیار بالایی برای تحقق اهداف اشتغال و صادرات دارد.

وی با اشاره به ظرفیت‌های ساختار جدید وزارت صمت برای کمک به عرصه تولید، تصریح کرد: در ساختار جدید وزارت صمت، همه کسب و کارهای درون یک رشته فعالیت، اعم از صنف و صنعت تحت یک دفتر، مدیریت می‌شوند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه در ساختار جدید وزارت صمت یکپارچگی به وجود آمده است، بیان کرد: تمامی موضوعات یک رشته فعالیت اعم از تولید، تجارت خارجی، مواد اولیه، قاچاق و … درون دفتر آن رشته فعالیت پیگیری می‌شود.

فاطمی امین در مورد مدیران این ساختار نیز گفت: مدیران وزارتخانه در ساختار جدید، خود موضوعات مرتبط با کسب و کارها را لمس کرده اند و در این حوزه فعالیت داشته اند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع تأمین مالی زنجیره‌ای اشاره کرد و افزود: تأمین مالی زنجیره‌ای را با هفت بانک عامل شروع کرده ایم و تا پایان سال به سرعت توسعه خواهیم داد، با این روش حداقل ۳۰ درصد تأمین مالی با استفاده از همین منابع موجود بیشتر خواهد شد.

وزیر صمت همچنین شفافیت، عدم انحراف از منابع، تزریق درست نقدینگی و پایین آوردن هزینه‌ها در طول زنجیره را از مزایای تأمین مالی زنجیره‌ای دانست.

فاطمی امین در خصوص دیگر مزایای این نوع جدید از تأمین مالی، گفت: رصد این فعالیت به صورت ثبت فاکتورهای خرید و فروش در سامانه جامع تجارت انجام می‌شود و پرداختهای بانکی به ازای فاکتورهای صادره برای حلقه بعدی صورت می‌گیرد.

ثبت قیمت تولیدکننده در زنجیره پوشاک، کفش و چرم در سامانه جامع تجارت

وی ادامه داد: ثبت قیمت تولیدکننده را در زنجیره پوشاک، کفش و چرم در سامانه جامع تجارت عملیاتی می‌کنیم. در کالاهایی که این روند عملیاتی شد، قیمتها کاهشی بوده است.

وزیر صمت به دیگر اولویت‌های وزارت صمت در دوره جدید اشاره داشت و ادامه داد: جریان شفاف کالا را برای مبارزه حداکثری با قاچاق ورودی و مداخله حداقلی در قیمت گذاری و مدیریت بازار در دستور کار داریم.

فاطمی امین تصریح کرد: به دنبال این هستیم که با شناسه دار کردن کالا فرایند گردش کالا در طول زنجیره را رصد کنیم و در مدیریت بازار مداخله حداقلی داشته باشیم.

وی با تاکید بر ضرورت هم اندیشی با فعالان بخش خصوصی و کسب نظرات آنها، گفت: نشست‌های هم اندیشی با فعالان اقتصادی به صورت منظم هر فصل تداوم خواهد یافت.

گفتنی است که نشست هم اندیشی وزیر صمت با فعالان اقتصادی حوزه نساجی، پوشاک، کفش و چرم به میزبانی وزارت صنعت، معدن و تجارت برگزار شد. فعالان این حوزه پیشنهاداتی از جمله توجه به توسعه برندینگ، مبارزه حداکثری با قاچاق کالا، تأمین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی، ارائه مشوق‌های صادراتی برای حضور در بازارهای جهانی، ساماندهی واردات و صادرات با دخیل دادن عوامل صنعت و توسعه زیر ساختهای فعالیتی را مطرح کردند.

نگاه و توجه ویژه به بخش خصوصی در تصمیمات اتخاذ شده، برگزاری جلسات تخصصی برای حوزه چرم، ایجاد پنجره واحد برای تعامل با دستگاه‌های مرتبط از جمله محیط زیست، بروکراسی‌های زمان بر اداری و مدیریت و بازبینی تعرفه‌های ورودی از دیگر پیشنهادات مطرح شده بوده است.

منبع : خبرگزاری مهر